Korfbal League Recap #4

Korfbal League

Wisselende resultaten in de vierde ronde van de Cashback World Korfbal League. Waar de goals in Koog aan de Zaan schaars waren, vielen ze in Bennekom en Capelle aan den IJssel als rijpe appelen. Tijd op terug te blikken op wat er gebeurde.

Dit artikel wordt de komende dag(en) aangevuld.

KZ/Thermo4U - Fortuna/Delta Logistiek
Een matige wedstrijd in Topsportcentrum De Koog, waarin beide ploegen moeizaam op gang kwamen. Lange aanvallen zonder goals van beide kanten in de beginfase, waarin KZ uiteindelijk een 3-0 voorsprong nam. Daarna kwam Fortuna terug tot 3-3 en ging beter verdedigen. Veel verdedigende rebounds zorgden dat het spel op en neer golfde, maar echt sprankelend was het niet, getuige ook de 7-8 ruststand. Na rust hetzelfde spelbeeld, al kon Fortuna langere aanvallen spelen omdat met name Thomas Reijgersberg prima werk leverde onder de korf. Na wederom een lange aanval met veel kansen beloonde diezelfde Reijgersberg zijn ploeg met het doelpunt. KZ bleef open kansen missen, waar Fortuna iets beter afrondde en uiteindelijk terecht de punten mee terug nam naar Delft. (Uitslag: 14-19)

DOS'46 - Blauw-Wit
DOS'46 begon flitsend aan het duel met de Amsterdammers. De Nijeveners schoten zuiver en hielden Blauw-Wit verdedigend heel kort. Daarna sloop Blauw-Wit steeds dichterbij en raakte DOS'46 de scherpte in afronding kwijt. Ook verdedigend gaf de ploeg wat meer ruimte, zodat de hoofdstedelingen beter in de wedstrijd konden komen. In eerste helft was het vooral Loraine Vissers met zes goals, die Blauw-Wit terug in de wedstrijd hielp. DOS'46 had bij rust nog wel een voorsprong van drie punten, 17-14. De gasten maakten direct na rust het verschil goed, om vervolgens een voorsprong van twee te pakken: 17-19. Daarna lag het initiatief volledig bij Blauw-Wit en werd er zelfs een verschil van vijf punten op het scorebord gezet. DOS'46 kon daarna nog iets dichterbij komen, maar de overwinning kwam voor Blauw-Wit niet in gevaar. Wederom geen punten voor de Nijeveners dus, ondanks de goede start. (Uitslag: 27-30)