Korfbal League Recap #12

Korfbal League Recap #12

Korfbal League

Vier zaterdagwedstrijden met behoorlijk veel goals op alle velden. In Bennekom en Koog aan de Zaan werden de dertig goals aangetikt, in Nijeveen hield DOS'46 tegenstander PKC op een gelijkspel, al had er meer in gezeten voor de ploeg van Pascal Zegwaard. Zondagmiddag was de beurt aan Fortuna en Blauw-Wit om de twaalfde speelronde van de Cashback World Korfbal League af te sluiten. De ploeg van Ard Korporaal deed dat in stijl en versloeg de Amsterdammers met ruime cijfers. Tijd voor een terugblik!

DVO/Accountor – TOP/SolarCompleet
Het wordt bijna gewoonte dat de duels tussen DVO en TOP in Bennekom vermakelijk en doelpuntrijk zijn. Na de openingstreffer van Danielle Boadi was het TOP dat de eerste voorsprong kon pakken en gelijk een gaatje sloeg. DVO counterde echter goed en bij 5-5 waren de Bennekommers weer helemaal terug in de wedstrijd. Tot vlak voor rust ging het gelijk op, maar de concentratie bij DVO leek even te verslappen waardoor de Sassemers met voorsprong de kleedkamers opzochten (15-17). Echt doordrukken kon de ploeg van Jan Niebeek echter niet na rust, DVO bleef aan het elastiek en kwam terug tot 18-19. De gelijkmaker kwam er niet, ondanks een lange aanval met veel kansen. Juist op dat moment gaf TOP gas bij en sloeg opnieuw een gaatje (20-25) terwijl DVO niet tot scoren kwam. Desondanks gaf de ploeg van Richard van Vloten zich niet gewonnen en kwam het stukje bij beetje terug aan de hand van Chris van Haren en Koen van Roekel. Jet Hendriks doorbrak de Bennekomse flow en het lukte DVO daarna niet om het gaatje verder te dichten. Opnieuw een nederlaag met perspectief dus voor DVO, TOP zal vooral de wisselvalligheid uit het spel willen halen in aanloop naar de play-offs. (Uitslag: 27-30)

DOS’46 – PKC/SWKGroep
Een goedgevulde sporthal de Eendracht kreeg een schitterend potje voorgeschoteld tussen DOS’46 en PKC. Beide ploegen begonnen scherp, en gaven elkaar geen duimbreed toe. Het eerste kwartier werd er veelvuldig gescoord, met een 12-12 tussenstand als resultaat. De laatste 10 minuten voor rust vielen de goals minder makkelijk, maar de 15-15 ruststand liet zien dat beide ploegen niets voor elkaar onder deden. Na zeven minuten tweede helft was er dan eindelijk een keer een gaatje van twee voor DOS’46, maar PKC repareerde dit in no-time, en daarna bleef het weer gelijk op gaan. Het momentum leek steeds meer naar PKC te vallen, mede doordat het vak van Jelmer Jonker steeds meer op zijn goals moest leunen, terwijl zijn percentage tegen een goed verdedigende Olav van Wijngaarden wat terugzakte. Toch wisten beide ploegen geen gaatje meer te slaan en bleef het tot het eind spannend. De laatste minuut gaf deze spanning goed weer met een hoop fouten en chaotische momenten. Nienke Hintzbergen leek haar ploeg naar de overwinning te schieten, maar slordig uitbrengen leverde PKC uiteindelijk toch nog een punt op. Op basis van de wedstrijd een terechte gelijkspel. (Uitslag: 26-26)

DeetosSnel – LDODK/Rinsma Modeplein
LDODK begon scherp aan de wedstrijd. Hoewel DeetosSnel wel terugkwam op 3-3 was het LDODK dat gestaag uitliep. De Dortenaren maakten meer fouten, hadden te veel schoten nodig en de bezoekers kwamen binnen tien minuten vier doelpunten voor. Jimin de Vries kwam tot dan toe niet in het spel voor door solide verdedigend werk van André Zwart. Na de 5-8 van Francy Crielaars was het LDODK met een run van zes doelpunten dat op 5-14 kwam. Zonder echt de sterren van de hemel te spelen controleerde LDODK de eerste helft. DeetosSnel had veel eenschotsaanvallen en LDODK kon vrijuit spelen. In de tweede helft kon DeetosSnel langere aanvallen spelen, met resultaat. De aangeboorde Dordtse energie voorkwam dat LDODK verder kon uitlopen. Sterker nog, mede door een reeks strafworpen kwam DeetosSnel weer terug in de wedstrijd op 20-20. Dat bleek een wake-upcall voor LDODK. Marjolijn Kroon scoorde direct twee doelpunten, waarna de voorsprong rustig verder uitgebouwd werd naar het einde van de wedstrijd. Het lukte DeetosSnel niet nog een keer om aan te sluiten. Zij speelden een goede tweede helft, maar het was niet genoeg. (Uitslag: 23-27)

KZ/Thermo4U – KCC/SO natural
Na een prima start van KZ (3-0) liep het een beetje vast, waar KCC goed van profiteerde. Het vak van Emiel de Kruijff maakte te veel verdedigende fouten, waardoor Julian Middelkoop KCC in de wedstrijd kon houden met stippen. Opnieuw sloegen de Koogers een gaatje, 10-6 maar wederom liet de ploeg van Wim Bakker de Capellenaren terugkomen, 10-9. Daarna zette KZ aan, Esther Cordus zorgde voor vier verschil bij rust. In de tweede helft kwamen beide ploegen goed uit de kleedkamers en vielen er meer doelpunten. KCC werd op afstand gehouden, grotendeels dankzij Emiel de Kruijff, absoluut de ‘Man of the Match’. Jordi Pasma en Alwin Out begonnen ook mee te scoren, wat zorgde dat het verschil alleen maar op liep. KCC scoorde nog maar twee keer in de laatste (bijna) negen minuten, waardoor het nooit meer echt spannend werd. De Koogers blijven zich mengen in de strijd om de vierde plaats, KCC is genoodzaakt nog ergens punten te pakken om de play-downs te ontwijken. (Uitslag: 30-22)

Fortuna/Delta Logistiek – Blauw-Wit
Vooraf werd gehoopt op een gelijk opgaande strijd, maar Fortuna liet er vanaf minuut één geen gras over groeien. Het werd geen moment spannend in Delft, de thuisploeg liet in fases oogstrelend korfbal zien en Barry Schep was al vroeg genoodzaakt te wisselen bij de hoofdstedelingen. Eerst werd Pascal Frieswijk naar het andere vak gehaald, maar dat maakte Fortuna niets uit. Daarna bracht Schep Michelle in ’t Veen en Christian Dekkers, maar dat veranderde weinig aan het spel van Blauw-Wit. De Delftenaren heersten in de rebound en konden vrijuit combineren terwijl Blauw-Wit leek te spelen zonder plan. Bij rust stond er een 19-7(!) stand op het bord. De tweede helft werd veel minder vermakelijk, mede doordat er geen sprake was van spanning. Blauw-Wit deed qua scores nog wel iets terug, maar omdat het gat al zo groot was kwam de overwinning voor Fortuna nooit meer in gevaar. De vierde plaats blijft in handen van de ploeg van Ard Korporaal, bij Blauw-Wit lijkt het heilige vuur te zijn verdwenen. (Uitslag: 27-17)

Datum: 10 februari 2019 - 18:00 uur
Door: Redactie Korfbal.