Goal van de Week: play-offs + korfbalfinale

Goal van de Week: play-offs + korfbalfinale

Korfbal League

De allerlaatste zaalwedstrijden zitten erop. TOP/SolarCompleet kroonde zich tot landskampioen door Fortuna/Delta Logistiek te verslaan in de Ziggo Dome, nadat de Delftenaren een bloedstollend drieluik met PKC/SWKGroep afwerkten en TOP afrekende met Blauw-Wit. Vijf play-off wedstrijden en één finale, dat is natuurlijk een garantie voor mooie goals!

Je zou het bijna vergeten, maar ook in speelronde 18 hadden we een Goal van de Week. Koen van Roekel (DVO/Accountor), die na een pass uit het andere vak met één hand uit de draai de korf vindt, werd met 200 stemmen (35,3%) de overtuigende winnaar voor Rick van den Blink (32,3%) en Chris van Haren (13,2%).

Zo zijn alle kandidaten voor de volgende ronde bekend, behalve degenen die in de play-offs en de finale scoorden. En om maar meteen met de deur in huis te vallen, doordat er slechts vijf goals gekozen konden worden had onze selectiecommissie het zwaar. Zo haalde uiteindelijk geen enkele goal uit de finale de definitieve selectie, en vielen er flink wat pareltjes af omdat de doelpuntenmaker al tussen de genomineerden zat. Uiteindelijk zijn er vijf goals uigerold, waarbij elke ploeg uit de play-offs vertegenwoordigd is. PKC zelfs twee keer, met twee fantastische doorloopballen. Eén van Richard Kunst uit de eerste play-off, de ander van Nadhie den Dunnen uit het tweede treffen in Delft waarbij je je afvraagt hoe ze de bal überhaupt nog omhoog krijgt. Datzelfde geldt voor de treffer van kersvers international Jessica Lokhorst in de zenuwslopende derde wedstrijd, die met nog drie seconden op de schotklok in de verlenging een fantastische one-hander uit de hoge hoed tovert. Maar ondanks dat het treffen tussen TOP en Blauw-Wit niet zo spannend was als PKC-Fortuna, vielen ook daar mooie goals. Wat te denken van de goal van Mick Snel bijvoorbeeld, dreigen om de bal af te leggen en hem dan zelf nemen. Of good-old Marc Broere (zou ie doorgaan?...), met waarschijnlijk de meest nonchalant ogende goal van de vijf. Prachtige goals, prachtige doelpuntenmakers en een prachtig einde van het seizoen! Stem hier dus snel

Datum: 11 april 2018 - 21:00 uur
Door: Redactie Korfbal.