Goal van het Jaar: halve finales

Goal van het Jaar: halve finales

Korfbal League1

Nu de negentien ronden van Goal van de Week (achttien competitie + één met play-offs en de finale) erop zitten, is het tijd voor de halve finale. De 19 winnaars, plus de beste nummer twee (Nik van der Steen), zijn verdeeld over vier poules. De vier poulewinnaars en de nummer twee met de meeste stemmen plaatsen zich voor de finale!

Eerst nog even de winnaar van de laatste ronde, play-offs en de #korfbalfinale. Joren van Nieuwenhuijzen wint met bijna 30% van de stemmen deze ronde, ruim voor Sanne van der Werff (21,3%) en Nik van der Steen (19,5%)

Wat dit jaar opvalt is dat Daan Preuniger niet door is naar de halve finales, terwijl hij vorig jaar met twee goals kans maakte op de finale. Ook het vermelden waard: op één na alle clubs zijn dit jaar vertegenwoordigd in de halve finales, alleen KZ/Thermo4U heeft de spreekwoordelijke boot gemist. Hieronder zie je het schema met de poule-indeling, welke door loting tot stand gekomen is.

In poule A vinden we de eerste nominatie van Laurens Leeuwenhoek, hij neemt het op tegen Nick Pikaar, André Zwart, Koen van Roekel en Stephan Groeneweg. Stemmen in poule A doe je hier.

De tweede nominatie van Leeuwenhoek vinden we in poule B, samen met de eerste kanshebbende goal van Marc Broere. Verder in deze poule Jordan de Vogelaere, Friso Boode en de winnaar van de laatste ronde: Joren van Nieuwenhuijzen. Stemmen in poule B kan hier.

Dan poule C, waar Broere wederom present is. In deze poule krijgt hij tegenstand van teamgenoot Momo Stavenuiter en de twee Fortuna-heren Van der Steen en Heemskerk. Harjan Visscher maakt het vijftal compleet. Stemmen in poule C doe je hier.

Last but not least poule D, waarin we opnieuw Stavenuiter en Visscher tegenkomen. Ze worden geflankeerd door de kanonnen Thomas Reijgersberg, Mick Snel en Richard Kunst. Stemmen in poule D kan hier.

De stembussen zijn geopend tot en met aanstaande zondagmiddag, 12 uur. Succes!

Datum: 8 mei 2019 - 15:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl