Goal van de Week #2

Korfbal League1

In de tweede speelronde van de Cashback World Korfbal League werden we getrakteerd op een overvloed aan prachtige goals. Het was dan ook niet makkelijk om te beslissen welke zes er door zouden gaan voor de Goal van de Week deze ronde. Uiteindelijk hebben we een keuze kunnen maken en mogen jullie weer stemmen op de allermooiste.

Winnaars speelronde 1
Voor we de nominaties van speelronde twee bekend gaan maken, gaan we eerst kijken naar de winnaars van de eerste speelronde. Bij de dames waren Fleur Hoek, Elma Schreuder en Barbara Brouwer genomineerd met drie prachtige doelpunten. Uiteindelijk kwam Fleur Hoek met maar liefst 43 procent van de stemmen als winnares uit de bus met een heerlijke doorloopbal die op mooie wijze werd aangegeven door Joren van Nieuwenhuijzen. Bij de heren waren de nominaties voor Daan Preuninger, Carlo de Vries en Jacco Boonstra. Ondanks dat Boonstra bij Blauw-Wit vooral als wisselpion gebruikt werd, sleept hij nu wel met 46 procent van de stemmen de eerste mannelijke goal van de week binnen.

Nominaties vrouwen:
De eerste genomineerde is Barbara Brouwer. Net als vorige week was zij namens TOP/SolarCompleet weer goed voor een prachtig doelpunt. Een goede doorbraakactie werd knap met één hand afgemaakt. Hiermee zorgde ze voor een 7-5 voorsprong voor TOP tegen DVO/Accountor in een wedstrijd die ze met 29-22 winnend afsloten. Daarnaast levert het haar de tweede nominatie op rij op.

De tweede nominatie is voor Geertje Hoekstra. In een spannende wedstrijd tegen Blauw-Wit zorgde zij er met een knappe doorloopbal voor dat DOS’46 twee punten voorsprong pakte: 8-10. Hoekstra en haar team konden de winst net niet binnen slepen, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Uiteindelijk levert het doelpunt haar wel een mooie nominatie voor de goal van de week op.

De laatste nominatie is voor Michelle van Geffen. In de wedstrijd tussen Fortuna/Delta Logistiek en GG/IJskoud de Beste kwamen meerdere mooie doelpunten voorbij. Zo ook deze goal. Van Geffen blokte Lisanne de Bruin goed uit onder de paal en ontvangt de bal van Mirjam Maltha, waarna ze de korte kans makkelijk afmaakt. Helaas moest Van Geffen in de tweede helft het veld verlaten met een blessure, maar dat neemt niet weg dat deze goal ook in dit rijtje thuishoort.

Nominaties mannen:
Dan over naar de mannengoals. Hier zien we drie nieuwe namen ten opzichte van vorige week. De eerste genomineerde is Chris van Haren. Hij passeert Paul Anholts goed en scoort met een schitterende doorloopbal alweer zijn vierde doelpunt van de wedstrijd. Hiermee zorgt hij ervoor dat DVO weer aanhaakt bij TOP: 15-14. Helaas was het voor DVO niet genoeg voor de winst, maar Van Haren hoort wel met zijn doelpunt bij de nominaties voor de goal van de week.

De tweede nominatie gaat naar Randy Oosting. In een makkelijke wedstrijd tegen promovendus Tempo werden we getrakteerd op veel doelpunten, maar het doelpunt van Oosting sprong er toch echt bovenuit. Olav van Wijngaarden hield op spectaculaire wijze de bal binnen en wist met een pass achter zijn rug langs Oosting nog op maat aan te spelen. Oosting maakte deze kans op schitterende wijze af door in de lucht de bal met één hand te scoren. Een terechte nominatie dus!

De laatste in dit rijtje komt ook uit de wedstrijd tussen TOP en DVO. Dit keer was het Koen van Roekel die een prachtig doelpunt op zijn naam zette. De wedstrijd was eigenlijk al in het voordeel van TOP beslist toen Van Roekel nog een mooie one-hander wist te scoren. Hij won het reboundduel van Mick Snel en nam gelijk daarna de kans die hij op mooie wijze wist af te ronden. Hiermee zorgde hij voor een 27-21 tussenstand in de wedstrijd die in 29-22 eindigde. Ook deze goal hoort meer dan terecht bij de nominaties van deze week.

Stemmen op de Goal van de Week bij de vrouwen doe je hier, voor de mannen klik je hier. De stembussen sluiten maandagmiddag 12 uur.

Datum: 20 november 2019 - 18:00 uur