Goal van de Week #4

Korfbal League1

Speelronde vier was weer goed voor een aantal fraaie doelpunten. Wij hebben de zes mooiste doelpunten genomineerd en het is aan jullie de taak om te stemmen op de mooiste mannen- en de mooiste vrouwengoal. Succes!

Winnaars speelronde 1
Voordat we overgaan naar de genomineerden van speelronde vier, gaan we natuurlijk eerst bekend maken wie er als winnaars uit de bus zijn gekomen bij speelronde drie. Bij de vrouwen ging het tussen Daniëlle Boadi, Esther Cordus en Elma Schreuder. Het is laatstgenoemde dat de meeste stemmen binnen heeft gehaald. Met 48% van de stemmen was Schreuder de duidelijke winnares bij de vrouwen.

Bij de mannen was het een stuk spannender. Daar waren Jasper de Leeuw, Richard Kunst en Jelmer Jonker genomineerd. Het bleek lastig kiezen tussen deze drie mooie doelpunten. Uiteindelijk is er het meest gestemd op het doelpunt van Jonker. De Leeuw en Kunst volgden vlak daarachter met maar een paar stemmen verschil.

Nominaties vrouwen:
In de wedstrijd tussen TOP/SolarCompleet en Fortuna/Delta Logistiek was Celeste Split op jacht naar het nieuwe all time topscoorders record bij de vrouwen. Ze wist zeven keer te scoren waardoor ze het record overnam van Suzanne Struik. Eén van deze goals was een goede doorbraakactie waarmee ze TOP net voor rust op voorsprong bracht. Een prachtige wedstrijd voor Split: de overwinning, het record én een nominatie voor Goal van de Week!

De tweede genomineerde is Anouk Haars. In een spannende wedstrijd tegen DVO/Accountor was Haars goed op dreef met maar liefst zes doelpunten. Eén daarvan was een mooie doorloopbal. Nadat haar eerste schot mis was, maakte ze goed haar actie naar binnen. Boadi was haar helemaal kwijt en Haars rondde deze kans mooi met één hand af. Hiermee zorgde ze voor een 6-4 tussenstand en maakte ze de stip die ze daarvoor miste weer goed.

De laatste dame die genomineerd is Geertje Hoekstra. Ze rondde een heerlijke combinatie met Kim Petersen prachtig af en zorgde er zo voor dat DOS’46 met nog ongeveer dertien minuten te spelen op voorsprong kwam tegen LDODK/Rinsma Modeplein. DOS’46 kon de voorsprong echter niet vasthouden en zag hoe LDODK de overwinning pakte. Maar dit doelpunt levert Hoekstra wel haar tweede nominatie van dit seizoen op.

Nominaties mannen:
Voor de tweede keer dit seizoen is Daan Preuninger genomineerd. In een wedstrijd die al beslist was in het voordeel van TOP pikte hij nog wel even het mooiste doelpunt van de wedstrijd mee. Een goede pass van Joren van Nieuwenhuizen maakte Preuninger op geweldige wijze af.

De volgende nominatie is voor Koen van Roekel. Ook voor hem is het de tweede keer dat hij genomineerd wordt. In een spannende wedstrijd tegen KZ/Thermo4U die nog maar net op gang was, zorgde hij met een mooie doorloopbal voor een 1-2 voorsprong. DVO leek met de overwinning naar huis te gaan in Koog aan de Zaan, maar KZ kon in de slotfase toch nog op gelijke hoogte komen.

De laatste genomineerde komt van GG/IJskoud de Beste. Hij scoorde niet veel deze wedstrijd, maar Terrenc Griemink zorgde met dit prachtige doelpunt voor vijf punten verschil in de wedstrijd tegen de andere promovendus Tempo. Uiteindelijk wist Groen Geel op vrij eenvoudige wijze de belangrijke punten binnen te halen én levert het Griemink een nominatie op voor de Goal van de Week!

Stemmen op jouw favoriet kan tot maandagmiddag 12 uur. Stemmen op de mooiste vrouwengoal doe je hier, stemmen voor de mooiste mannengoal kan hier. Succes!

Datum: 4 december 2019 - 18:00 uur