Goal van de Week #16

Korfbal League

We rennen richting het einde van de reguliere competitie, waardoor er voor een aantal ploegen extra druk op de wedstrijden komt te staan. Dat komt het spel niet altijd ten goede helaas. Speelronde 16 was een speelronde zonder heel grote uitslagen, maar met genoeg input voor weer een nieuwe ronde van de Goal van de Week!

De winnaar van vorige week haalde meer dan de helft van het totaal aantal stemmen binnen. Zijn lange hangtime en schitterende afronding sprak veel van jullie aan en met recht is Laurens Leeuwenhoek de winnaar van ronde vijftien!

Zoals gezegd geen heel grote uitslagen, maar hé je kunt niet iedere week 52 goals scoren natuurlijk. DOS’46 speelde zaterdagavond in Bennekom tegen DVO dat zich zo graag op eigen houtje wilde handhaven. Daar speelde de ploeg van Richard van Vloten dan ook naar en het lukte DOS’46 niet om te counteren. Voor rust stond er al een 16-11 tussenstand op het bord, tot Max Malestein met deze heerlijke doorloopbal iets terug deed voor de Nijeveners. Een nominatie waard!

In Capelle aan den IJssel ging Blauw-Wit op bezoek bij KCC/SO natural. De broertjes Dekkers stonden tegen elkaar en hoewel Stefan de meeste goals zou scoren van de twee, ging Christian met de punten naar huis. In de eerste helft waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, met een 9-9 ruststand tot gevolg. De tweede nominatie is voor Otto Fabius, die met alweer zijn vierde goal van de avond voor de 8-7 tekende. Fabius zou zijn waarde voor het team nog maar eens bewijzen, met zeven goals in totaal. In de tweede helft bleef er weinig van die gelijkwaardigheid over, KCC kwam maar één keer tot scoren en de Amsterdammers wonnen zonder er echt moeite voor te hoeven doen.

Die andere degradatiekandidaat – DeetosSnel – kreeg Fortuna/Delta Logistiek op bezoek. De Delftenaren zitten er niet heel lekker in de afgelopen weken, maar lieten in Dordrecht zien dat er niets te halen viel voor de ploeg van Gert-Jan Kraaijeveld. Erg spannend was het allemaal niet en Fortuna won met een duidelijk verschil. Hoogtepunt was de fantastische goal van Mats van Gemert in de allerlaatste seconden van de wedstrijd. Hij verdient hiermee een nominatie voor de Goal van de Week van speelronde zestien.

De winst van Fortuna betekende voor KZ/Thermo4U dat er ook gewonnen moest worden om de vierde plaats niet kwijt te raken aan de ploeg uit Delft. Daarvoor moest TOP/SolarCompleet uitgeschakeld worden en dat bleek – ondanks dat topscorer Mick Snel ziek was en niet kon starten bij TOP – een lastige opgave. Taiwanees international Rex Chen maakte zijn opwachting in de basis van de Koogers en liet direct van zich horen met deze mooie openingstreffer. Hij is genomineerde nummer vier deze ronde.

Voor de laatste nominatie gaan we naar Friesland, waar LDODK/Rinsma Modeplein en PKC/SWKGroep tegenover elkaar stonden. Dat de ene week de andere niet is, werd zaterdagavond duidelijk in Gorredijk. Hoewel de Papendrechters op een overwinning afstevenden was het LDODK dat niet opgaf en stoïcijns bleef doen wat het moest doen. André Zwart, captain van de Friezen, hield zijn ploeg in het spoor van PKC met deze knap afgemaakte doorloopbal. Niet alleen houdt LDODK er een nominatie voor de Goal van de Week aan over, ook hield het PKC op een gelijkspel en plaatste het zich voor de play-offs.

Nu is het jouw beurt. Stemmen doe je hier en kan, zoals gewoonlijk, tot maandagmiddag 12 uur. Succes!

Datum: 13 maart 2019 - 15:00 uur
Door: Redactie Korfbal.