Goal van de Week #7

Korfbal League

Na een kleine onderbreking starten we het nieuwe jaar met de Goal van de Week van speelronde zeven, de laatste van 2018. Een dag later dan je van ons gewend bent, maar we hebben weer vijf fraaie goals geselecteerd om uit te kiezen!

De vorige ronde was niet heel spannend, de schitterende tip-in van Friso Boode won met ruim 52% van de stemmen. Een straatlengte achter hem eindigde Barbara Brouwer als tweede.

Door naar de Goal van de Week uit speelronde zeven. Dat lijkt na Kerst, de Korfbal Challenge en Oud & Nieuw een eeuwigheid geleden, maar gelukkig hebben we de beelden nog!

In Sassenheim won TOP/SolarCompleet vrij overtuigend van KZ/Thermo4U, al was de uitslag uiteindelijk wel iets geflatteerd. KZ kon het TOP lang moeilijk maken en de 13-11 van Mick Snel was dan ook een belangrijke goal. Het was deze schitterende onehander die het ‘Sassems kwartiertje’ inluidde, waarin TOP definitief afstand nam van KZ en de overwinning binnen sleepte.

DeetosSnel ging in Delft op bezoek bij Fortuna/Delta Logistiek. De Dordtenaren hadden het eerder TOP en Blauw-Wit al akelig moeilijk gemaakt en ook Fortuna kon zich opmaken voor een pittige avond. Eerder in het seizoen zagen we al de perfect ingestudeerde ‘Fortunabal’ bij de dames, maar deze tikbal tussen Joren van Nieuwenhuijzen en doelpuntenmaker Tim Heemskerk is zo mogelijk nog mooier! Beide heren met één hand (en met links!), schitterend! Fortuna zou de wedstrijd uiteindelijk met slechts één doelpunt verschil winnen.

Weinig spannend was het in Papendrecht, waar PKC/SWKGroep aan de hand van de dames over LDODK/Rinsma Modeplein walste. In de eerste helft waren dertien van de achttien goals van PKC en Suzanne Struik had er zeven gemaakt. De tweede helft werd er door de Papendrechters over meerdere schijven gescoord, waaronder deze prachtige onehander van Richard Kunst. De wedstrijd was allang gespeeld maar dat doet niets af aan de schoonheid van dit doelpunt.

De laatste twee goals komen uit de wedstrijd tussen DOS’46 en DVO/Acountor. In Nijeveen schoot DOS’46 uit de startblokken en tegen de tijd dat DVO weer bij zinnen was, bleek het verschil al onoverbrugbaar. Menno van der Neut deed echter iets terug met deze heerlijk onehander, na een knappe actie tegen Leander Zwolle. Het was de 18-13 en aan de hand van Van der Neut kroop DVO langzaam maar zeker weer wat terug in de wedstrijd. DOS’46 bleef echter op het juiste moment scoren en zo de voorsprong vasthouden, de laatste nominatie is dan ook voor Jelmer Jonker. Met een schitterende beweging is hij z’n tegenstander kwijt en om te voorkomen dat hij overgenomen wordt, neemt hij een jumpshot met één hand en rondt zo heel fraai af.

Nu is het aan jou: wie maakte de mooiste goal van de zevende speelronde? Stemmen kan hier, tot dinsdagmiddag 12 uur. Succes!

Datum: 3 januari 2019 - 15:00 uur
Door: Redactie Korfbal.