Goal van de Week #3

Korfbal League

Alweer de derde speelronde van de Cashback World Korfbal League en ook deze week vielen er weer prachtige doelpunten. We zetten wederom vijf nominaties voor jou op een rij, onder wie een teamgenoot van de winnaar van vorige week.

Die winnaar van speelronde twee is Harjan Visscher. Hij pakte met zijn fabelachtige goal ruim 65% van de stemmen. Daarmee had hij een straatlengte voorsprong op runner-up Chris van Haren die het met slechts 15% van de stemmen moest doen. Nog één keer dan, omdat hij zo lekker is!

In speelronde drie blijft de onehander weer onverminderd populair. De eerste genomineerde is Barbara Brouwer. In Sassenheim was de wedstrijd al lang gespeeld en kon TOP/SolarCompleet freewheelend de wedstrijd uitballen. DVO was gewoon duidelijk een maatje te klein en bij TOP wist men elkaar moeiteloos te vinden. Dat leverde deze heerlijke goal op - haar vierde van de avond - maar de fantastische pass van Celeste Split is ook zeker het vermelden waard.

Dan naar Papendrecht, waar PKC/SWKGroep en DOS'46 een mooie pot op de mat legden. Beide ploegen gaven elkaar geen centimeter ruimte, vochten felle reboundduels uit en schoten een erg hoog percentage in de eerste helft. Leander Zwolle maakte handig gebruik van de onoplettendheid van zijn tegenstander, en hij hielp zijn ploeg daarmee naar een voorsprong van drie doelpunten. Een paar aanvallen later was het aan de andere kant raak. Richard Kunst profiteerde van een rommelige reboudsituatie en maakte de fadeaway knap af. Een belangrijke goal, want hiermee zette hij PKC weer op gelijke hoogte met Nijeveners.

Nog een genomineerde uit Papendrecht. Na de rust kwam PKC duidelijk scherper uit de kleedkamer en had DOS'46 het moeilijk. Net op het moment dat DOS'46 weer een stukje dichterbij leek te kunnen komen, maakte Nadhie den Dunnen het gat weer drie met deze knappe onehander. Uiteindelijk maakt PKC in de eerste fase van de tweede helft het verschil, waarmee de Papendrechters uiteindelijk de wedstrijd beslissen en de punten veiligstellen.

Last but not least Stephan Groeneweg. KCC/SO natural had het in eigen hal moeilijk tegen KZ/Thermo4U en kwam eigenlijk geen moment echt lekker in de wedstrijd. Wanneer KZ het verschil echt lijkt te gaan maken is daar echter Groeneweg die met deze schitterende onehander zijn ploeg weer een beetje hoop geeft. Helaas mocht het voor de winst niet baten, maar een nominatie voor de Goal van de Week levert het wel op!

Stemmen op jouw favoriet kan tot maandagmiddag 12 uur en doe je hier! Succes!

Datum: 28 november 2018 - 18:00 uur
Door: Redactie Korfbal.