Het Favoriete Team Van.. Mick Snel

Het Favoriete Team Van.. Mick Snel

In 'Het Favoriete Team Van..' stellen (oud)spelers hun beste team op. Met welke spelers hebben zij mooie momenten gehad? Of welke spelers zijn écht wereldklasse? Deze keer is Mick Snel aan de beurt. "Ik heb nog nooit een schotspel gewonnen van Friso Boode."

Snel kiest het volgende team:

 

 

Mannen

Vrouwen

André Kuipers

Celeste Split

Laurens Leeuwenhoek

Jet Hendriks

Richard Kunst

Rianne Echten

Daniel Harmzen

Bregtje van Drongelen-Braunstahl

Nick Pikaar

Mady Tims

Friso Boode

Nisha Verwey

 

Mick Snel: “Ik kies mijn team op basis van de beste spelers waar ik mee gespeeld heb, gecombineerd met mijn persoonlijke voorkeur om mijn beste team te maken. Dat laatste vind ik het belangrijkste, beste individuen betekenen niet dat ze per se in het beste team zitten. Daarnaast heb ik een paar personen gekozen met wie ik een persoonlijke klik heb, die ik absoluut in mijn team zou opnemen. Het blijft subjectief natuurlijk.”

Vrouwen

Celeste Split
“Celeste is de afgelopen paar jaar echt op waanzinnig niveau aan het spelen en is op dit moment de beste dame van de wereld. Ze heeft een fantastisch balgevoel, drive en atletisch vermogen. Maar Celeste is ook een ongekend goede teamgenoot. De inzicht en passes van Celeste zetten teamgenoten aan de lopende band vrij. Misschien een net zo indrukwekkende kwaliteit als haar scorend vermogen. Ik zou Celeste altijd opstellen in mijn team.”

Jet Hendriks
“Waar Celeste de beste is, is Jet misschien wel het meest waardevol. Ze kan elke dame platleggen en is met haar snelheid en scorend rendement niet te houden. Jet is op dit moment op elk vlak buitencategorie en extreem waardevol. Waarom waardevol? Ze kan onder de tien goals doorlaten in een seizoen, veel scoren, assists geven en stippen/vrije ballen veroorzaken. Ik gunde het ze beiden, maar Jet was ook een terechte winnares voor speelster van het seizoen (niks subjectiefs aan, haha!).”

Rianne Echten
“Als ik met één iemand in een vak wil staan, kies ik voor Rianne. Ik denk dat wij een bijzondere klik hadden bij TOP en daarnaast was zij ook ontzettend goed bij ons. Bij Nic. zag iedereen haar als spits, bij ons was ze veel meer dan dat. Extreem snel, goed schot, sterke verdedigster en een goede pass. Maar een kernkwaliteit van haar is het scoren van belangrijke goals. In haar laatste jaar bij ons (2016) maakte ze de winnende in Ziggo, maar dat hele jaar was ze ongekend. Ik kan nog steeds niet begrijpen dat Rianne toen niet werd verkozen, of zelfs genomineerd(!) werd voor beste speelster van het seizoen.

Bregtje van Drongelen-Brauhnstahl
“Met Bregtje heb ik één jaar samengespeeld, maar wel een bijzonder jaar. Ik ervaarde Bregtje als een heel volwassen persoon en korfbalster, met als kernkwaliteiten haar inzicht en schot. Vooral op basis van haar inzicht zou ik haar opstellen. Bregtje kon mensen vrijzetten en een vak laten draaien. Daarnaast was ze echt een killer en door haar lengte multifunctioneel. Een belangrijke schakel in je team, en ze heeft met de titel ‘beste speelster van het jaar’ afscheid genomen.”

Mady Tims
“Met Mady heb ik één jaar in oranje gespeeld, maar vooral tegen gespeeld bij PKC. Mady was bij haar laatste jaren bij PKC ontzettend belangrijk qua sturing. Daarnaast was ze, voordat ik tegen haar speelde, een dominant scorende dame en kon op belangrijke momenten scoren. Met die vervelend nare stepback manouvre van haar, kon ze iedereen het bos in krijgen. De combi van de Mady in de laatste jaren bij PKC en voordat ik tegen haar speelde, is een dame die iedereen zou willen hebben in je team.”

Nisha Verwey
“Een ander persoonlijke klik had ik met Nisha. Ze is als korfbalster niet iemand waaraan je denkt als ‘beste’, maar ik zou haar altijd meenemen in mijn team. Nisha had als kernkwaliteiten anderen beter maken, zowel binnen als buiten het veld, en ze heeft één van de beste passes die ik ooit gezien heb. De sturende sluipschutter in je team; een meter ruimte was genoeg voor Nisha om hem af te drukken. Daarnaast was ze verdedigend met haar lange armen een irritante factor: elke bal raakte ze aan. Een waardevolle speelster in elk team.”

