Korfbal League Terugblik: Speelronde 17

Korfbal League

De play-offkandidaten zijn nu officieel bekend. PKC en TOP waren al een poosje zeker, en na dit weekend mogen Blauw-Wit en Fortuna aan dat rijtje worden toegevoegd. DVO verraste wederom landskampioen TOP, maar moet nog steeds een onderling resultaat van 10 goals op KCC gaan goedmaken in de allerlaatste speelronde.

PKC/SWKGroep – LDODK/Rinsma Modeplein
Op vrijdag begon het korfbalweekend met een heel belangrijke wedstrijd. Winst van PKC zou betekenen dat Blauw-Wit geplaatst zou zijn voor de play-offs, en dat Fortuna tegen datzelfde Blauw-Wit het laatste play-off ticket kon veroveren. Echter leek het er slechts 10 minuten op dat LDODK partij kon bieden aan de Papendrechters, die de hele wedstrijd niet achter hebben gestaan. Via 2-0 en 4-2 werd het 4-4, waarna LDODK zich van 7-4 nog terug knokte tot 7-6. De demarrage van PKC naar 10-6 besliste de wedstrijd, het gat bleef daarna steeds minimaal drie goals. Zo ook bij 14-11, toen Erwin Zwart met een op het oog pittige knieblessure uitviel. Ondertussen bleef PKC stabiel, en was het bij rust 17-13. Van afstand deed LDODK het prima tegen de thuisploeg, maar onder de korf was de ploeg van Henk-Jan Mulder niet goed genoeg in de afronding. Zo had LDODK in de eerste helft uiteindelijk meer geschoten dan PKC (57 om 53), maar waren de Papendrechtse mannen met 11 goals niet af te stoppen. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet meer, en kon PKC de voorsprong gestaag uitbouwen met een maximaal verschil van acht goals. De overwinning van PKC kwam geen moment meer in gevaar, waardoor de wedstrijd langzaam doodbloedde. LDODK moest achterover gaan leunen en kijken naar de concurrentie, terwijl PKC nog een wedstrijd ongeslagen blijft in de eigen hal. (Uitslag: 30-25, statistieken)

Blauw-Wit – Fortuna/Delta Logistiek
De belangen voor Blauw-Wit waren opeens een stuk minder, wetende dat LDODK had verloren op vrijdag. Voor Fortuna was het juist een extra motivatie; winnen in Amsterdam zou deelname aan de play-offs betekenen. Dat er iets op het spel stond was aan Fortuna af te zien, de Delftenaren waren superieur. Daan Preuninger hield Marc Broere keurig in bedwang, terwijl Jessica Lokhorst zich zowel aanvallend (vijf goals) als verdedigend van haar beste kant liet zien. Opvallend was dat de wedstrijd na drie minuten opnieuw gestart werd, omdat de opstelling van Fortuna niet goed stond. Maar ook na de échte start was Fortuna dominanter. Via 3-3 werd het 6-14, en bij rust was het 9-17 in Delfts voordeel. Dat was ook te danken aan Thomas Reijgersberg, die ouderwets heerste onder de paal, en Nik van der Steen die uiteindelijk 6 uit 27 schoot en vijf strafworpen benutte. Blauw-Wit, aan de andere kant, liet weinig zien. Misschien ook omdat de druk van de play-offs er wel een beetje af was, dat men in Amsterdam het wel prima vond. Het verschil werd nog een keer acht, maar Fortuna kwam geen seconde meer in gevaar. Het reboundoverwicht en de verdedigende power gaven Blauw-Wit geen kans om er echt een wedstrijd van te maken. Zo wipt Fortuna over Blauw-Wit heen en zijn zij plotsklaps de nummer drie, terwijl Blauw-Wit nu de nummer vier van de ranglijst is. (Uitslag: 17-28, statistieken)