Goal van de Week #3

Korfbal League1

Ook in speelronde drie kwamen er weer een aantal mooie doelpunten voorbij. Wij hebben de drie mooiste mannengoals en de mooiste vrouwengoals voor jullie op een rijtje gezet. Benieuwd wie er deze week genomineerd zijn? Je ziet het hieronder. Vergeet niet te stemmen op de mooiste goal!

Winnaars speelronde 2
Voor we de nominaties van speelronde drie bekend gaan maken, gaan we eerst kijken naar de winnaars van de eerste speelronde. Bij de dames waren Barbara Brouwer, Geertje Hoekstra en Michelle van Geffen genomineerd. Brouwer en Hoekstra met een mooie doorbraakactie en Van Geffen met een goed uitgespeelde kans onder de korf.

We hebben de stemmen geteld en de nummers één en twee lagen niet ver uit elkaar. Uiteindelijk is het Geertje Hoekstra die de meeste stemmen heeft binnengehaald. Bij de mannen was het iets minder spannend. Daar waren Chris van Haren, Randy Oosting en Koen van Roekel genomineerd. Ondanks dat de goals van Van Haren en Van Roekel er ook zeker mochten wezen, pakt Oosting met maar liefst 88% van de stemmen hier de winst.

Nominaties vrouwen:
Over tot de nominaties van deze week. In een wedstrijd waar de mannen van DVO/Accountor het erg lastig hadden, nam Daniëlle Boadi het initiatief door verschillende doelpunten voor haar rekening te nemen. Net voor rust zorgde ze ervoor dat DVO de aansluiting hield bij TOP/SolarCompleet door met haar derde doelpunt van de wedstrijd de 12-15 op het scorebord te zetten.

De volgende genomineerde komt uit de wedstrijd tussen KZ/Thermo4U en Tempo. Na een sterke start van KZ zorgde Esther Cordus met dit doelpunt voor een 16-4 voorsprong. Dit was tot dan toe haar eerste doelpunt. Een doorbraakactie met verschillende schijnbewegingen zorgde er uiteindelijk voor dat ze vrij aan kon leggen. De scheidsrechter floot al voor een strafworp, maar de bal rolde nog net de korf in, waarna hij door floot en het doelpunt telde.

Ook het laatste doelpunt dat genomineerd is, komt uit de wedstrijd tussen KZ en Tempo. Het duurde even voor dat Tempo op gang kwam in deze wedstrijd. Maar in de tweede helft reageerde Elma Schreuder goed op het inspringen van Marjolijn Schenk en maakte deze kans op prachtige wijze af. Ondanks dat het verlies onvermijdelijk was, levert dit doelpunt haar wel de tweede nominatie van dit seizoen op.

Nominaties mannen:
De eerste twee genomineerde mannengoals komen uit de wedstrijd tussen PKC/SWKGroep en GG/IJskoud de Beste. Jasper de Leeuw deed het als invaller niet onverdienstelijk. Hij was Richard Kunst te snel af en ook Laurens Leeuwenhoek was niet op tijd om hem nog over te nemen. De Leeuw maakte deze doorbraakactie op fraaie wijze af met één hand en zorgde voor een stand van 27-23 in de wedstrijd die met 33-24 werd verloren.

Ook Richard Kunst zorgde voor een mooie goal in deze wedstrijd. Kunst begon op bank, maar liet zich meteen gelden toen hij werd ingebracht. In totaal was hij goed voor vier doelpunten. Hiervan is er één genomineerd voor de goal van de week. Kunst dreigde voor het schot, maar zette de actie in naar binnen. Uiteindelijk maakte hij de doorloopbal vakkundig met zijn linkerhand af.

De laatste genomineerde is Jelmer Jonker. In de wedstrijd tegen TOP/SolarCompleet zorgde hij er met deze schitterende doorloopbal voor dat DOS’46 met een kleine voorsprong van 9-8 de rust in kon gaan. Hij maakt de goede doorbraakactie beheerst af. Voor de spits van DOS’46 was dit zijn derde doelpunt van de wedstrijd. Het levert hem een mooie nominatie op.

Stemmen
De stembussen zijn geopend tot maandagmiddag 12 uur, stemmen voor jouw favoriete mannengoal doe je hier, stemmen voor de vrouwen doe je hier.

Datum: 28 november 2019 - 13:00 uur