Korfbal League Recap #16

Korfbal League

Een week na de knallende overwinning op KCC, stuitte PKC op LDODK in een bomvolle Kortezwaag. Nummer vier, KZ, kreeg koploper TOP op bezoek, terwijl concurrent voor de vierde plaats Fortuna op bezoek ging bij DeetosSnel. Tijd voor de Recap van speelronde zestien!

Dit artikel wordt de komende dagen aangevuld.

KZ/Thermo4U – TOP/SolarCompleet
Met Bastiaan Overwater op de plaats van de zieke Mick Snel ging TOP in Koog aan de Zaan op zoek naar de veertiende overwinning op rij. Het was echter KZ dat via Rex Chen de eerste voorsprong wist te pakken. Er ontspon zich een interessante en spannende wedstrijd, waarin TOP een gaatje van vier wist te pakken (6-10) maar KZ strijdlust en veerkracht toonde en nog voor rust terug wist te komen tot 11-13. De tweede helft werd het erg spannend, doordat TOP moeite had met scoren en de thuisploeg op voorsprong wist te komen. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder maar uiteindelijk was het TOP dat, door een knappe goal van Celeste Split vlak voor het einde van de schotklok op 20-21 wist te komen. In de laatste aanval lukte het Chen niet om te scoren en aan de andere kant was het Paul Anholts die wel afdrukte en de eindstand op het bord zette. Opnieuw punten voor TOP, maar makkelijk ging het niet. (Uitslag: 20-22)

LDODK/Rinsma Modeplein – PKC/SWKGroep
Spanning was er ook in Gorredijk, waar LDODK het duel met directe concurrent PKC op het programma had staan. Een regelrechte kraker zou het worden, tussen de nummers twee en drie van de ranglijst. De Friezen startten scherp en hadden een hoog afrondingspercentage. Het spel ging op en neer, maar het tweede deel van de eerste helft wist PKC een voorsprong te pakken en deze uit te bouwen tot (12-16). Met name Olav van Wijngaarden was on fire, hij had er in de eerste helft al zes gemaakt. Na rust was het nog altijd PKC dat de voorsprong hield, maar LDODK gaf zich niet gewonnen en bleef haar eigen spel spelen. Even later was het wederom Kroon die twee keer scoorde en haar ploeg naast PKC zette (24-24). Friso Boode schoot vervolgens de 25-24 op het bord, waarna Marijn van den Goorbergh gelijk maakte. Wederom was het Van Wijngaarden die scoorde en PKC op voorsprong zette maar uitgerekend Tim Flokstra’s eerste goal betekende een gelijkspel en een punt voor LDODK dat zich met deze uitslag plaatst voor de play-offs. (Uitslag: 26-26)