Korfbal League Voorbeschouwing #16

Korfbal League

De tijd vliegt! Voor je het weet zijn we alweer toe aan de #korfbalfinale, over iets meer dan een maand. Nog drie wedstrijden in de reguliere competitie, twee play-offploegen zijn al zeker van hun ticket, voor de andere twee tickets zijn nog drie, misschien zelfs wel vier ploegen in de race. De zestiende speelronde van de Cashback World Korfbal League staat voor de deur, wat staat ons te wachten dit weekend?

KZ/Thermo4U – TOP/SolarCompleet
Met dertien zeges op zak is er voor TOP weinig aan de hand. De play-offs zijn binnen, nu is het vooral belangrijk dat iedereen heel blijft op weg naar het seizoenstoetje. KZ daarentegen is nog niet zeker van de play-offs, de Koogers staan op dit moment vierde maar voelt de hete adem van Fortuna in de nek. Lukt het KZ om te stunten tegen TOP? Afgelopen weekend zette de Sassemse ploeg LDODK met duidelijke cijfers aan de kant. De ploeg groeit richting de #korfbalfinale en zal ook KZ aan de zegekar willen binden, maar of Koog Zaandijk zich makkelijk gewonnen zal geven is maar de vraag. Overigens speelt Barbara Brouwer zaterdag haar 150e Korfbal Leaguewedstrijd en is Celeste Split hard op weg naar haar 700e doelpunt in de Korfbal League!

LDODK/Rinsma Modeplein – PKC/SWKGroep
De nummer twee tegen de nummer drie van de ranglijst. Op papier een spannend duel, maar gaat het dat ook worden? PKC is inmiddels zeker van de play-offs, na de klinkende zege op KCC. De Friezen hadden gehoopt een puntje af te snoepen van TOP, maar kwamen bedrogen uit en nu ontvangen ze ook nog eens PKC dat er duidelijk lekker in zit. Hoe anders was dat aan het begin van dit seizoen, toen de vorm nog ver te zoeken was. De vraag voor LDODK is of Marjolijn Kroon deze week weer inzetbaar is. Zij moest de afgelopen twee wedstrijden verstek laten gaan wegens een hardnekkige middenoorontsteking, maar haar schat aan ervaring en haar doelpunten kunnen in de slotfase van deze competitie wel eens bepalend blijken voor het veilig stellen van de play-offs.

DeetosSnel – Fortuna/Delta Logistiek
Voor de Dordtenaren is de opdracht de komende drie wedstrijden even simpel als dat hij moeilijk is: winnen. Twee van de laatste drie wedstrijden moeten gewonnen worden om nog zicht te houden op handhaving. Fortuna moet ook winnen om de aansluiting bij de top-4 niet te verliezen en dus nog aanspraak te maken op een plaats in de play-offs. Afgelopen weekend had de ploeg van Ard Korporaal en Damien Folkerts één helft moeite met DVO, dit weekend staat de volgende laagvlieger op het programma. DeetosSnel kon – net als eigenlijk de gehele competitie het geval is geweest – lang mee met de tegenstander, maar stond uiteindelijk ook in Amsterdam met lege handen. Welke verrassing kan Gert Jan Kraaijeveld uit zijn hoge hoed toveren om nog iets te forceren?

KCC/SO natural – Blauw-Wit
Hoe herpak je jezelf als ploeg, na zo’n grote nederlaag? Stefan Dekkers gaf na de wedstrijd in een interview aan dat de uitslag eigenlijk niet zo boeiend was, maar het moet toch pijn doen om zo van het veld geveegd te worden. Vervelender is misschien nog wel de blessure van Mark Behrens, die er op het eerste oog ernstig uit zag. Hoe vangt Erik Wolsink dit verlies op? Bovendien puilt de ziekenboeg in Capelle aan den IJssel uit, geen prettig gegeven met het oog op de mogelijke play-downs. Blauw-Wit is theoretisch nog in de race voor de play-offs. Dan moet het wel de komende drie wedstrijden allemaal winnen en de wedstrijd tegen LDODK moet met minimaal elf doelpunten verschil gewonnen worden. Die kans is natuurlijk heel klein, maar het is desalniettemin een kans. Winst op KCC zou in ieder geval een stap in de juiste richting zijn voor de Amsterdammers.

DVO/Accountor – DOS’46
Niet goed genoeg om mee te doen om de play-offs, te goed voor degradatie. Dat is het lot van DOS’46 dit seizoen helaas. DVO zal op jacht zijn naar twee bonuspunten, en die zou de ploeg van Richard van Vloten best wel eens kunnen pakken tegen DOS’46. Het zou de eindfase van de competitie een stuk makkelijker maken in ieder geval, dan zou DVO namelijk zo goed als zeker zijn van lijfsbehoud. Zaak is wel om Jelmer Jonker van het scoren af te houden, de topscorer van de Korfbal League (110 doelpunten tot nu toe dit seizoen) was tegen KZ eigenlijk de enige die zijn niveau haalde. Lukt het DVO om hem aan banden te leggen, dan is een goed resultaat niet geheel ondenkbaar.

Datum: 8 maart 2019 - 17:00 uur
Door: Redactie Korfbal.