Korfbal League Recap #7

Korfbal League

De zevende speelronde van de Cashback World Korfbal League en tevens de laatste van 2018. Na zeven speelronden delen Fortuna en PKC de koppositie, TOP volgt op één punt. Wat gebeurde er in deze laatste speelronde voor de Kerst? Tijd om terug te blikken!

Dit artikel wordt gedurende de komende dag(en) aangevuld.

Fortuna/Delta Logistiek – DeetosSnel
Fortuna en DeetosSnel gingen vanaf minuut één gelijk op. De Delftenaren vielen tegen in de afronding en de Dordtenaren konden daardoor de hele wedstrijd goed bij blijven. Geen van beide ploegen kon echt loskomen en het verschil schommelde steeds tussen één en drie doelpunten. De wedstrijd verdiende na bijna tien minuten doelpuntendroogte eigenlijk geen winnaar (na 18-18). Maar Nik van der Steen, die wederom heel belangrijk was voor Fortuna, schoot zijn ploeg uiteindelijk toch naar twee punten. DeetosSnel komt heel vaak lang mee met ‘betere’ ploegen, maar staat vooralsnog steeds met lege handen en sluit 2018 af met alweer het vijfde verlies op rij. Fortuna eindigt het jaar als koploper van de Korfbal League. (Uitslag 20-19)

PKC/SWKGroep – LDODK/Rinsma Modeplein
PKC kwam uitstekend uit de startblokken in eigen hal. In de eerste helft was Suzanne Struik on fire, zij scoorde maar liefst zeven keer. Sowieso waren het de dames van PKC die de dienst uitmaakten in het eerste bedrijf, want van de achttien doelpunten voor rust waren er dertien van de dames. Via Struik en Nadhie den Dunnen kwam PKC al gauw op een 6-1 voorsprong en LDODK had moeite om in de wedstrijd te komen. Veel nul- en éénschotsaanvallen maakten dat de Friezen een lastige middag tegemoet gingen in Papendrecht. De 18-12 ruststand was veelzeggend. De tweede helft was er weinig spanning meer en ging de wedstrijd eigenlijk als een nachtkaars uit. PKC maakte het verschil in een zeer goede eerste helft, LDODK kon nooit echt in de wedstrijd komen. (Uitslag 29-20)