Mannen

André Kuipers
“André was een fenomeen en de beste verdediger die ik ooit gezien heb. Hij kan een vak in zijn eentje helemaal uitschakelen. Aanvallend was hij ook een dominante factor. Die lengte met die snelheid samen, was ongekend. Hij is een schitterende speler om te zien en om mee samen te spelen. Eén van de beste ooit.”

Laurens Leeuwenhoek
“Laurens, een speler waarvan je kan genieten als hij zelf aan het genieten is in het veld. Dodelijk schot, inspirator, keiharde werker en ook verbindende schakel in je team. Laurens is denk ik de beste killer op vijf meter. Daarnaast heeft Laurens zo’n vriendelijke uitstraling en een samenwerkingsmentaliteit waar je heel graag met hem in een vak wilt staan. Ik denk dat iedereen met wie Laurens heeft samengespeeld, hem in zijn vak zou zetten.”

Richard Kunst
“Met Richard veelvoudig in TEAMNL samengespeeld. Waanzinnige speler, zowel aanvallend als verdedigend. Van Richard zijn verdedigend inzicht kan ik altijd genieten, hij kan net zoals Andre een vak manipuleren en naar zijn hand zetten. Aanvallend is die de afgelopen jaren niet te houden, tegenstanders laten Richard liever naar binnen gaan dan om van afstand te laten schieten. Geniaal als je dat kan afdwingen. Richard behoort ook tot het rijtje een van de beste ooit in mijn ogen.”

Daniel Harmzen
“Ze zeiden: ‘Met een Harmzen ga je nooit Ahoy winnen’. Haha. Daniel heeft door de jaren heen steeds meer respect afgedwongen en gekregen. Van ondergewaardeerde speler naar de beste teamverdeler in korfbal. Het komt hem meer dan toe. Wellicht oogt ‘ie nonchalant, maar hij combineert alles in zulke nauwe bochten om er voor zijn team te zijn. Diep respect. Ik denk dat als je Daniel, hoe hij in zijn laatste jaren qua rendement en leiderschap fungeerde, combineert met zijn vroegere verdedigingskwaliteiten, atletische vermogen en snelheid, je één van de beste complete spelers ooit hebt. Daniel zijn kwaliteiten, teamgevoel plus leiderschap, maakt hem mijn aanvoerder van mijn team.”

Nick Pikaar
“Nick is een erg geliefde speler door zijn uitstraling en zijn manier van spelen. Nick is een slangenmens: explosief, acrobatisch en onwijs goed balgevoel. Zijn grote kwaliteit in zijn onvoorspelbaarheid, met name verdedigend. Een echte verdedigende plaag, je houdt altijd rekening met hem. Aanvallend is Nick ook onvoorspelbaar. Trage stap naar achter, wachten op de tegenstander. Daarnaast kan hij samen met Paul (Anholts) op de vierkante centimeter mensen dollen. Een mooie eigenschap van Nick is zijn spelinzicht. Nick zweeft in het vak, met zijn snelheid en inzicht weet hij op prachtige manieren zijn vakgenoten vrij te spelen. Nick is ook een teamspeler. Hij zet zich altijd in voor het teambelang en hij kan persoonlijk veel meer op de voorgrond treden. Echter, hij is essentieel voor TOP doordat hij ook anderen kan excelleren. Persoonlijk vind ik dat Nick zich opgewerkt heeft tot een van de beste spelers in de League.”

Friso Boode
“Een andere persoonlijke klik had ik met Friso. Een sterke, stabiele speler met naar mijn mening het beste schot binnen de vijf meter. Ik heb nog nooit een schotspel van hem gewonnen. Ik zou Friso altijd in mijn team opnemen. Waardevol zowel binnen en buiten het veld en altijd gericht op anderen en het team beter te maken, één van zijn unieke kwaliteiten. Friso bracht vuur en ging voor iedereen door het vuur. Ook is Friso een inspirator, hij weet altijd de goede snaar te raken om je scherp te maken. Friso is misschien niet een van de ‘beste’, maar wel een van de belangrijkste om in je team te hebben.”

Trainer

Jan Niebeek
“Om Jan kan niemand meer heen. Ik denk dat mijn team niet zozeer meer iets aangeleerd moet worden, ik denk dat deze alleen goed gemanaged en klaargestoomd moet worden. Ik denk dat Jan daar de beste in is. Hij krijgt iedereen fit, in vorm en geïnspireerd. Daarnaast is zijn werkwijze dat de oplossingen uit het team komen, die hij managet. De perfecte keuze lijkt me.”

Datum: 17 juli 2018 - 09:00 uur
Door: Redactie Korfbal.
Fotograaf: Ilse Schaffers, korfbalfoto.nl