Korfbal League Recap #11

Korfbal League Recap #11

Korfbal League

Verrassende uitslagen in de elfde speelronde van de Cashback World Korfbal League. DOS’46 maakte het TOP heel moeilijk maar kwam aan het einde net te kort, KZ versloeg streekgenoot Blauw-Wit en KCC zorgde ervoor dat DeetosSnel nog dieper in de degradatiezorgen raakt.

PKC/SWKGroep – Fortuna/Delta Logistiek
Zaterdag vierde PKC haar 84e verjaardag en dat feestje werd extra luister bij gezet door het 1000e Korfbal Leaguedoelpunt van Laurens Leeuwenhoek in het duel met Fortuna. De Delftenaren lijken - na de fantastische seizoensstart - het spoor een beetje bijster te zijn. Beide ploegen speelden matig, maar door het lage scoringspercentage van Fortuna had PKC weinig moeite met de ploeg van Ard Korporaal. Al snel stond er een 9-3 tussenstand op het bord en het gat werd alleen maar groter naar mate de eerste helft vorderde. In de tweede helft leefde Fortuna nog heel even op, maar na een run van vijf goals van de ploeg uit Papendrecht was het verzet definitief gebroken. PKC doet wat het moet doen, Fortuna moet uitkijken dat het de play-offs niet uit handen laat glippen. (Uitslag: 26-13)

TOP/SolarCompleet – DOS’46
Eerder dit seizoen maakte DOS’46 in eigen huis het TOP al lastig, nu konden ze er zomaar met de overwinning vandoor gaan. Door slim achterverdedigen van de bezoekers uit Nijeveen, lukte het TOP bijna de hele eerste helft niet om in z’n eigen spel te komen. Door onder andere Harjan Visscher wist DOS’46 een voorsprong te pakken en vast te houden, al was het verschil maar klein. Uiteindelijk ging het beter lopen bij TOP, de ploeg van Jan Niebeek ging beter om met de druk van de bezoekers en ballen vielen sneller. Toch bleef het spannend in Sassenheim. Pas in de allerlaatste minuut kon Mick Snel de winnende goal erin gooien, en zelfs toen was het nog even billenknijpen. Uiteindelijk houdt de thuisploeg de punten in huis, maar is dat eerder een kwestie van geluk dan wijsheid. (Uitslag: 24-23)

LDODK/Rinsma Modeplein – DVO/Accountor
Het waren de Friezen die het beste van start gingen in eigen hal. Binnen no time stond er een 11-4 tussenstand op het bord en leek er geen vuiltje aan de lucht. Echter, DVO liet zich niet kennen en vocht zich terug tot op 12-11. Met een 14-12 ruststand was er van de grote marge niet veel meer over. LDODK moest het vooral hebben van Erwin Zwart en Marjolijn Kroon, bij DVO speelde Robbe de Wit goed, met veel doelpunten. Het was ook De Wit die direct na rust het gaatje weer op één bracht, maar de ploeg van Richard van Vloten kon de gelijkmaker niet op het bord krijgen. Meerdere malen kwam LDODK op vier verschil en iedere keer repareerde DVO dit. Met 27-25 werd het nog even spannend, maar het was Erwin Zwart die met zijn elfde treffer de wedstrijd besliste. (Uitslag: 29-26)

KZ/Thermo4U – Blauw-Wit
KZ leek vanaf het begin de bovenliggende partij, maar het vak van Alwin Out wist verloor in de beginfase vaak snel de bal waardoor de ploeg niet kon genoeg profiteren van een slecht startend vak van Christian Dekkers. Zodra dat vak kansen begon af te maken kwam het ook op voorsprong, maar voor rust viel alles even bij KZ waardoor de thuisploeg met een 13-11 voorsprong kon rusten. KZ startte vervolgens beter waardoor het verschil al snel op zes kwam. Blauw-Wit vocht zich nog terug tot twee verschil, maar kon de aansluiting niet meer vinden in de aanvallen waarin Mike van de Reep werd uitgespeeld. In plaats daarvan vond Jordi Pasma, die in de eerste helft niet goed schoot, zijn schot en beslisten de Koogers de wedstrijd in hun voordeel. Blauw-Wit lijkt te kunnen fluiten naar de play-offs, KZ is nog maar één punt verwijderd van de vierde plaats. (Uitslag: 26-22)

KCC/SO natural – DeetosSnel
KCC begon matig aan het duel, waarin veel op het spel stond. De eerste paar aanvallen viel er helemaal niets, terwijl bij DeetosSnel direct het eerste schot een goal was. Daarna kwam KCC beter in de wedstrijd en pakte het vooral veel rebounds waardoor DeetosSnel niet verder kwam dan één-schotsaanvallen. Mandy Biesbroek was belangrijk voor haar ploeg, zij kreeg in de eerste helft twee strafworpen mee en maakte zelf 3 goals, waaronder de laatste vlak voor rust. Direct na rust maakte KCC het verschil. Biesbroek ging vrolijk verder waar zij even daarvoor gestopt was en het duurde lang voor DeetosSnel tot scoren kwam. Mats van Gemert speelde wel een belangrijke rol voor de Dordtenaren, door zijn reboundoverwicht kon DeetosSnel vaker herhalen en langere aanvallen spelen. Het haalde echter niets uit, KCC wint met name dankzij de rebounds van Mark Behrens en de goals van Stefan Dekkers (acht) en Mandy Biesbroek (zes). De degradatiezorgen stapelen zich op bij DeetosSnel. (Uitslag: 26-17)

Datum: 3 februari 2019 - 17:00 uur
Door: Redactie Korfbal.