Korfbal League Recap #6

Korfbal League

De zesde speelronde in de Cashback World Korfbal League was er één van de kleine verschillen en veel spanning. DeetosSnel was dichtbij een stunt tegen Blauw-Wit en in Gorredijk verspeelde LDODK een grote voorsprong maar vergat TOP zichzelf te belonen. Kortom, tijd om terug te blikken op wat er afgelopen weekend gebeurde!

DVO/Accountor - Fortuna/Delta Logistiek
Een tumultueus duel in Bennekom, waarin beide ploegen streden voor iedere centimeter. Fortuna pakte het eerste gaatje, dankzij onder anderen Nik van der Steen. Het korte lontje van Gertjan Meerkerk kwam hem al vroeg op een gele kaart te staan. Tot aan de rust wist Fortuna de voorsprong te consolideren, maar in de beginfase van de tweede helft kwam DVO terug in de wedstrijd. Het werd gelijk (11-11) en het was Chris van Haren die DVO op voorsprong zette (12-11) maar Van der Steen counterde en bracht Fortuna weer op gelijke hoogte. Het bleef stuivertje wisselen en geen van beide ploegen kon echt loskomen. In de zenuwslopende en chaotische slotfase was het uiteindelijk Claire van Oosten die Fortuna opnieuw op voorsprong bracht (16-17) waarna Daan Preuninger het lot van DVO bezegelde. De Delftenaren winnen wederom, maar het waren zwaarbevochten punten. DVO verdiende meer, maar staat met lege handen. (Uitslag: 16-18)

LDODK/Rinsma Modeplein - TOP/SolarCompleet
De thuisploeg kende een flitsende start en stond binnen de kortste keren op een 6-2 voorsprong door zes verschillende doelpuntenmakers. TOP leek hierna wat terug te doen, maar het was LDODK dat heer en meester was in de eerste helft en met een marge van zes de kleedkamers opzocht (17-11). In de tweede helft sloeg TOP-coach Jan Niebeek aan het wisselen en dat miste zijn uitwerking niet. Langzaam maar zeker kroop TOP dichterbij en het was uitgerekend Paul Anholts - die tot dan toe geen goede wedstrijd speelde - die de Sassemers naast LDODK schoot. Met twee achtereenvolgende doelpunten van Barbara Brouwer was de voorsprong voor TOP een feit. Aan de andere kant waren het André Zwart en Friso Boode die de stand gelijk trokken, waarna het opnieuw Brouwer was die met een goede actie een strafworp versierde. Met slechts vijf seconden op de klok had Nick Pikaar de winst in handen, maar hij faalde vanaf de strafworpstip. LDODK mag blij zijn met een punt, maar verspeelde een riante voorsprong. TOP zal balen dat het verzuimde de volle winst te pakken. (Uitslag: 24-24)