Goal van de Week #1

Korfbal League1

Een nieuw seizoen van de Cashback World Korfbal League, dus nieuwe kansen voor de Goal van de Week. Vorig jaar werd de goal van Laurens Leeuwenhoek uitgeroepen tot mooiste goal van het seizoen. Wie volgt hem dit jaar op? De redactie van Korfbal.nl selecteert dit seizoen elke speelronde drie mannengoals en drie vrouwengoals. Uiteindelijk bepalen jullie welke de mooiste is, door te stemmen!

Nominaties vrouwen:
De eerste genomineerde voor de Goal van de Week bij de dames komt uit het duel tussen Fortuna/Delta Logistiek en PKC/SWKGroep: Fleur Hoek. Vorig jaar uitgeroepen tot beste speelster van de Korfbal League. Zij bracht met haar doelpunt Fortuna/Delta Logistiek op vier doelpunten voorsprong in de wedstrijd tegen PKC/SWKGroep (12-8). Hoek rondde een doorbraakactie mooi af met één hand. Hierbij mag de schitterende aangeef van Joren van Nieuwenhuizen niet vergeten worden. Uiteindelijk kon Fortuna de voorsprong niet behouden en eindigde de wedstrijd in 22-22.

De tweede nominatie is voor Elma Schreuder. Tempo nam in de beginfase brutaal de leiding en met een prachtige doorloopbal zette Schreuder Tempo op een 8-5 voorsprong. Deze mooie one-hander was op dat moment al haar vierde doelpunt van de wedstrijd. Het was niet genoeg voor de winst, maar Schreuder werd wel uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd.

De laatste genomineerde bij de vrouwen is Barbara Brouwer. In een spannende wedstrijd tegen KZ/Thermo4U bracht zij met een prachtige goal de 10-11 op het scorebord voor TOP/SolarCompleet. Paul Anholts speelde Brouwer op maat aan en met één hand maakte zij deze opgelegde kans af. Ondanks dat er deze wedstrijd veel gescoord werd (28-28) was dit de enige goal op naam van Brouwer. Een mooi doelpunt was het wel en dus levert het haar direct een nominatie op.

Nominaties mannen:
De eerste genomineerde voor de Goal van de Week bij de mannen is voor Daan Preuninger. In het seizoen 2017-2018 werd zijn goal al eens uitgeroepen tot Goal van het Jaar. Zijn derde doelpunt in de wedstrijd tegen PKC/SWKGroep levert hem ook dit jaar weer een nominatie op. Nadat hij Laurens Leeuwenhoek makkelijk passeerde, maakte Preuninger deze vrije doorloopbal vakkundig af. Hiermee bracht hij de stand op 7-6.

De tweede nominatie komt van de andere debutant in de Korfbal League: GG/IJskoud de Beste. Carlo de Vries zorgde voor het eerste doelpunt na rust voor de ploeg uit Wormer (14-9). De Vries troefde Harjan Visscher af op de doorbraak en benutte deze kans middels een prachtige fade-away. Ondanks dat Groen-Geel niet genoeg kon brengen om DOS’46 van de winst af te houden, levert het De Vries wel een plaats in dit mooie rijtje op!

De laatste genomineerde bij de mannen is Jacco Boonstra. De jeugdinternational werd vooral gebruikt als wisselpion in de wedstrijd tegen DVO/Accountor, maar in de tussentijd pikte hij wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd mee. Na een matig schot vervolgde hij zijn actie naar binnen en daar werd hij goed aangespeeld door Jessica Janssen. Boonstra rondde deze kans fraai af met één hand. Het leverde Blauw-Wit niet de winst op, maar wel een mooie nominatie voor Boonstra.

Stemmen op de mooiste vrouwengoal van deze week doe je hier, de mannengoal van jouw keuze geef je hier door. De stembussen sluiten aanstaande maandag om 12.00 uur.

Datum: 13 november 2019 - 21:00 uur