Korfbal League Recap #5

Korfbal League

Eindelijk. Eindelijk is DVO van de hatelijke nul af. Een verrassing in de vijfde speelronde van de Cashback World Korfbal League. Daarnaast grote uitslagen in Papendrecht en Sassenheim, waar de degradatiekandidaten een maatje te klein waren voor de topploegen. Tot slot legde KZ zondagmiddag LDODK het vuur aan de schenen, in een wedstrijd die een zinderende slotfase kende. Kortom: tijd voor een terugblik!

Dit artikel wordt de komende dag(en) aangevuld.

PKC/SWKGroep - DeetosSnel
Op zaterdagmiddag werd de Drechtstedenderby voor het eerst in lange tijd weer gespeeld. Voor Jimin de Vries een terugkeer in de hal waarin hij - samen met Brett Zuijdwegt - DeetosSnel naar de Korfbal League schoot in de Hoofdklassefinale. De derby werd helaas een vrij eenzijdige wedstrijd die nooit heel spannend was. De Papendrechters, met Mabel Havelaar voor het eerst sinds de geboorte van haar dochter in de basis, waren op alle fronten beter dan de Dortenaren. Opvallend was dat Zuijdwegt, die normaal gesproken een belangrijk aandeel in de scores van DeetosSnel heeft, voor rust slechts vier keer tot een kans kwam. Smetje op de ruime overwinning voor PKC: Richard Kunst maakte slechts één velddoelpunt en één strafworp. Zijn vakgenoot Arjen van Houwelingen daarentegen werd topscorer met zeven doelpunten. PKC won overtuigend, DeetosSnel kon geen vuist maken. (Uitslag: 33-18)

Fortuna/Delta Logistiek - DOS'46
Een heerlijk gelijkopgaande wedstrijd in Delft tussen twee sterk verdedigende en reboundende ploegen. Veel goals in de beginfase, waarna het een beetje stil viel en DOS'46 het eerste gaatje kon slaan. Een eyeopener voor Fortuna, dat sterk terugkwam en een 7-1 run neerzette. Toch deden beide ploegen weinig voor elkaar onder en tot diep in de tweede helft bleef de marge klein. Met nog vijf minuten op de klok sloeg Fortuna het beslissende gaatje, met topscorer Nik van der Steen (acht doelpunten) die een wonderschone onehander maakte. DOS'46 kon, net als in de vorige duels, lang bijblijven maar kwam op het einde wederom te kort. Fortuna blijft gedeeld koploper. (Uitslag: 28-23)