Korfbal League Terugblik: Speelronde 13

Korfbal League Terugblik: Speelronde 13

Korfbal League

Een stunt van DVO in eigen huis, verder vier wedstrijden waarin het weinig spectaculair werd. TOP tikte de 30 aan, terwijl Fortuna, PKC en LDODK weinig moeite hadden met hun tegenstanders. 

DVO/Accountor – Blauw-Wit
Voor de tweede keer in drie wedstrijden miste Momo Stavenuiter de wedstrijd tegen zijn oude club DVO, waardoor Mike van de Reep bij Blauw-Wit in de basis begon. Ondanks een ontketende Peter Scheek – hij scoorde vier van de eerste zes Amsterdamse goals – had Blauw-Wit het lastig met DVO. De Bennekommers leverden veel energie, en dat betaalde zich uit. Invaller Marvyn Toonen, die Scheek in bedwang moest houden, scoorde met zijn eerste schot de 8-7, en nadat Blauw-Wit op 9-11 kwam counterde DVO naar 13-11. Dankzij Fleur Hoek, die zeven goals zou maken, was het bij rust uiteindelijk 14-13. In de tweede helft drukte DVO door. Wederom tweemaal Toonen bracht het verschil op vier (20-16), maar Blauw-Wit gaf niet op. Sterker, de ploeg van Barry Schep kwam terug tot 22-22. Marijn van den Goorbergh bracht DVO op voorsprong, Loraine Vissers antwoordde maar uitblinkster Hoek vond wederom de korf waarna de sterk spelende José Alvarez Andres het duel in het slot gooide. DVO leeft weer, de achterstand op de veilige achtste plaats is nog maar twee punten. Blauw-Wit blijft op plek drie, één puntje voor op LDODK en vier punten voor op Fortuna maar ook al vier punten achter op TOP. (Uitslag: 25-23, statistieken)

KCC/SO natural – Fortuna/Delta Logistiek
Zonder de geblesseerde Gertjan Meerkerk maar met Christian Dekkers, wiens tweelingbroer Stefan in de basis startte op de plek van Meerkerk,  liep KCC vanaf minuut één achter de feiten aan. Binnen drie minuten was het al 1-4, met Daan Preuninger als blikvanger. Vier van zijn eerste vijf schoten werden tot goal gepromoveerd. Van 3-6 ging het vervolgens naar 5-6, en bij 9-9 zat KCC weer helemaal in de wedstrijd. Vijf minuten voor rust valt de Capelse machine echter stil, en Fortuna profiteert dankbaar; van 10-10 naar 10-14 bij rust. Opvallend; de dames van KCC hadden meer goals gemaakt dan de mannen. Meteen na de thee is het Fortuna wat er 10-16 van maakte en daarmee eigenlijk het duel op slot gooide. KCC schoot simpelweg niet goed genoeg om het Fortuna lastig te maken, en gaf verdedigend ook niet thuis. Het inbrengen van Steven Verhoeff en Stephan Groeneweg voor Stefan Dekkers en Mark Behrens had ook niet het beoogde effect, waardoor KCC op acht blijft staan. Fortuna blijft de druk op LDODK houden, en met achtereenvolgens DOS’46, DVO en Avanti op het programma is het voor Fortuna zaak om in die wedstrijden gewoon zes punten te halen. (Uitslag: 17-26, statistieken)

TOP/SolarCompleet – KZ/Hiltex
Een off-day van KZ, of gewoon een goed uitgevoerd plan van TOP? Daar kan over gediscussieerd worden, maar feit is wel dat rebounders Paul Anholts en Daniel Harmzen samen een goal meer maakten dan puntspeler Stijn van der Vegt in zijn eentje. Tot 5-5 kon KZ meekomen met de regerend landskampioen, daarna ging het via 9-7 naar 11-7 en 15-8. KZ kon de schade bij rust nog een beetje repareren (15-10), maar TOP kon zichzelf nu eens wél scherp houden. Gestaag liep TOP uit naar een ruime voorsprong waarbij ook invaller Thomas Tiggelman nog een doelpuntje mocht meepikken. Wim Bakker sprak na afloop van een ondergrens waar KZ doorheen was gezakt, terwijl ze bij TOP het gevoel zullen hebben dat dit één van hun beste wedstrijden van het seizoen was. KZ blijft in de middenmoot hangen, TOP gaat weer hard op weg om te pieken op het juiste moment. (Uitslag: 31-19, statistieken)

DOS’46 – PKC/SWKGroep
Het duel tussen DOS’46 en PKC was weinig onderhoudend de eerste helft. Na een kwartier was het 3-6 in Papendrechts voordeel. Dat PKC met 6-13 voor stond bij rust had men te danken aan een fenomenale Johannis Schot, die op dat moment al acht(!) goals had gemaakt. De tweede helft kwam DOS’46 nog op zes (9-15), maar kleiner werd het verschil nooit meer. De 10 goals verschil waren wellicht wat geflatteerd, al was PKC wel gewoon een maatje te groot voor DOS’46 vandaag. Met nog vijf wedstrijden te gaan en een achterstand van vijf punten op plek 4 wordt het een lastig verhaal voor DOS’46 om nog bij de play-offs te geraken. (Uitslag: 17-27, statistieken)

Avanti/Flexcom – LDODK/Rinsma Modeplein
Een ieder die hoopte op een stunt in Pijnacker was halverwege de eerste helft al uit de droom geholpen. LDODK kwam op 2-10, en er leek niks aan de hand. De laatste tien minuten werd er echter niet meer gescoord door LDODK, en dat is in de play-offs natuurlijk not done. Avanti, zonder de geblesseerden Manon Ballings en Meike Noorlander maar daardoor met Linde Pijper in de basis, kon hier echt niet van profiteren en daardoor was het 6-12 bij rust. Na wederom een prima start volgde echter wederom een doelpuntloze fase van de Friezen; ditmaal bleef de ploeg van Erik Wolsink 11 minuten droog staan. Avanti kwam nog wel op vier, 12-16, maar aan de hand van invallers Lieneke Pries en Jurjen Bosma kon LDODK toch nog naar 19-25 uitlopen. Een zakelijke overwinning, maar dit soort wedstrijden met zulke lange fases van droogte moeten eruit wil LDODK echt wat klaarspelen in de play-offs. (Uitslag: 19-25)

Datum: 11 februari 2018 - 20:00 uur
Door: Redactie Korfbal.nl