Korfbal League voorbeschouwing #11

Korfbal League

Komende zaterdag staan er in de Cashback World Korfbal League een aantal belangrijke wedstrijden op het programma. KCC en DeetosSnel zullen uitvechten wie er de rode lantaarndrager blijft, en Fortuna zal punten willen pakken om aan te blijven haken bij de play-off plaatsen. De elfde speelronde staat voor de deur, wat gaat er gebeuren?

PKC/SWKGroep – Fortuna/Delta Logistiek
De heenwedstrijd kunnen we ons allemaal nog herinneren, PKC dat maar 14 keer tot scoren kwam en Fortuna dat verdedigend fantastisch stond. Kunnen de Delftenaren deze stunt komende zaterdag herhalen? Inmiddels zijn we heel wat wedstrijden verder en begint de Delftse defensie hier en daar scheurtjes te vertonen. Daar tegenover staat wel dat de ploeg van Ard Korporaal ook meer scoort dan in het begin van het seizoen. PKC is ook nog niet stabiel, het verloor van TOP en van Blauw-Wit werd gewonnen, maar niet met heel dikke cijfers. Laurens Leeuwenhoek kan zaterdagmiddag het volgende lid van de ‘Club van 1000’ worden, hij heeft nog vijf doelpunten nodig. Aan de kant van Fortuna speelt Marcel Segaar zijn 250e duel in de Korfbal League, hij maakte eerder deze week bekend na dit seizoen te stoppen. Verliest Fortuna, dan valt er een klein gaatje met de overige drie ploegen. PKC zal de druk op koploper TOP willen opvoeren door te winnen.

TOP/SolarCompleet – DOS’46
Na drie winstpartijen moest DOS’46 de punten zaterdag aan LDODK laten. De Nijeveners maakten het de Friezen tot de laatste minuut moeilijk en zullen komende zaterdag in Sassenheim er alles aan doen om TOP een lastige avond te bezorgen. De Sassemers lijken echter al richting de ‘finalevorm’ te kruipen. Met drie zeges in een week op respectievelijk Blauw-Wit, PKC en Fortuna staat de ploeg van Jan Niebeek ‘gewoon’ weer bovenaan en lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Slechts drie punten werden er verspeeld tot nu toe, erg knap. Als Barbara Brouwer zit dicht tegen haar 400e Korfbal Leaguedoelpunt aan, al moet ze er dan nog wel vijf maken. Of ze die ruimte krijgt tegen DOS’46 is maar zeer de vraag.

LDODK/Rinsma Modeplein – DVO/Accountor
Na twee lastige uitwedstrijden die beide gewonnen werden, komt nu DVO op bezoek in Friesland. Traditiegetrouw geen makkelijk duel voor de Friezen, die vaker verloren dan dat ze als winnaar van het veld stapten. DVO won twee cruciale thuiswedstrijden en daardoor werd afstand genomen van de onderste ploegen. In principe kan de ploeg van Richard van Vloten vrijuit spelen tegen LDODK, maar bonuspunten zijn altijd mooi meegenomen. Bovendien werd er dit seizoen al eens gewonnen van een topploeg, dus wie weet.. Bij LDODK maakte trainer/coach Henk Jan Mulder bekend dat hij zijn contract bij de club heeft verlengd en dus ook komend seizoen aan de scepter zwaait in Gorredijk.

KZ/Thermo4U – Blauw-Wit
De Noord-Hollandse derby tussen twee ploegen die zich in de middenmoot bevinden. Voor Blauw-Wit zal de zesde plaats niet zijn waar van te voren op gehoopt werd. De ploeg van Barry Schep heeft het moeilijk op dit moment en is de aansluiting met de top-4 enigszins verloren. KZ daarentegen aast op de vierde plaats en kan dit weekend een goede stap in die richting zetten als er gewonnen wordt van de Amsterdammers. Het kan alle kanten op in de burenruzie en een blik op de historisch resultaten maakt ons ook niet veel wijzer. Beide ploegen hebben in het verleden twaalf keer gewonnen, vier keer werd er gelijk gespeeld. Blauw-Wit kan zich eigenlijk geen nederlaag meer permitteren, maar de Koogers scoorden tot nu toe meer én kregen minder goals tegen. Wie van de twee dicht het gaatje met de nummer vier?

KCC/SO natural – DeetosSnel
Dé degradatiekraker van dit seizoen, voor beide ploegen is het buigen of barsten komende zaterdag. Het onderlinge resultaat is nu nog in het voordeel van DeetosSnel, de Dordtenaren scoorden tien keer vaker en kregen twee goals minder tegen dan de ploeg uit Capelle aan den IJssel. De verschillen zijn dus miniem. Brett Zuijdwegt wordt bestempeld als groot talent, maar kan zij het laten zien in een wedstrijd waar zoveel druk op ligt? KCC heeft het thuisvoordeel, en Mark Behrens is terug na de schorsing van vorige week. Bovendien hebben de Capellenaren Demi van Oosten in de geledingen, die tegen DVO vijf keer scoorde en sowieso aanvallend goed presteert dit seizoen. Kortom, ga maar vast klaar zitten voor het duel met de meeste belangen van deze speelronde!

Datum: 1 februari 2019 - 17:00 uur
Door: Redactie Korfbal.