Korfbal League Recap #5

Korfbal League Recap #5

Korfbal League

Eindelijk. Eindelijk is DVO van de hatelijke nul af. Een verrassing in de vijfde speelronde van de Cashback World Korfbal League. Daarnaast grote uitslagen in Papendrecht en Sassenheim, waar de degradatiekandidaten een maatje te klein waren voor de topploegen. Tot slot legde KZ zondagmiddag LDODK het vuur aan de schenen, in een wedstrijd die een zinderende slotfase kende. Kortom: tijd voor een terugblik!

Dit artikel wordt de komende dag(en) aangevuld.

PKC/SWKGroep - DeetosSnel
Op zaterdagmiddag werd de Drechtstedenderby voor het eerst in lange tijd weer gespeeld. Voor Jimin de Vries een terugkeer in de hal waarin hij - samen met Brett Zuijdwegt - DeetosSnel naar de Korfbal League schoot in de Hoofdklassefinale. De derby werd helaas een vrij eenzijdige wedstrijd die nooit heel spannend was. De Papendrechters, met Mabel Havelaar voor het eerst sinds de geboorte van haar dochter in de basis, waren op alle fronten beter dan de Dortenaren. Opvallend was dat Zuijdwegt, die normaal gesproken een belangrijk aandeel in de scores van DeetosSnel heeft, voor rust slechts vier keer tot een kans kwam. Smetje op de ruime overwinning voor PKC: Richard Kunst maakte slechts één velddoelpunt en één strafworp. Zijn vakgenoot Arjen van Houwelingen daarentegen werd topscorer met zeven doelpunten. PKC won overtuigend, DeetosSnel kon geen vuist maken. (Uitslag: 33-18)

Fortuna/Delta Logistiek - DOS'46
Een heerlijk gelijkopgaande wedstrijd in Delft tussen twee sterk verdedigende en reboundende ploegen. Veel goals in de beginfase, waarna het een beetje stil viel en DOS'46 het eerste gaatje kon slaan. Een eyeopener voor Fortuna, dat sterk terugkwam en een 7-1 run neerzette. Toch deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en tot diep in de tweede helft bleef de marge klein. Met nog vijf minuten op de klok sloeg Fortuna het beslissende gaatje, met topscorer Nik van der Steen (acht doelpunten) die een wonderschone onehander maakte. DOS'46 kon, net als in de vorige duels, lang bijblijven maar kwam op het einde wederom te kort. Fortuna blijft gedeeld koploper. (Uitslag: 28-23)

Blauw-Wit - DVO/Accountor
De opluchting in Bennekom zal enorm zijn, na het behalen van deze 'bonus'punten tegen Blauw-Wit. DVO begon sterk aan de wedstrijd en had al gauw het eerste gaatje te pakken, waarna de Amsterdammers op 5-5 nog gelijk wisten te maken. Dat zou ook direct de laatste keer zijn, de gehele wedstrijd stonden de Bennekommers aan de goede kant van de score en liep Blauw-Wit achter de feiten aan. Bij rust stond er een 7-11 voorsprong op het bord. Ook in de tweede helft bleef DVO doorscoren, al kwam Blauw-Wit sterk terug, tot 14-15. Een gemiste strafworp van Robbe de Wit leek heel even het breekpunt te zijn, echter Chris van Haren schoot zijn ploeg weer naar twee verschil. DVO bouwde de voorsprong uit naar vijf verschil maar de hoofdstedelingen gaven zich nog niet gewonnen, Pascal Frieswijk zette bracht zijn ploeg nog terug tot 22-23. Het bleek niet genoeg voor de overwinning, het slotakkoord was voor De Wit en topscorer Koen van Roekel (zes goals). (Uitslag: 22-25)

TOP/SolarCompleet - KCC/SO natural
Na de oorwassing tegen LDODK in speelronde vier, lukt het KCC niet om tegen TOP een betere wedstrijd op de mat te leggen. De eerste vijf minuten konden de Capellenaren nog bijblijven, tot 4-3, maar daarna was het TOP dat de klok sloeg. De 24-6 ruststand was veelzeggend voor het spelbeeld, veel korte aanvallen voor KCC, waarbij met name Mick Snel uitblonk in onderscheppingen. Lange aanvallen aan de kant van TOP met veel rebounds en kansen. Wessel van Noort (op de plek van de geblesseerde Paul Anholts) speelde een prima wedstrijd en ook Frank Mostard lijkt goed op zijn plek in Sassenheim. In de tweede helft speelde KCC beter, maar het gat was onoverbrugbaar en de ploeg van Jan Niebeek ging gewoon verder waar ze gebleven was. Mick Snel eindigde als topscorer met tien doelpunten, Celeste Split was ouderwets op dreef met zeven goals. (Uitslag: 42-19)

LDODK/Rinsma Modeplein - KZ/Thermo4U
In een bomvolle Kortezwaag was het de thuisploeg die de eerste voorsprong pakte. Na een time-out van KZ, benutte Friso Boode een strafworp en zette daarmee de stand op 8-3. Vervolgens was het KZ dat met een 2-7 run de stand gelijk trok, 10-10. Daarna ontspon zich een boeiend duel waarin beide ploegen elkaar weinig ontliepen. Met nog slechts vijf seconden op de klok schoot Alwin Out KZ op een 23-24 voorsprong en leek de winst binnen, echter redde André Zwart nog een punt voor de Friezen door met nog drie seconden op de klok de 24-24 binnen te schieten. Een wanhoopspoging in het andere vak leverde voor KZ niets meer op. Gezien het verloop van de wedstrijd een terechte puntendeling. (Uitslag: 24-24)

Datum: 9 december 2018 - 14:00 uur
Door: Redactie Korfbal.