Goal van de Week #6

Goal van de Week #6

Korfbal League1

In speelronde zes kwamen er weer een aantal heerlijke doelpunten voorbij. We hebben de mooiste voor jullie op een rijtje gezet. Benieuwd wie de genomineerden van deze week zijn? Lees dan snel hieronder verder. Vergeet ook niet te stemmen op jouw favoriet!

Winnaars speelronde 5
Zowel bij de vrouwen als bij de mannen kwam er een duidelijke winnaar naar voren. Loraine Vissers werd met haar mooie doorbraakactie de nummer één bij de vrouwen met 46% van alle stemmen.

Met 48% van de stemmen bij de mannen wist Terrenc Griemink de winst binnen te halen met zijn prachtige doelpunt. Kijk de winnaars hieronder nog een keer terug.  

Nominaties vrouwen
De eerste genomineerde is Lisanne de Bruin van GG/IJskoud de Beste. Ze kreeg de bal in het achterveld aangespeeld en nam deze meteen aan om haar actie naar binnen door te zetten. Ze was niet te houden voor Sanne Jousma en De Bruin maakte deze kans dan ook mooi af.

Fleur Hoek is geen onbekende als het gaat om mooie doelpunten bij de vrouwen. Ook deze week staat ze weer in het rijtje van de genomineerden voor de goal van de week. Hoek ging op snelheid Anna Kriek voorbij en wist ook met deze opgelegde kans wel raad.

Julie Caluwé was afgelopen wedstrijd goed op dreef en met haar zevende doelpunt zorgde ze voor een stand van 14-23 in het voordeel van PKC/SWKGroep. Met een goede schijnbeweging zette ze Lieneke Pries helemaal op het verkeerde been, waarna ze vrij aan kon leggen.

Nominaties mannen
Dennis Brunt heeft naast zijn basisplaats afgelopen week ook een nominatie voor de goal van de week te pakken. Hij reageerde goed op het inspringen van Max Malestein en wist deze kans op prachtige wijze af te maken. Kan hij met een vergelijkbaar doelpunt als dat van Griemink vorige week, deze week de winst pakken?

Of het nu de bedoeling was of niet, deze prachtige tip in van Frank Mostard hoort zeker bij de nominaties voor de goal van de week. Na het schot van Paul Anholts ging Mostard voor zijn zo typerende 'flying rebound', maar in zijn sprong wist hij de bal zo in de korf te tikken.

Dat Terrenc Griemink voor prachtige doelpunten kan zorgen, bewijst hij ook deze speelronde weer. Vanuit het voorveld passeerde hij Mick Snel en met een geweldige achterwaartse one-hander, maakte hij deze kans af. Opnieuw een nominatie voor een speler van Groen-Geel.

Stemmen op jouw favoriete vrouwengoal doe je hier, voor de mannen klik je hier. De stembussen sluiten op maandag aanstaande, om 12 uur. Succes!

Datum: 19 december 2019 - 08:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl