Hoekstra (Groen-Geel): 'Vertrouwen op het onderlinge resultaat'

Korfbal League1

Het is zaterdag ‘D-day’ in Wormer en Alphen aan den Rijn als GG/IJskoud de Beste en Tempo het tegen elkaar opnemen. Beide ploegen hebben slechts twee punten en gaan zeer waarschijnlijk uitmaken wie de play-downs ingaat en wie rechtstreeks degradeert. Er zijn daarna natuurlijk nog vijf wedstrijden, maar Groen-Geler Stijn Hoekstra (27) weet dat veel van deze wedstrijd afhangt.

De vorige confrontatie tussen beide ploegen eindigde in een ruime overwinning voor Groen-Geel. Hoekstra: “Het lijkt mij logisch dat beide ploegen zich zorgen moeten maken. Alleen denk ik dat voor Tempo de nood hoger is, aangezien wij bij winst ook een beter onderling resultaat hebben en dus eigenlijk drie punten voorsprong hebben. Als we verliezen, en dus twee punten achterstaan, hebben we nog vijf wedstrijden om eventueel iets goed te maken.” Daar zal niemand in Wormer het op aan laten komen.

Op basis van afgelopen weekend is bij Tempo (nipt verlies tegen KZ/Thermo4U) het vertrouwen groter dan bij Groen-Geel (ruim verlies tegen PKC/SWKGroep). “Als promovendus kunnen wij in de Korfbal League tegen een enorme zeperd aanlopen op een dag dat helemaal niets loopt tegen één van de topploegen. Zaterdag is – heel cliché – een wedstrijd op zich. Tempo kan vertrouwen putten uit de wedstrijden tegen KZ en Fortuna/Delta Logistiek. Wij vertrouwen weer op de laatste twee onderlinge wedstrijden met Tempo, zoals de Hoofdklassefinale en de 15-28 overwinning.”

“Ik denk dat de spanningen rond de Hoofdklassefinale en deze wedstrijd gelijk zijn. Ik denk dat wij iets meer moeten dan Tempo. Wij willen graag als club door en stappen maken. Naar mijn idee leeft dat bij Tempo minder. Dus het belang om vorig jaar te promoveren en nu erin blijven is dus wel te vergelijken. Naar aanstaande zaterdag toe is het vooral zaak dat we het vertrouwen hebben dat wij met onze kwaliteiten en mogelijkheden de wedstrijd kunnen winnen ongeacht voorgaande resultaten.”

Hoekstra werd begin vorig seizoen verwelkomd in Wormer vanwege zijn ervaring. Hij speelde in de Korfbal League voor AW.DTV en KZ. “Ik denk dat ik in het groepsproces mijn steentje bijdraag, zeker nu het team meer verliest dan wint. Dat is nieuw voor ze. Daarnaast kan ik in een wedstrijd keuzes maken om zo tot de beste aanvallen te komen. Deze groep speelde in het verleden meerdere belangrijke duels en heeft dus genoeg ervaring om dit soort wedstrijden te spelen.”

Zijn voorspelling voor zaterdag: “Of het word het een wedstrijd zoals de Hoofdklassefinale waarbij wij de wedstrijd in handen hebben. Of het wordt een wedstrijd die spannend blijft tot het eind en uiteindelijk met een verschil van één of twee goals wordt beslist en dan beide kanten op kan vallen.”

Datum: 6 februari 2020 uur