Goal van de Week #8

Korfbal League1

In de eerste speelronde van 2020 was er weer genoeg input voor de Goal van de Week. Zoals gebruikelijk hebben wij een selectie gemaakt en is het aan jullie om weer te stemmen op de mooiste vrouwen- en de mooiste mannengoal. Succes!

Winnaars speelronde 7
Voordat we over gaan naar de nominaties van deze week, blikken we eerst nog terug naar de genomineerden van de laatste speelronde in 2019. Het werd heel erg spannend tussen de dames Maaike Steenbergen, Marjolijn Kroon en Claire van Oosten. Met respectievelijk 33%, 32% en 35% van de stemmen ging Van Oosten er nét met de winst vandoor. Tussen de heren Mike van de Reep, Thomas Reijgersberg en Gertjan Meerkerk was het iets minder spannend. Daar pakte Van de Reep de winst met 44% van de stemmen. Kijk hieronder de doelpunten van de winnaars nog eens terug.

Nominaties vrouwen
Bij de vrouwen pakt Marjolijn Schenk haar eerste nominatie voor de goal van de week met een prachtig doelpunt in de openingsfase van de wedstrijd tegen GG/IJskoud de Beste. Ze reageerde goed op het te fel in komen van Marieke Duineveld en maakte de kans naar binnen mooi af.

Elma Schreuder is alweer voor de derde keer genomineerd voor de goal van de week. In de wedstrijd tegen TOP/SolarCompleet was ze Sanne Jousma met een goede actie naar binnen te snel af. De scheidsrechters floten al voor een strafworp, maar omdat Schreuder de bal knap binnen gooide, werd er terecht doorgefloten voor een doelpunt.

De laatste genomineerde bij de vrouwen is de vakgenote van Schreuder: Rosanne Visscher. Ook zij is met dit doelpunt voor het eerst genomineerd. Visscher was de bij TOP ingevallen Julia Schuiling te slim af in de aangeef en wist na een hele draai de bal nog knap door de korf heen te krijgen.

Nominaties mannen
De doelpunten van Olav van Wijngaarden waren in de beginfase belangrijk voor PKC/SWKGroep. Van de eerste zes goals stonden er al drie op naam van Van Wijngaarden. Met deze schitterende doorloopbal zorgde hij ervoor dat PKC de aansluiting hield in de wedstrijd tegen DVO/Accountor.

De tweede genomineerde is Frank Mostard. Hij zorgt wel vaker voor mooie doelpunten en ook deze speelronde was het weer raak. Met een mooi jump shot van onder de paal was hij zijn directe tegenstander Tom Steenbeek helemaal kwijt en hij maakte deze kans weer op fraaie wijze af.

Alwin Out haalt zijn eerste nominatie binnen met dit mooie doelpunt. Met meerdere schijnbewegingen zette hij zijn verdediger Kevin Dik helemaal op het verkeerde been. Hierdoor kon Out een vrije doorloopbal nemen die hij heel beheerst, maar op schitterende wijze afmaakte.

Stemmen op jouw favoriet kan tot maandagmiddag 12 uur. Stemmen voor de mooiste vrouwengoal doe je hier, voor de mooiste mannengoal klik je hier. Succes!

Datum: 9 januari 2020 - 09:00 uur