Goal van de Week #6

Korfbal League

Met de zesde speelronde van de Cashback World Korfbal League zijn we alweer op een derde van de reguliere competitie aangekomen. Er zat veel spanning in de verschillende duels, maar niet per se goed en mooi korfbal. Toch is het ook deze week weer gelukt om vijf doelpunten te selecteren voor een nieuwe ronde van de Goal van de Week.

De verkiezing van vorige week was wel heel erg spannend. Met het minieme verschil van slechts één stem, wint Koen van Roekel de vijfde ronde. Helaas voor Nik van der Steen, die genoegen moet nemen met de tweede plaats.

Dan de genomineerden van deze week. Allereerst uit het duel tussen DeetosSnel en Blauw-Wit. Beide ploegen gingen in de beginfase gelijk op. De Amsterdammers pakten een gaatje, op 3-4, maar Randy Oosting repareerde dit op prachtige wijze. Een knappe goal! De Dordtenaren zouden lang aan de leiding gaan in eigen hal, maar moesten de punten laten aan de hoofdstedelingen.

Door naar Capelle aan den IJssel, waar KCC/SO natural en PKC/SWKG een erg matige wedstrijd speelden. Deze goal van Richard Kunst was één van de weinige hoogtepunten van de avond. Stefan Dekkers springt veel te enthousiast in op de zo karakteristieke beweging van Kunst, die hem vervolgens met grote passen passeert om daarna knap met één hand af te ronden. Het betekende de eerste voorsprong voor PKC, in een duel dat nooit echt los wilde komen.

De derde nominatie is voor Mirjam Maltha. Wat doe je als het even niet zo lekker gaat en je er niet uit komt? Inderdaad, je valt terug op ingeslepen vastigheden. Als een geoliede machine, zo voeren de dames de typische Fortuna-bal uit. Met nog minder dan een minuut tot de rust zette Maltha haar ploeg op vier verschil en uiteindelijk won Fortuna/Delta Logistiek het korfbalgevecht met DVO/Accountor.

De laatste twee nominaties komen uit Gorredijk, waar LDODK/Rinsma Modeplein en TOP/SolarCompleet het publiek een heerlijke wedstrijd voorschotelden. Na de 6-2 voorsprong van de Friezen, kroop TOP langzaam maar zeker dichterbij. Met een heerlijke fade-away verkleinde Barbara Brouwer eigenhandig de achterstand tot één goal. Een fraaie goal, op een manier zoals we weinig dames dat zien doen. Echter het lukte de Sassemers niet om een voorsprong te pakken en bij LDODK lukte – bijna – alles. De laatste nominatie van deze speelronde is voor de werkelijk schitterende tip-in van Friso Boode die daarmee zijn ploeg weer op een gat van vier zette. Het zou aan het einde van de rit niet genoeg blijken te zijn, LDODK en TOP hielden elkaar in evenwicht en deelden de punten.

Succes met stemmen! De stembussen zijn geopend tot aanstaande maandag 24 december, 12.00 uur.

Datum: 19 december 2018 - 15:00 uur
Door: Redactie Korfbal.