Korfbal League Recap #4

Korfbal League Recap #4

Korfbal League

Wisselende resultaten in de vierde ronde van de Cashback World Korfbal League. Waar de goals in Koog aan de Zaan schaars waren, vielen ze in Bennekom en Capelle aan den IJssel als rijpe appelen. Tijd op terug te blikken op wat er gebeurde.

Dit artikel wordt de komende dag(en) aangevuld.

KZ/Thermo4U - Fortuna/Delta Logistiek
Een matige wedstrijd in Topsportcentrum De Koog, waarin beide ploegen moeizaam op gang kwamen. Lange aanvallen zonder goals van beide kanten in de beginfase, waarin KZ uiteindelijk een 3-0 voorsprong nam. Daarna kwam Fortuna terug tot 3-3 en ging beter verdedigen. Veel verdedigende rebounds zorgden dat het spel op en neer golfde, maar echt sprankelend was het niet, getuige ook de 7-8 ruststand. Na rust hetzelfde spelbeeld, al kon Fortuna langere aanvallen spelen omdat met name Thomas Reijgersberg prima werk leverde onder de korf. Na wederom een lange aanval met veel kansen beloonde diezelfde Reijgersberg zijn ploeg met het doelpunt. KZ bleef open kansen missen, waar Fortuna iets beter afrondde en uiteindelijk terecht de punten mee terug nam naar Delft. (Uitslag: 14-19)

DOS'46 - Blauw-Wit
DOS'46 begon flitsend aan het duel met de Amsterdammers. De Nijeveners schoten zuiver en hielden Blauw-Wit verdedigend heel kort. Daarna sloop Blauw-Wit steeds dichterbij en raakte DOS'46 de scherpte in afronding kwijt. Ook verdedigend gaf de ploeg wat meer ruimte, zodat de hoofdstedelingen beter in de wedstrijd konden komen. In eerste helft was het vooral Loraine Vissers met zes goals, die Blauw-Wit terug in de wedstrijd hielp. DOS'46 had bij rust nog wel een voorsprong van drie punten, 17-14. De gasten maakten direct na rust het verschil goed, om vervolgens een voorsprong van twee te pakken: 17-19. Daarna lag het initiatief volledig bij Blauw-Wit en werd er zelfs een verschil van vijf punten op het scorebord gezet. DOS'46 kon daarna nog iets dichterbij komen, maar de overwinning kwam voor Blauw-Wit niet in gevaar. Wederom geen punten voor de Nijeveners dus, ondanks de goede start. (Uitslag: 27-30)

DVO/Accountor - PKC/SWKGroep
In Bennekom schoot PKC letterlijk uit de startblokken en stond er binnen korte tijd een 1-6 voorsprong op het scorebord. Pas bij een 2-10 tussenstand begon DVO wat terug te doen, waarna er zich een waar doelpuntenfestijn ontspon. Robbe de Wit en Gertjan Meerkerk hielden de Bennekomse eer hoog en schoten beiden een erg hoog percentage, bij PKC scoorde men over alle schijven. Een 14-21 ruststand was het gevolg. In de tweede helft gingen beide ploegen door met wat ze in de eerste helft ook deden: scoren. Nog even leek DVO terug te kunnen komen in de wedstrijd, maar op 20-24 miste Meerkerk de kans op de aansluiting en daarna kon PKC de draad weer oppakken. Echt spannend werd het niet meer in Bennekom, maar de vele goals maakten het gebrek aan spanning ruimschoots goed. (Uitslag: 32-38)

DeetosSnel - TOP/SolarCompleet
De Dordtenaren startten scherp in het duel met TOP, al na 8 seconden maakte Randy Oosting de openingstreffer. Beide ploegen gingen gelijk op, tot Nick Pikaar een strafworp benutte en daarmee TOP voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong zette. De ploeg uit Sassenheim breidde de voorsprong gestaag uit, het speelde lange aanvallen en DeetosSnel had moeite met de verdedigende druk en het vinden van de juiste kansen. Na rust zag het publiek een andere tactiek bij de Dordtenaren. Paul Anholts werd bewust vrijgelaten om de verdedigende rebounds te kunnen pakken. Het sorteerde effect, het gaatje werd verkleind tot drie goals achterstand maar daarbij zou het blijven. TOP was gewoonweg beter dan DeetosSnel en speelde het duel zakelijk uit. (Uitslag: 24-28)

KCC/SO natural - LDODK/Rinsma Modeplein
In Capelle aan den IJssel kon de wedstrijd niet op tijd beginnen omdat de arbitrage door verkeersproblemen niet op tijd aanwezig kon zijn. Vervelend, maar overmacht en beide ploegen pakten het gelukkig goed op. Al vlot in de eerste helft kon LDODK uitlopen naar een 4-0 voorsprong, waarna ook KCC mee ging scoren. De Capellenaren kwamen op gelijke hoogte op 8-8, maar op 9-10 miste KCC de kans voor de aansluitingstreffer en schoot Marjolijn Kroon aan de andere kant wél raak. Daarna konden de Friezen het verschil maken en uitlopen naar een 11-17 ruststand. In de tweede helft bleek dat al gauw dat de wedstrijd gespeeld was, van spanning was allang geen sprake meer. Het was LDODK dat de klok sloeg en over alle schijven kon scoren. Marlou Kuiper speelde wederom een goede wedstrijd met zes goals, Erwin Zwart werd topscorer met acht doelpunten. (Uitslag: 21-38)

Datum: 2 december 2018 - 16:00 uur
Door: Redactie Korfbal.