Goal van de Week – Play-offs en Finale

Goal van de Week – Play-offs en Finale

Korfbal League1

Hoewel de Cashback World Korfbal League alweer een poosje achter ons ligt, heb je nog een laatste speelronde van de Goal van de Week van ons tegoed. Na deze week gaan we verder met de knock-outfase, maar eerst de vijf mooiste goals uit de play-offs en de korfbalfinale.

De winnaar van de laatste speelronde, speelronde achttien, was de prachtige goal van Momo Stavenuiter. Hij kreeg bijna 30% van de stemmen, terwijl de heren Van Wijngaarden en Kunst het met slechts 22% van de stemmen moesten doen.

De eerste genomineerde van deze ronde is Nick Pikaar van TOP/SolarCompleet. De Sassemse ploeg eindigde als eerste in de competitie en nam het in de play-offs op tegen underdog Fortuna/Delta Logistiek. In het eerste duel, in sporthal De Korf in Sassenheim, was het de Delftse ploeg die het initiatief had in de beginfase. Aan de hand van Pikaar kwam TOP terug op gelijke hoogte, hij maakt hier op schitterende wijze de 8-8. Aan het einde van de rit trok TOP wel enigszins verrassend aan het kortste eind, Fortuna ging er met de zege vandoor in een spannende wedstrijd.

In de return, een week later in Delft, waren de rollen omgedraaid. TOP startte veel beter dan in het eerste duel en Fortuna moest in de achtervolging. Dat deed de Delftse ploeg niet geheel onverdienstelijk en de frustratie bij TOP liep torenhoog op. Nik van der Steen – die beide play-offduels op de bank moest beginnen – werd ingebracht voor het maken van doelpunten en dat was exact wat de kleine goalgetter deed. Hij zette Fortuna weer op drie verschil (16-13).

Niet veel later was het Joren van Nieuwenhuijzen die met een soort alles of niets actie het lot van TOP bezegelde. Keer op keer was hij Paul Anholts te snel af en speelde hij op die manier Thomas Reijgersberg vrij. Met nog slechts vier seconden op de schotklok was Van Nieuwenhuijzen genoodzaakt zijn actie zelf af te ronden en dat deed hij met verve (18-14).

De vierde en vijfde genomineerden komen uit de finale, tussen Fortuna en PKC/SWKGroep. Het was PKC dat in de beginfase van het duel het initiatief nam, hoewel Fortuna nooit ver weg was. Was het in een eerdere aanval Sanne Alsem nog die haar tegenstandster Sanne van der Werff hard blockte, een paar minuten later was diezelfde Van der Werff haar opponent te snel af en rondde ze haar doorloopbal op schitterende wijze af, waarmee ze PKC op een 1-3 voorsprong zette.

Bij rust had PKC nog altijd een geringe voorsprong, 10-11, en direct na rust was het Laurens Leeuwenhoek die zijn ploeg opnieuw op een gaatje van twee zette. Het zou helaas voor de Papendrechters niet genoeg zijn voor de titel, die met een 21-19 overwinning naar Fortuna ging.

Stemmen voor de Goal van de Week kan tot maandagmiddag 12 uur en doe je hier. Succes!

Datum: 25 april 2019 - 11:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl