Jonker naar PKC

Ereklasse Korfbal League1

Ook Jelmer Jonker vertrekt bij DOS'46. De aanvoerder van de Nijeveners speelt volgend seizoen voor PKC/SWKGroep, zo werd donderdagmiddag door beide betrokken clubs bekendgemaakt.

Helemaal onverwacht komt het nieuws niet. Eerder werd al bekend dat Harjan Visscher, Marieke Klaver (beide naar Fortuna/Delta Logistiek) en Nienke Hintzbergen (naar PKC) vertrekken uit Nijeveen.

'Mooie herinneringen'
Op de website van DOS'46 licht Jonker, die begon met korfballen bij Juventa in Hardenberg, zijn vertrek toe: "Ik heb elf jaar bij DOS’46 gespeeld en koester de mooie momenten die ik hier heb beleefd. Met PKC denk ik een mooie club te hebben gevonden waar ik het behalen van mijn sportieve ambities kan voortzetten. Ik hoop hier net als bij DOS’46 zowel binnen als buiten het veld veel plezier te beleven.”

Wim Scholtmeijer, de nieuwe hoofdtrainer van PKC, reageert op de website van de Papendrechtse vereniging: "Ik ben enorm blij met de toevoeging van Jelmer en ik kijk er naar uit om samen te werken."

Datum: 2 april 2020 uur