Korfbal League Terugblik: Speelronde 4

Korfbal League

Veel, heel veel goals in deze vierde speelronde. In Gorredijk, in Papendrecht en ook in Amsterdam. In Delft en Koog aan de Zaan iets minder goals, al maakte de spanning in laatstgenoemde wedstrijd een hele hoop goed. PKC blijft als enige ongeslagen, en nog steeds is Avanti als enige puntloos.

PKC/SWKGroep – DOS’46
Eén helft bleef DOS’46 bij in Papendrecht, waar Olav van Wijngaarden in de basis terugkeerde. Na een 2-0 achterstand kwamen zij 2-4 voor, maar na de 6-9 van Jelmer Jonker vocht PKC zich terug tot 10-10. Daarna volgde tot de rust hetzelfde spelletje; de ene ploeg kwam op voorsprong, de ander egaliseerde. Het gevolg: een 17-17 ruststand. Wederom had PKC weer erg veel kansen nodig, met een schotpercentage van 23% tegenover 30% van de gasten uit Nijeveen. Aan de hand van Harjan Visscher en Jelmer Jonken waren zij met name rondom de korf dodelijk, en verzilverden zij bovendien vijf van hun zes verkregen strafworpen. In de tweede helft bleef het tot 20-19 een wedstrijd, daarna kwam PKC op 23-19. DOS’46 kwam nog een keer op drie, maar vanaf 26-23 ging het gas erop bij PKC en werd de voorsprong uitgebouwd naar 30-23. PKC ging beter schieten, werd zuiverder en kwam in de tweede helft uiteindelijk niet meer in gevaar. Zelf tikte DOS’46 nog de 30 goals aan, een knappe prestatie. (Uitslag: 37-30)

Blauw-Wit – DVO/Accountor
Na een goed begin nam Blauw-Wit meteen een 6-2 voorsprong. Wat volgde was een fase waarin er door Blauw-Wit te gemakkelijk werd gedacht, waar DVO (met Hester Heitink in de basis) dankbaar gebruik van maakte. Op basis van de beleving was de 10-11 ruststand dan ook terecht. DVO kreeg in de tweede helft wel te maken met een gretiger Blauw-Wit. Er kwam meer tempo in de wedstrijd en er ontstond een echte strijd in de tweede helft, met goed korfbal. José Álvarez Andrés en Brent Struyf hielden DVO volledig in de race voor een mooi resultaat in Amsterdam. De kersverse International Fleur Hoek had een lastige middag tegen de getergde Loraine Vissers. Verdedigend zat Vissers er bovenop. Blauw-Wit was continu leidend in de tweede helft, maar met vele gemiste kansen op de beslissing bleef DVO in leven. In de laatste minuut kreeg de ploeg uit Bennekom nog een laatste aanval om gelijk te maken, helaas voor de Bennekommers viel de gelijkmaker niet en had Blauw-Wit genoeg aan één helft waarin ze lieten zien alles voor elkaar over te hebben voor een goed resultaat. Voorlopig staan de hoofdstedelingen op 6 uit 4 en dat is uitstekend als wordt gekeken naar wat de ploeg heeft ingeleverd. DVO zal vooral balen, als er ooit een kans was op punten in Amsterdam was het nu. (Uitslag: 26-25)