Korfbal League Terugblik: Speelronde 13

Korfbal League

Een stunt van DVO in eigen huis, verder vier wedstrijden waarin het weinig spectaculair werd. TOP tikte de 30 aan, terwijl Fortuna, PKC en LDODK weinig moeite hadden met hun tegenstanders.

DVO/Accountor – Blauw-Wit
Voor de tweede keer in drie wedstrijden miste Momo Stavenuiter de wedstrijd tegen zijn oude club DVO, waardoor Mike van de Reep bij Blauw-Wit in de basis begon. Ondanks een ontketende Peter Scheek – hij scoorde vier van de eerste zes Amsterdamse goals – had Blauw-Wit het lastig met DVO. De Bennekommers leverden veel energie, en dat betaalde zich uit. Invaller Marvyn Toonen, die Scheek in bedwang moest houden, scoorde met zijn eerste schot de 8-7, en nadat Blauw-Wit op 9-11 kwam counterde DVO naar 13-11. Dankzij Fleur Hoek, die zeven goals zou maken, was het bij rust uiteindelijk 14-13. In de tweede helft drukte DVO door. Wederom tweemaal Toonen bracht het verschil op vier (20-16), maar Blauw-Wit gaf niet op. Sterker, de ploeg van Barry Schep kwam terug tot 22-22. Marijn van den Goorbergh bracht DVO op voorsprong, Loraine Vissers antwoordde maar uitblinkster Hoek vond wederom de korf waarna de sterk spelende José Alvarez Andres het duel in het slot gooide. DVO leeft weer, de achterstand op de veilige achtste plaats is nog maar twee punten. Blauw-Wit blijft op plek drie, één puntje voor op LDODK en vier punten voor op Fortuna maar ook al vier punten achter op TOP. (Uitslag: 25-23, statistieken)

KCC/SO natural – Fortuna/Delta Logistiek
Zonder de geblesseerde Gertjan Meerkerk maar met Christian Dekkers, wiens tweelingbroer Stefan in de basis startte op de plek van Meerkerk,  liep KCC vanaf minuut één achter de feiten aan. Binnen drie minuten was het al 1-4, met Daan Preuninger als blikvanger. Vier van zijn eerste vijf schoten werden tot goal gepromoveerd. Van 3-6 ging het vervolgens naar 5-6, en bij 9-9 zat KCC weer helemaal in de wedstrijd. Vijf minuten voor rust valt de Capelse machine echter stil, en Fortuna profiteert dankbaar; van 10-10 naar 10-14 bij rust. Opvallend; de dames van KCC hadden meer goals gemaakt dan de mannen. Meteen na de thee is het Fortuna wat er 10-16 van maakte en daarmee eigenlijk het duel op slot gooide. KCC schoot simpelweg niet goed genoeg om het Fortuna lastig te maken, en gaf verdedigend ook niet thuis. Het inbrengen van Steven Verhoeff en Stephan Groeneweg voor Stefan Dekkers en Mark Behrens had ook niet het beoogde effect, waardoor KCC op acht blijft staan. Fortuna blijft de druk op LDODK houden, en met achtereenvolgens DOS’46, DVO en Avanti op het programma is het voor Fortuna zaak om in die wedstrijden gewoon zes punten te halen. (Uitslag: 17-26, statistieken)