Korfbal League Recap #6

Korfbal League Recap #6

Korfbal League1

De zesde speelronde in de Cashback World Korfbal League was er één van de kleine verschillen en veel spanning. DeetosSnel was dichtbij een stunt tegen Blauw-Wit en in Gorredijk verspeelde LDODK een grote voorsprong maar vergat TOP zichzelf te belonen. Kortom, tijd om terug te blikken op wat er afgelopen weekend gebeurde!

DVO/Accountor - Fortuna/Delta Logistiek
Een tumultueus duel in Bennekom, waarin beide ploegen streden voor iedere centimeter. Fortuna pakte het eerste gaatje, dankzij onder anderen Nik van der Steen. Het korte lontje van Gertjan Meerkerk kwam hem al vroeg op een gele kaart te staan. Tot aan de rust wist Fortuna de voorsprong te consolideren, maar in de beginfase van de tweede helft kwam DVO terug in de wedstrijd. Het werd gelijk (11-11) en het was Chris van Haren die DVO op voorsprong zette (12-11) maar Van der Steen counterde en bracht Fortuna weer op gelijke hoogte. Het bleef stuivertje wisselen en geen van beide ploegen kon echt loskomen. In de zenuwslopende en chaotische slotfase was het uiteindelijk Claire van Oosten die Fortuna opnieuw op voorsprong bracht (16-17) waarna Daan Preuninger het lot van DVO bezegelde. De Delftenaren winnen wederom, maar het waren zwaarbevochten punten. DVO verdiende meer, maar staat met lege handen. (Uitslag: 16-18)

LDODK/Rinsma Modeplein - TOP/SolarCompleet
De thuisploeg kende een flitsende start en stond binnen de kortste keren op een 6-2 voorsprong door zes verschillende doelpuntenmakers. TOP leek hierna wat terug te doen, maar het was LDODK dat heer en meester was in de eerste helft en met een marge van zes de kleedkamers opzocht (17-11). In de tweede helft sloeg TOP-coach Jan Niebeek aan het wisselen en dat miste zijn uitwerking niet. Langzaam maar zeker kroop TOP dichterbij en het was uitgerekend Paul Anholts - die tot dan toe geen goede wedstrijd speelde - die de Sassemers naast LDODK schoot. Met twee achtereenvolgende doelpunten van Barbara Brouwer was de voorsprong voor TOP een feit. Aan de andere kant waren het André Zwart en Friso Boode die de stand gelijk trokken, waarna het opnieuw Brouwer was die met een goede actie een strafworp versierde. Met slechts vijf seconden op de klok had Nick Pikaar de winst in handen, maar hij faalde vanaf de strafworpstip. LDODK mag blij zijn met een punt, maar verspeelde een riante voorsprong. TOP zal balen dat het verzuimde de volle winst te pakken. (Uitslag: 24-24)

KCC/SO natural - PKC/SWKGroep
Beide ploegen startten stroef in Capelle aan den IJssel. Het afrondingspercentage liet enorm te wensen over, vooral voor KCC, dat het presteerde om slechts vijf goals in de eerste helft te scoren. Ook PKC speelde ondermaats en zo zat het publiek met een nauwelijks interessante eerste helft opgescheept. Maar dat veranderde al snel in de tweede helft, waarbij KCC vuriger uit de kleedkamers kwam en PKC nog altijd problemen had met de afronding. Het werd zelfs spannend en lange tijd was het stuivertje wisselen. Op 19-19 waren het Olav van Wijngaarden en Laurens Leeuwenhoek die het beslissende gaatje sloegen en uiteindelijk gooide Marijn van den Goorbergh de wedstrijd in het slot. PKC trekt aan het langste eind, door de ervaring lekende spelers de wedstrijd rustiger uit te spelen en het naar zich toe te trekken. KCC kwam dicht in de buurt van een mooie stunt, maar moet genoegen nemen met een verlies. PKC kruipt door het oog van de naald. (Uitslag: 19-22)

DeetosSnel - Blauw-Wit
Na het verrassende verlies van Blauw-Wit, een ronde eerder tegen hekkensluiter DVO, leek er opnieuw een stunt in de maak te zijn. Tot 8-8 gingen beide ploegen gelijk op, maar daarna waren het de Dordtenaren die brutaal de leiding namen maar deze niet vast wisten te houden. Dankzij goals van onder anderen Loraine Vissers en Mandy Koelman kwamen de Amsterdammers met een 0-4 run terug tot 20-20. DeetosSnel zette nogmaals aan en pakte wederom een voorsprong van drie punten maar de Amsterdammers bleven rustig en speelden de laatste vijf minuten van de wedstrijd beter uit dan de ploeg uit Dordrecht. Het verschil zat hem in de rebound, Blauw-Wit kon vaker herhalen en dat bracht hen uiteindelijk de winst. DeetosSnel maakt het opnieuw een topploeg moeilijk, maar kan zichzelf niet belonen. (Uitslag: 26-29)

KZ/Thermo4U - DOS'46
In een matig gevulde hal in Koog aan de Zaan zagen de toeschouwers hoe KZ de wedstrijd goed startte en in de beginfase direct een 6-2 voorsprong pakte. Daarna leek DOS'46 beter in de wedstrijd te komen en kwamen de Nijeveners terug tot een minimaal verschil bij rust (13-12). Na rust was het DOS'4t6 dat gelijk wist te komen, maar het lukte de ploeg van Pascal Zegwaard niet om door te drukken en de voorsprong te pakken. Aan de hand van Esther Cordus en Alwin Out pakte KZ wederom de voorsprong, om deze niet meer uit handen te geven. Out besliste de wedstrijd, hij was weer belangrijk voor de Koogers met zes doelpunten. Aan de kant van DOS'46 werd Jelmer Jonker topscorer met zeven goals, maar het was niet genoeg. Wederom kan DOS'46 lang mee, maar verliest de ploeg uit Nijeveen. KZ pakt belangrijke punten en vergroot het gat met de onderste ploegen op de ranglijst. (Uitslag: 25-22)

Datum: 16 december 2018 uur
Door: Redactie Korfbal.