Henk Jan Mulder nieuwe trainer van LDODK, Flokstra assistent

Henk Jan Mulder nieuwe trainer van LDODK, Flokstra assistent

Korfbal League

Henk Jan Mulder is vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van LDODK/Rinsma Modeplein. De huidige assistent van de Gorredijkers is daarmee de opvolger van Erik Wolsink, die na drie seizoenen vertrekt uit Friesland. Jan Jouke Flokstra, de huidige hoofdtrainer van Hoofdklasser Nic., wordt net als in Groningen zijn assistent. Marjo de Haan blijft ook betrokken bij de staf. 

“Ik voel mij hier al vanaf dag één als een vis in het water”, vertelt Mulder. “Vanaf het begin heb ik gemerkt dat de mensen binnen de selectie openstaan voor mijn trainingen en aanwijzingen. Dat is heel prettig werken. Het is mooi te horen dat de selectie en het bestuur ook tevreden zijn over de samenwerking.” De voormalig trainer van onder meer Drachten gaat zich, samen met Flokstra, volledig richten op het eerste team. Er wordt dan ook nog een trainer voor het tweede gezocht.

Mulder begon afgelopen zomer aan zijn klus in Gorredijk en het idee om hem vervolgens hoofdtrainer te maken, pakt dus goed uit. Daarom was de zoektocht naar Wolsinks opvolger ook niet lastig, aldus Jan Sjoerd Pool, bestuurslid technische zaken. “De spelers zijn heel enthousiast over Henk Jan, over de kwaliteit van zijn trainingen en over zijn persoonlijkheid. Daar zat geen enkele twijfel, dus was dat ook onze eerste keuze. Wij waren er heel snel uit, dat zegt ook iets. Jan Jouke past als assistent heel goed bij Henk Jan. Het is een goed span dat complementair is. We zijn blij met dit resultaat.”

Tot slot is ook Flokstra, die met zijn zoon Tim gaat samenwerken bij LDODK, ook blij met de hereniging met Mulder. "Het is lastig in woorden uit te drukken waarom wij het samen zo goed kunnen vinden, maar in de praktijk werkt het", aldus de voormalig trainer van onder meer DOS'46. 

Datum: 9 januari 2018 - 20:30 uur
Door: Redactie Korfbal.