Goal van de Week #12

Korfbal League1

We hebben weer een aantal prachtige goals geselecteerd uit speelronde twaalf. Zowel de vrouwen als de mannen wisten ons te trakteren op mooie combinaties en doelpunten. Vergeet niet te stemmen op jouw favoriet!

Winnaars speelronde 11
Het was blijkbaar niet moeilijk kiezen, want zowel bij de vrouwen als bij de mannen kwam er een duidelijke winnaar naar voren. Bij de vrouwen is het Fenna Jagtman die met meer dan 50% van de stemmen de winst pakt en bij de mannen is Gertjan Meerkerk de duidelijke winnaar met meer dan 60% van de stemmen. Kijk hieronder deze mooie goals nog eens terug.

Nominaties vrouwen
De eerste twee genomineerde dames komen van TOP/SolarCompleet. Barbara Brouwer stond klaar voor de vrije bal, maar gooide de bal met een stuit onder de benen door van Frank Mostard. De bal kwam perfect aan bij Julia Schuiling en zij maakte deze vrije kans koelbloedig af.

Brouwer was al goed voor de mooie assist op Schuiling, maar ze maakte zelf ook nog een prachtig doelpunt. Ze was Geertje Hoekstra voorbij en ook Fardau de Boer was niet op tijd om nog over te kunnen nemen. Brouwer maakte deze kans door middel van een knappe one-hander af.

Voor de tweede keer op rij is Fenna Jagtman genomineerd. Ze had maar weinig ruimte nodig om Sanne van der Werff te passeren en maakt deze mooie doorloopbal vakkundig af. Zou het haar lukken om twee keer achter elkaar de winst te pakken?

Nominaties mannen
Ook GG/IJskoud de beste is weer goed vertegenwoordigd in de goal van de week. Martin Coevert is namelijk de eerste genomineerde bij de heren. Hij viel goed in in de wedstrijd tegen PKC/SWKGroep en ondanks het verlies, mag deze doorloopbal tegen Marijn van den Goorbergh er zeker wezen!

De volgende genomineerde is Emiel de Kruijff van KZ/Thermo4U. Hij profiteerde van zijn nieuwe verdediger (Stijn Eilers) en passeerde hem vanuit het achterveld. Op prachtige wijze rondde hij deze kans af en zorgde hij voor twee doelpunten voorsprong (9-11) voor zijn ploeg.

Harjan Visscher was afgelopen wedstrijd erg belangrijk voor DOS’46 met negen doelpunten. Eén daarvan was wel een hele mooie combinatie met zijn vakgenoot Pascal Frieswijk. Uiteindelijk maakte hij er een prachtige fade-away van en zorgde hij net voor rust voor een verschil van zes doelpunten tegen TOP/SolarCompleet.

Stemmen kan, zoals gebruikelijk, tot maandagmiddag 12 uur. De mooiste vrouwengoal kies je hier, voor het doorgeven van jouw favoriete mannengoal klik je hier. Succes met stemmen!

Datum: 8 februari 2020 uur