Goal van de Week #7

Korfbal League1

In de laatste goal van de week van 2019 was het weer moeilijk kiezen tussen een aantal mooie doelpunten. Wij hebben de mooiste drie goals bij de vrouwen en de mooiste drie goals bij de mannen op een rij gezet. Nu is het aan jullie om de allermooiste uit te kiezen. Stemmen maar!

Winnaars speelronde
Bij de vrouwen waren Lisanne de Bruin, Fleur Hoek en Julie Caluwé genomineerd met hun mooie doelpunten. Het was Lisanne de Bruin van GG/IJskoud de Beste die er met de winst vandoor ging.

Bij de mannen was het moeilijk kiezen tussen een aantal prachtige doelpunten van Dennis Brunt, Frank Mostard en Terrenc Griemink. Eigenlijk waren ze allemaal mooi genoeg om de winst binnen te slepen, maar het was Frank Mostard die het merendeel van de stemmen kreeg. Kijk de winnaars hieronder nog een keer terug.

Nominaties vrouwen
Bij de vrouwen is Maaike Steenbergen de eerste die genomineerd is. PKC/SWKGroep had in deze fase van de wedstrijd een doelpunt nodig om de aansluiting te houden bij KZ/Thermo4U. Direct bij het uitnemen van de bal passte Richard Kunst Steenbergen perfect aan waarna ze deze opgelegde kans beheerst afmaakte.

Marjolijn Kroon is de volgende genomineerde. In de wedstrijd tegen Groen-Geel passeerde ze Marieke Duineveld vrij makkelijk. Friso Boode zag het goed gebeuren en passte Kroon met een bal op maat aan. Vervolgens was het Kroon deze kans knap afmaakte met één hand.

De laatste genomineerde bij de vrouwen is Claire van Oosten. Zij stond weer in de basis bij Fortuna/DeltaLogistiek en maakte een aantal belangrijke treffers in de tweede helft. Hiermee hielp ze Fortuna aan de overwinning. Met een paar goede lichaamsschijnbewegingen passeerde ze Danielle Boadi en ook zij maakte deze kans knap af met één hand.

Nominaties mannen
Mike van de Reep won na een fantastische flying rebound het duel onder de paal van Mick Snel. Vervolgens wist hij de bal in de draai met één hand door de korf te krijgen. Met deze goal zorgde hij voor de 2-0 voorsprong voor de Amsterdammers en sleept hij een terechte nominatie binnen voor de Goal van de Week.

Thomas Reijgersberg van Fortuna is de volgende genomineerde. De diepe bal van Fleur Hoek wist hij nog net binnen te houden en in zijn sprong maakte hij deze kans knap af. In diezelfde wedstrijd wist hij nog een soortgelijk doelpunt te maken, maar dit was de mooiste!

Alweer de derde nominatie uit de wedstrijd tussen Fortuna en DVO/Accountor. Nu is het Gertjan Meerkerk die genomineerd is. In de eerste helft hebben we hem niet veel gezien, maar in de tweede helft maakte hij zijn doelpunten weer als vanouds. Hij was zijn verdediger Nik van der Steen zonder bal te snel af en wist op fantastische wijze de kans af te maken.

Stemmen kan ook nu weer tot maandagmiddag 12 uur. Voor je favoriete vrouwengoal klik je hier, stemmen op de mooiste mannengoal kan hier. Succes!

Datum: 25 december 2019 - 09:00 uur