Goal van de Week #11

Korfbal League

Deze week zien we een oude bekende terug in de Goal van de Week. Van alles wat deze week: jumpshots, buzzerbeaters en handigheidjes. Wie maakte volgens jou de mooiste van speelronde 11?

De winnaar van speelronde 10 komt uit Nijeveen. Hij stak met kop en schouders boven de anderen uit, maar mag zijn teamgenootje Kim Petersen danken voor de heerlijke pass: Harjan Visscher maakte de Goal van de Week van speelronde 10.

De eerste genomineerde van deze week komt uit het duel tussen PKC/SWKGroep en Fortuna/Delta Logistiek. De Delftenaren hadden niets in te brengen tegen PKC, dat al in de eerste helft een flink gat sloeg. En ja, als de wedstrijd niet meer spannend wordt, wil je het publiek toch iets leuks geven om naar te kijken. Laat dat maar aan de heren van PKC over, dit keer is het Olav van Wijngaarden die samen met Richard Kunst de heren van Fortuna kansloos laat.

Dan naar Sassenheim, waar TOP/SolarCompleet en DOS’46 een boeiend duel uitvochten. De hele wedstrijd is het stuivertje wisselen, maar zo’n vijf minuten voor tijd zet Barbara Brouwer haar ploeg op voorsprong met een heerlijke buzzerbeater vanuit het hoekje van het veld. Uiteindelijk zou TOP aan het langste eind trekken, met de winnende goal van Mick Snel een minuut voor tijd.

In Capelle aan den IJssel nam KCC/SO natural het op tegen DeetosSnel, in een wedstrijd die vooraf als degradatiekraker bestempeld werd. Echt spannend werd het echter nooit, omdat KCC duidelijk de betere was. En als dan ook dit soort ballen binnen vallen, weet je dat het goed zit. De ontlading bij Julian Middelkoop en Steven Verhoeff is groot, belangrijke punten voor de Capellenaren.

Ook de vierde genomineerde komt uit het duel in Capelle aan den IJssel. DeetosSnel had haar dag niet en Jimin de Vries gaf naderhand aan dat hij wellicht eerder de rebound op had moeten zoeken in plaats van voor in het veld te blijven lopen. Echter, De Vries is een belangrijke schakel bij de Dordtenaren en laat met deze goal zien dat je altijd rekening met hem moet blijven houden. Het zou niets meer uitmaken voor de afloop, maar mooi is dit jumpshot wel!

De laatste dan, uit de burenruzie tussen KZ/Thermo4U en Blauw-Wit. Marc Broere is bezig aan zijn laatste seizoen en speelt lang niet alle wedstrijden meer, maar het scoren op deze – voor zo typerende manier – is hij nog niet verleerd. Emiel de Kruijff is helemaal zoek en Broere maakt zijn actie schitterend af. Het zou de laatste voorsprong voor Blauw-Wit zijn, de 6-0 run van KZ bleek teveel voor de Amsterdammers.

Stemmen kan tot maandagmiddag 12 uur en doe je hier. Succes!

Datum: 6 februari 2019 - 15:00 uur
Door: Redactie Korfbal.