Korfbal League Recap #11

Korfbal League

Verrassende uitslagen in de elfde speelronde van de Cashback World Korfbal League. DOS’46 maakte het TOP heel moeilijk maar kwam aan het einde net te kort, KZ versloeg streekgenoot Blauw-Wit en KCC zorgde ervoor dat DeetosSnel nog dieper in de degradatiezorgen raakt.

PKC/SWKGroep – Fortuna/Delta Logistiek
Zaterdag vierde PKC haar 84e verjaardag en dat feestje werd extra luister bij gezet door het 1000e Korfbal Leaguedoelpunt van Laurens Leeuwenhoek in het duel met Fortuna. De Delftenaren lijken - na de fantastische seizoensstart - het spoor een beetje bijster te zijn. Beide ploegen speelden matig, maar door het lage scoringspercentage van Fortuna had PKC weinig moeite met de ploeg van Ard Korporaal. Al snel stond er een 9-3 tussenstand op het bord en het gat werd alleen maar groter naar mate de eerste helft vorderde. In de tweede helft leefde Fortuna nog heel even op, maar na een run van vijf goals van de ploeg uit Papendrecht was het verzet definitief gebroken. PKC doet wat het moet doen, Fortuna moet uitkijken dat het de play-offs niet uit handen laat glippen. (Uitslag: 26-13)

TOP/SolarCompleet – DOS’46
Eerder dit seizoen maakte DOS’46 in eigen huis het TOP al lastig, nu konden ze er zomaar met de overwinning vandoor gaan. Door slim achterverdedigen van de bezoekers uit Nijeveen, lukte het TOP bijna de hele eerste helft niet om in z’n eigen spel te komen. Door onder andere Harjan Visscher wist DOS’46 een voorsprong te pakken en vast te houden, al was het verschil maar klein. Uiteindelijk ging het beter lopen bij TOP, de ploeg van Jan Niebeek ging beter om met de druk van de bezoekers en ballen vielen sneller. Toch bleef het spannend in Sassenheim. Pas in de allerlaatste minuut kon Mick Snel de winnende goal erin gooien, en zelfs toen was het nog even billenknijpen. Uiteindelijk houdt de thuisploeg de punten in huis, maar is dat eerder een kwestie van geluk dan wijsheid. (Uitslag: 24-23)