Fortuna wil dominanter worden in de competitie (#10)

Korfbal League1

Na twee geweldige jaren waarin Fortuna/Delta Logistiek de finale haalde en afgelopen seizoen landskampioen van Nederland werd, starten ze dit jaar weer op nul. “We willen meer punten halen in de competitie”, aldus coach Ard Korporaal. In het laatste deel van de Korfbal League Uitgelicht: Fortuna.

Vorig seizoen
Fortuna, de huidige kampioen van Nederland. Het verhaal is waarschijnlijk bij de meesten nog wel bekend. In de laatste speelronde wist Fortuna - dankzij het verlies van KZ/Thermo4U tegen PCK/SWKGroep - beslag te leggen op de vierde plaats.

In de play-offs werd er op spectaculaire wijze in twee wedstrijden afgerekend met de nummer één van de competitie: TOP/SolarCompleet. TOP, dat maar liefst negen punten meer had weten te behalen in de reguliere competitie. In de Korfbal Leaguefinale troffen de Delftenaren PKC en met een tactisch strijdplan versloegen ze hen met 21-19.

Wijzigingen
Een prachtige afsluiting voor clubicoon Marcel Segaar, die dit jaar niet meer tot de selectie van de roodwitten behoort. Ondanks het stoppen van Segaar en Tim Heemskerk is de selectie verder vrijwel gelijk gebleven.

Ook Roos van Groen is terug aan het komen van een langdurige blessure. Je zou dus denken dat het halen van de play-offs, de finale en het landskampioenschap ook dit jaar weer tot de mogelijkheden behoort.

Veldcompetitie
Echter, de ploeg heeft op het veld met veel blessures te kampen gehad. Doordat Jessica Lokhorst, Mirjam Maltha, Daan Preuninger en Thomas Reijgersberg niet alle wedstrijden op het veld hebben kunnen spelen, heeft Fortuna in veel verschillende opstellingen gespeeld.

Coach Ard Korporaal kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug op het eerste deel van het veld: “We zien het veld als voorbereiding op de zaal, dus wat dat betreft is het niet schokkend dat we maar vier punten verzameld hebben. We zijn vaak niet compleet geweest en hebben het merendeel van de wedstrijden in de stromende regen gespeeld wat de kwaliteit niet ten goede kwam. Uiteindelijk had het van onze kant wel wat beter gekund.”

Doelstelling
De club uit Delft heeft natuurlijk twee prachtige jaren achter de rug. Fortuna heeft laten zien dat het kan pieken op de momenten waar het om gaat.

Korporaal geeft aan dat hij met de ploeg nu ook de volgende stap wil gaan zetten: “We hebben twee jaar op rij 22 punten weten te halen in de competitie. Als je van tevoren weet dat je met maar 22 punten de finale haalt dan teken je daar natuurlijk voor. Maar we willen meer dan dat en dominanter gaan spelen in de competitie.”

Voorbereiding
De selectie is dan ook al lang aan het trainen in de zaal om die doelstelling te kunnen halen.

Het heeft verschillende oefenwedstrijden achter de rug en op het Theo Korporaal Korfbal Spektakel werd er tegen DVO/Accountor en Blauw-Wit geoefend. “Tegen DVO speelden we erg slecht, maar dat zegt nog niets over de competitie. Vorig jaar verloren we ook in het laatste oefenweekend heel ruim van PKC en werden we uiteindelijk kampioen.” Tegen Blauw-Wit werd een ruime overwinning (29-16) behaald.

Start competitie
Kan Fortuna het kunstje van vorig jaar herhalen en kan het de eigen doelstelling waarmaken? Op vrijdag 8 november opent de landskampioen traditiegetrouw de Cashback World Korfbal League tegen de runner-up van vorig seizoen: PKC.

Website en socials
Je kunt Fortuna volgen via de website van de vereniging, maar ook via hun Facebook-pagina, Twitter en Instagram.

Datum: 7 november 2019 - 20:00 uur