Goal van de Week #4

Korfbal League

Een doelpuntrijke speelronde, met alleen al 70 (!) doelpunten in Bennekom. Genoeg potentiele Goals van de Week dus. Maar, ook al is het Sinterklaas, cadeautjes weggeven doen we niet aan. Ook deze week hebben we weer vijf fraaie doelpunten voor je op een rij gezet, aan jou de taak om te stemmen op de mooiste!

Eerst de winnaar van afgelopen week. Stephan Groeneweg (KCC/SO natural) raapte een derde van het totaal aantal stemmen bij elkaar en zijn onehander is dan ook verkozen tot mooiste goal van speelronde drie. Leander Zwolle (DOS'46) volgde op gepaste afstand, met 22,2% van de stemmen. Gelukkig voor Zwolle mag hij op herhaling, al is de concurrentie ook deze week weer aanzienlijk.

Door naar speelronde vier dan. De eerste genomineerde is Laurens Leeuwenhoek (PKC/SWKGroep). Vlak nadat hij in het vak gezelschap kreeg van Danny den Dunnen, die toch wel bekend staat om zijn tovergoals, maakt Leeuwenhoek deze wel heel fraai. De Papendrechter was sowieso lekker op dreef tegen DVO/Accountor, hij maakte er zeven uit slechts zestien pogingen! Een meer dan prima percentage.

In Dordrecht had DeetosSnel het niet makkelijk tegen TOP/SolarCompleet. Hoewel het verschil onoverbrugbaar lijkt, komen de Dordtenaren toch terug in de wedstrijd, onder anderen door de goed spelende Randy Oosting. Zijn mooie fade-away tegen Mick Snel – toch niet de minste tegenstander in de Korfbal League - is de 18-23 en hij verdient er deze week een nominatie mee.

De derde genomineerde komt uit Capelle aan den IJssel en is een teamgenoot van de winnaar van vorige week. Veel viel er niet te genieten voor KCC in het duel met LDODK/Rinsma Modeplein, maar deze van Julian Middelkoop is toch wel heel knap. Tim Flokstra kan zijn tegenstander niet houden en Middelkoop maakt fraai de 8-8 om zo zijn ploeg nog in het spoor van de Friezen te houden.

Door naar de enige vrouwelijke genomineerde deze week: Anouk Haars (KZ/Thermo4U). In de wedstrijd tegen Fortuna/Delta Logistiek, die vooral gekenmerkt werd door de verdedigende druk van beide ploegen, waren de goals duur. Haars scoort haar doorloopbal op snelheid met één hand en dat doet ze erg knap!

De laatste nominatie van deze week is dan voor Leander Zwolle. Zijn goal is vrijwel identiek aan die van vorige week. Toen was Arjen van Houwelingen het slachtoffer, nu houdt Zwolle Marc Broere handig van zich af om vervolgens met één hand af te ronden. Sleept hij deze week wel de winst binnen?

Stemmen kan tot maandagmiddag, 12 uur en doe je hier. Succes!

Datum: 5 december 2018 - 15:00 uur