Goal van de Week #13

Korfbal League1

Ook speelronde dertien leverde weer genoeg mooie doelpunten op voor de toeschouwers. Wij hebben weer een selectie gemaakt en het is aan jullie om te stemmen op de mooiste vrouwen- en mannengoal. Succes!

Winnaars speelronde 12
Natuurlijk maken we eerst bekend wie de winnaars van speelronde twaalf zijn geworden. Vorige week was het niet spannend, maar deze week zijn de stemmen wat meer verdeeld. Bij de vrouwen is het Fenna Jagtman die voor de tweede keer op rij de meeste stemmen heeft gekregen. Ze werd op de voet gevolgd door Julia Schuiling, maar zij kreeg net wat minder stemmen, waardoor de winst naar Jagtman gaat.

Bij de heren was het heel erg spannend. Het verschil tussen de nummer één en de nummer twee was namelijk maar drie stemmen. Het ging tussen Harjan Visscher en Emiel de Kruijff, maar het is Visscher die met zijn mooie fade-away de winst pakt. Geniet hieronder nog een keer van de winnaars!

Nominaties vrouwen
Over tot de nominaties van deze speelronde. De eerste die een nominatie op haar naam weet te zetten is Esther Cordus. Met maar liefst zes doelpunten was ze erg belangrijk voor haar ploeg. Ze was Roos Scherrenburg met een goede actie te snel af en ze rondt deze prachtige doorloopbal goed af.

De volgende dame die een nominatie te pakken heeft, is Elma Schreuder. Dit is alweer haar vierde keer dat ze genomineerd is. In de degradatiekraker tegen GG/IJskoud de Beste zorgde ze er met deze mooie doorloopbal voor dat Tempo de aansluiting hield in de beginfase van de wedstrijd (5-3).

Jet Hendriks maakt het rijtje met de genomineerde dames van deze speelronde compleet. Mick Snel passte een heerlijk balletje aan op Hendriks, omdat ze werd voor verdedigd in de steun door Fleur Hoek. Hendriks maakte deze opgelegde kans behendig af.

Nominaties mannen
Bij de mannen pakt Paul Anholts zijn eerste nominatie van dit seizoen. Nick Pikaar maakte zijn eerste minuten weer na een langdurige blessure en dit leverde meteen een prachtige combinatie met Anholts op. De combinatie tussen beide heren én de manier waarop Anholts deze kans binnenschiet, is zeker een nominatie waard.

Richard Kunst is genomineerde nummer twee. Hij bleef geduldig wachten totdat er ruimte onder de korf vrij was, waarop hij Randell van der Steen eenvoudig passeerde. De manier waarop hij deze doorloopbal afmaakt, is weer fantastisch.

Ondanks dat Blauw-Wit (A) niks in te brengen had in de wedstrijd tegen PKC/SWKGroep, maakte Mike van der Reep wel een prachtig doelpunt voor de Amsterdammers. In een fel reboundduel won hij het van Marijn van den Goorbergh en met een mooi jumpshot uit de draai pakt hij de laatste nominatie van speelronde 13.

Stemmen kan wederom tot maandagmiddag 12 uur. Geef jouw favoriete vrouwengoal hier door, voor het stemmen op de mooiste mannengoal klik je hier. Succes!

Datum: 12 februari 2020 uur