Korfbal League Recap #7

Korfbal League Recap #7

Korfbal League

De zevende speelronde van de Cashback World Korfbal League en tevens de laatste van 2018. Na zeven speelronden delen Fortuna en PKC de koppositie, TOP volgt op één punt. Wat gebeurde er in deze laatste speelronde voor de Kerst? Tijd om terug te blikken!

Dit artikel wordt gedurende de komende dag(en) aangevuld.

Fortuna/Delta Logistiek – DeetosSnel
Fortuna en DeetosSnel gingen vanaf minuut één gelijk op. De Delftenaren vielen tegen in de afronding en de Dordtenaren konden daardoor de hele wedstrijd goed bij blijven. Geen van beide ploegen kon echt loskomen en het verschil schommelde steeds tussen één en drie doelpunten. De wedstrijd verdiende na bijna tien minuten doelpuntendroogte eigenlijk geen winnaar (na 18-18). Maar Nik van der Steen, die wederom heel belangrijk was voor Fortuna, schoot zijn ploeg uiteindelijk toch naar twee punten. DeetosSnel komt heel vaak lang mee met ‘betere’ ploegen, maar staat vooralsnog steeds met lege handen en sluit 2018 af met alweer het vijfde verlies op rij. Fortuna eindigt het jaar als koploper van de Korfbal League. (Uitslag 20-19)

PKC/SWKGroep – LDODK/Rinsma Modeplein
PKC kwam uitstekend uit de startblokken in eigen hal. In de eerste helft was Suzanne Struik on fire, zij scoorde maar liefst zeven keer. Sowieso waren het de dames van PKC die de dienst uitmaakten in het eerste bedrijf, want van de achttien doelpunten voor rust waren er dertien van de dames. Via Struik en Nadhie den Dunnen kwam PKC al gauw op een 6-1 voorsprong en LDODK had moeite om in de wedstrijd te komen. Veel nul- en éénschotsaanvallen maakten dat de Friezen een lastige middag tegemoet gingen in Papendrecht. De 18-12 ruststand was veelzeggend. De tweede helft was er weinig spanning meer en ging de wedstrijd eigenlijk als een nachtkaars uit. PKC maakte het verschil in een zeer goede eerste helft, LDODK kon nooit echt in de wedstrijd komen. (Uitslag 29-20)

TOP/Solarompleet – KZ/Thermo4U
Beide ploegen begonnen de wedstrijd redelijk gelijkwaardig. KZ stond na een paar minuten met 2-5 voor en speelde goed. Maar als TOP even aanzette, scoorden ze heel gemakkelijk. Het ziet er nu al gesmeerd uit bij TOP, terwijl de ploeg van Jan Niebeek vaak beter wordt naar mate het seizoen vordert. Na rust was het al vrij snel gebeurd. Op 16-12 was de wedstrijd eigenlijk wel beslist. TOP had het overwicht, kon makkelijk schieten én scoren. KZ kwam tekort, maar kon het de Sassemers wel lang moeilijk maken. Vooral de scorende dames van TOP maakten het verschil. De uitslag op het scorebord gaf wel een enigszins vertekend beeld van de wedstrijd, KZ werd zeker niet onder de voet gelopen door TOP. (Uitslag: 27-19)

Blauw-Wit – KCC/SO natural
Bij de Amsterdammers had Pascal Frieswijk zijn tweede basisplaats te pakken, maar werd er vooral gekeken naar de broedertwist tussen Christian en Stefan Dekkers. Het was KCC dat het beste begon aan de wedstrijd, de ploeg van Erik Wolsink wist een 2-5 voorsprong te pakken. Vervolgens repareerde Blauw-Wit het gaatje en werd het stuivertje wisselen. Al vroeg in de – overigens vrij fysieke – tweede helft pakten de hoofdstedelingen een 17-13 voorsprong, maar langzaam maar zeker kwamen de Capellenaren terug. Met vier goals van Stefan Dekkers kwam KCC terug tot 18-18 en kon het weer alle kanten op. Inmiddels was Frieswijk gewisseld voor routinier Marc Broere, die met een afstandsschot zijn ploeg weer op voorsprong hielp. KCC deed er alles aan om terug te komen en was dicht bij een stunt, maar Blauw-Wit trok aan het langste eind. (Uitslag: 21-20)

DOS’46 – DVO/Accountor
Een duel waar er voor beide ploegen alles aan gelegen was om te winnen. DOS’46 startte furieus, met drie snelle goals achter elkaar. Ook verdedigend had de ploeg van Pascal Zegwaard het goed voor elkaar; er werd scherp voorverdedigd waardoor DVO er maar mondjesmaat aan te pas kwam. Zodoende scoorde DVO pas na 10,5 minuten spelen. DOS’46 bleef scherp op de juiste momenten en liep uit naar 10-5 aan de hand van een sterke Harjan Visscher, die weinig last leek te hebben van zijn enkel. Bij rust stond DOS’46 op een comfortabele 12-5 voorsprong. In de tweede helft leek DOS’46 de wedstrijd vroegtijdig te beslissen toen Jelmer Jonker het verschil op tien zette. DVO bracht drie wissels en wilde de comeback inzetten. Beetje bij beetje kropen de Bennekommers – die vrijer speelden dan in de eerste helft – naar DOS’46 door De Wit, maar de Nijeveners lieten DVO niet dichterbij dan vier komen. (Uitslag: 24-20)

Datum: 23 december 2018 - 14:00 uur
Door: Redactie Korfbal.