Korfbal League Recap #16

Korfbal League Recap #16

Korfbal League

Een week na de knallende overwinning op KCC, stuitte PKC op LDODK in een bomvolle Kortezwaag. Nummer vier, KZ, kreeg koploper TOP op bezoek, terwijl concurrent voor de vierde plaats Fortuna op bezoek ging bij DeetosSnel. Tijd voor de Recap van speelronde zestien!

Dit artikel wordt de komende dagen aangevuld.

KZ/Thermo4U – TOP/SolarCompleet
Met Bastiaan Overwater op de plaats van de zieke Mick Snel ging TOP in Koog aan de Zaan op zoek naar de veertiende overwinning op rij. Het was echter KZ dat via Rex Chen de eerste voorsprong wist te pakken. Er ontspon zich een interessante en spannende wedstrijd, waarin TOP een gaatje van vier wist te pakken (6-10) maar KZ strijdlust en veerkracht toonde en nog voor rust terug wist te komen tot 11-13. De tweede helft werd het erg spannend, doordat TOP moeite had met scoren en de thuisploeg op voorsprong wist te komen. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder maar uiteindelijk was het TOP dat, door een knappe goal van Celeste Split vlak voor het einde van de schotklok op 20-21 wist te komen. In de laatste aanval lukte het Chen niet om te scoren en aan de andere kant was het Paul Anholts die wel afdrukte en de eindstand op het bord zette. Opnieuw punten voor TOP, maar makkelijk ging het niet. (Uitslag: 20-22)

LDODK/Rinsma Modeplein – PKC/SWKGroep
Spanning was er ook in Gorredijk, waar LDODK het duel met directe concurrent PKC op het programma had staan. Een regelrechte kraker zou het worden, tussen de nummers twee en drie van de ranglijst. De Friezen startten scherp en hadden een hoog afrondingspercentage. Het spel ging op en neer, maar het tweede deel van de eerste helft wist PKC een voorsprong te pakken en deze uit te bouwen tot (12-16). Met name Olav van Wijngaarden was on fire, hij had er in de eerste helft al zes gemaakt. Na rust was het nog altijd PKC dat de voorsprong hield, maar LDODK gaf zich niet gewonnen en bleef haar eigen spel spelen. Even later was het wederom Kroon die twee keer scoorde en haar ploeg naast PKC zette (24-24). Friso Boode schoot vervolgens de 25-24 op het bord, waarna Marijn van den Goorbergh gelijk maakte. Wederom was het Van Wijngaarden die scoorde en PKC op voorsprong zette maar uitgerekend Tim Flokstra’s eerste goal betekende een gelijkspel en een punt voor LDODK dat zich met deze uitslag plaatst voor de play-offs. (Uitslag: 26-26)

DeetosSnel – Fortuna/Delta Logistiek
Het is inmiddels 2 voor 12 voor DeetosSnel, dat vier punten uit de laatste drie wedstrijden moet halen om rechtstreekse degradatie te voorkomen. De eerste helft begon vrij matig, met weinig goals. Het eerste gaatje van twee werd gemaakt door de thuisploeg, dat via Jimin de Vries op een 4-2 kwam. Hierna trok Fortuna de wedstrijd langzaamaan steeds meer naar zich toe. Waar de uitploeg over vele schijven, waaronder weer een scherp schietende Mirjam Maltha, wist te scoren, was de thuisploeg niet in staat om mee te scoren. Zeker het vak Jordan de Vogelaere, Jordy van Elburg, Francy Crielaars en Stephanie van Geffen had veel moeite om de korf te vinden. De laatste paar minuten voor rust denderde Fortuna door naar een comfortabele ruststand, 9-15. De tweede helft veranderde er niets aan het wedstrijdbeeld, Fortuna had de wedstrijd zonder goed te spelen, prima onder controle en liep steeds verder uit. Ondertussen was De Vries al van vak gewisseld, maar ook in dat vak wist hij niet de broodnodige goals te maken. Fortuna won eenvoudig met 14-22. Fortuna is absoluut nog niet in play-off vorm, maar door de overwinning van TOP op KZ is de vierde plaats wel weer in het bezit voor de ploeg van Ard Korporaal en Damien Folkterts. Voor DeetosSnel wordt de Houdini act een steeds grotere opgave. (Uitslag: 14-22)

KCC/SO natural – Blauw-Wit
Het duurde lang voor de eerste goal viel, Stefan Dekkers zette na bijna vier  minuten KCC op een eerste voorsprong met een verzilverde strafworp. Ondanks dat er in de eerste helft niet veel gescoord werd en het spel van beide ploegen niet fantastisch was, was het wel een leuke wedstrijd om te kijken. KCC kon qua spel en score mee met Blauw-Wit, dat niet erg scherp was. Na rust gebeurde er iets heel opmerkelijks. KCC was het helemaal kwijt en scoorde maar één keer in de tweede helft. Daardoor kon Blauw-Wit een run van maar liefst tien goals maken, terwijl ook de Amsterdammers niet eens goed speelden. Slechts één doelpunt in vijfentwintig minuten zuivere speeltijd, dat is niet Korfbal Leaguewaardig. Blauw-Wit houdt met deze overwinning druk op de nummer vijf. (Uitslag: 10-21)

DVO/Accountor – DOS’46
DVO pakte snel de voorsprong en domineerde de eerste tien minuten duidelijk. Dat kwam vooral door reboundoverwicht van Robbe de Wit en het lage afrondingspercentage van DOS’46. Jelmer Jonker hield zijn ploeg wel op de been door de eerste vier doelpunten voor zijn rekening te nemen. Vervolgens ging de wedstrijd gelijk op en stond er 10-10 op het scorebord met nog zeven minuten te spelen. DVO wist voor rust toch weer een gaatje en de beide ploegen gingen rusten met een 17-13 tussenstand. In de tweede helft scoorde DOS’46 twee snelle doelpunten om het gaatje weer te verkleinen, maar Daniëlle Boadi een strooide zand in de Nijeveense motor door meteen met twee doelpunten te counteren. Het vak van Hintzbergen en Vischer draaide lange aanvallen, maar kwam niet tot scoren. DVO wist echter niet te profiteren en DOS’46 leek terug te komen in de wedstrijd na een rush van drie doelpunten. Desondanks lukte het de ploeg van Pascal Zegwaard niet de achterstand goed te maken, met name door een sterk optreden van De Wit en Koen van Roekel in de rebound. Uiteindelijk besliste Van Roekel de wedstrijd met een strafworp en stelde DVO zo een volgend seizoen in de Korfbal League veilig. (Uitslag: 29-23)

Datum: 10 maart 2019 - 14:00 uur
Door: Redactie Korfbal.