Goal van de Week #5

Korfbal League1

In speelronde vijf werden er verschillende spannende wedstrijden gespeeld en daaruit hebben we weer de mooiste vrouwen- en mannengoals voor jullie op een rijtje gezet. Vergeet niet te stemmen op jouw favoriet.

Winnaars speelronde 4
Bij de vrouwen was het blijkbaar niet lastig kiezen wat de mooiste goal was, want er kwam één overduidelijke winnaar naar voren. Geertje Hoekstra kreeg maar liefst 67% van de stemmen. Dit is al de tweede keer voor Hoekstra dat ze het mooiste vrouwendoelpunt van de week maakt. Bij de heren lagen de stemmen iets dichter bij elkaar, maar stak er nog wel één iemand duidelijk bovenuit. Daan Preuninger pakte namelijk de winst met 57% van de stemmen. Geniet hieronder nog een keer van deze mooie goals.

Nominaties vrouwen:
De eerste genomineerde bij de vrouwen is Sanne Jousma. Zita Schröder nam teveel risico in het voor verdedigen op de aangeef, waar Jousma handig gebruik van maakte. Ze kreeg de bal niet eens zo lekker aangespeeld, maar Jousma liet deze kans niet liggen en rondde deze mooi met één hand af.

In een wedstrijd waarin Blauw-Wit al snel het voortouw nam tegen GG/IJskoud de Beste, wist Loraine Vissers ook een prachtig doelpunt te maken. Met een goede lichaamsschijnbeweging had ze niet veel ruimte nodig om Marieke Duineveld voorbij te lopen en ze maakt deze kans op schitterende wijze af.

In het spannende duel tussen Fortuna/Delta Logistiek en LDODK/Rinsma Modeplein was het Fleur Hoek die met zes doelpunten Fortuna in de wedstrijd hield. Het was echter net niet genoeg voor de winst, maar dit mooie doelpunt levert Hoek wel haar tweede nominatie op voor de Goal van de Week.

Nominaties mannen:
Voor de tweede keer op rij is Terrenc Griemink van GG/IJskoud de Beste genomineerd. Hij dreigde voor zijn schot, waarop Mike van de Reep flink insprong. Het leek erop dat Griemink zijn actie naar binnen vervolgde, maar hij maakte de kans van ver meteen onderhands af. Een mooie goal die zeker in dit rijtje thuishoort.

De volgende twee genomineerden komen uit de wedstrijd tussen DVO/Accountor en Tempo. In deze spannende wedstrijd was Jelle Steenbeek zijn directe tegenstander (Daan Dijkstra) te slim af onder de paal. Hij stond goed opgesteld in de paalzone, waarna de pass uit het voorveld kwam. Met één hand wist hij de bal knap door de korf te krijgen.

Ook Robbe de Wit was in deze wedstrijd goed voor een mooi doelpunt. Hij had met zeven doelpunten een belangrijk aandeel in de score aan de kant van DVO. De Wit reageerde goed op het inspringen van Jelle Steenbeek, waarna hij een prachtige doorbraakactie bovenhands wist af te ronden.

Stemmen
Stemmen op jouw favoriete vrouwengoal doe je hier, stemmen op de mooiste mannengoal kan hier. De stembussen sluiten maandagmiddag om 12 uur. Succes!

Datum: 11 december 2019 - 20:00 uur