Korfbal League Recap #12

Korfbal League

Vier zaterdagwedstrijden met behoorlijk veel goals op alle velden. In Bennekom en Koog aan de Zaan werden de dertig goals aangetikt, in Nijeveen hield DOS'46 tegenstander PKC op een gelijkspel, al had er meer in gezeten voor de ploeg van Pascal Zegwaard. Zondagmiddag was de beurt aan Fortuna en Blauw-Wit om de twaalfde speelronde van de Cashback World Korfbal League af te sluiten. De ploeg van Ard Korporaal deed dat in stijl en versloeg de Amsterdammers met ruime cijfers. Tijd voor een terugblik!

DVO/Accountor – TOP/SolarCompleet
Het wordt bijna gewoonte dat de duels tussen DVO en TOP in Bennekom vermakelijk en doelpuntrijk zijn. Na de openingstreffer van Danielle Boadi was het TOP dat de eerste voorsprong kon pakken en gelijk een gaatje sloeg. DVO counterde echter goed en bij 5-5 waren de Bennekommers weer helemaal terug in de wedstrijd. Tot vlak voor rust ging het gelijk op, maar de concentratie bij DVO leek even te verslappen waardoor de Sassemers met voorsprong de kleedkamers opzochten (15-17). Echt doordrukken kon de ploeg van Jan Niebeek echter niet na rust, DVO bleef aan het elastiek en kwam terug tot 18-19. De gelijkmaker kwam er niet, ondanks een lange aanval met veel kansen. Juist op dat moment gaf TOP gas bij en sloeg opnieuw een gaatje (20-25) terwijl DVO niet tot scoren kwam. Desondanks gaf de ploeg van Richard van Vloten zich niet gewonnen en kwam het stukje bij beetje terug aan de hand van Chris van Haren en Koen van Roekel. Jet Hendriks doorbrak de Bennekomse flow en het lukte DVO daarna niet om het gaatje verder te dichten. Opnieuw een nederlaag met perspectief dus voor DVO, TOP zal vooral de wisselvalligheid uit het spel willen halen in aanloop naar de play-offs. (Uitslag: 27-30)

DOS’46 – PKC/SWKGroep
Een goedgevulde sporthal de Eendracht kreeg een schitterend potje voorgeschoteld tussen DOS’46 en PKC. Beide ploegen begonnen scherp, en gaven elkaar geen duimbreed toe. Het eerste kwartier werd er veelvuldig gescoord, met een 12-12 tussenstand als resultaat. De laatste 10 minuten voor rust vielen de goals minder makkelijk, maar de 15-15 ruststand liet zien dat beide ploegen niets voor elkaar onder deden. Na zeven minuten tweede helft was er dan eindelijk een keer een gaatje van twee voor DOS’46, maar PKC repareerde dit in no-time, en daarna bleef het weer gelijk op gaan. Het momentum leek steeds meer naar PKC te vallen, mede doordat het vak van Jelmer Jonker steeds meer op zijn goals moest leunen, terwijl zijn percentage tegen een goed verdedigende Olav van Wijngaarden wat terugzakte. Toch wisten beide ploegen geen gaatje meer te slaan en bleef het tot het eind spannend. De laatste minuut gaf deze spanning goed weer met een hoop fouten en chaotische momenten. Nienke Hintzbergen leek haar ploeg naar de overwinning te schieten, maar slordig uitbrengen leverde PKC uiteindelijk toch nog een punt op. Op basis van de wedstrijd een terechte gelijkspel. (Uitslag: 26-26)