Korfbal League Voorbeschouwing #17

Korfbal League

We zijn alweer aanbeland bij de voorlaatste speelronde van de reguliere competitie. Terwijl in de Hoofdklasse de play-offs dit weekend beginnen, staat er voor de ploegen in de Cashback World Korfbal League ook nog een hoop op het spel. Speelronde zeventien staat voor de deur, wat kunnen we dit weekend verwachten?

PKC/SWKGroep – TOP/SolarCompleet
Op basis van de ranglijst is de ploeg uit Sassenheim favoriet in het duel tussen de nummer één en de nummer twee. Beide ploegen zijn al geplaatst voor de play-offs, dus in die zin staat er niets meer op het spel zaterdagavond. Toch is het een interessante wedstrijd, met het oog op de play-offs en een eventuele #korfbalfinale. TOP had afgelopen weekend een zware kluif aan KZ, PKC kwam tegen LDODK niet verder dan een gelijkspel. Maar, de ene week is de andere niet, dat is deze competitie al vaker gebleken. Belangrijkste vragen dit weekend zijn vooral: wie staat er het beste voor en is - en vooral blijft - iedereen fit en inzetbaar? Richard Kunst zal hoogstwaarschijnlijk zaterdagavond toetreden tot de illustere ‘Club van 1000’, hij heeft nog slechts drie doelpunten nodig om deze prachtige mijlpaal te behalen.

Fortuna/Delta Logistiek – KCC/SO natural
Voor KCC is er afgelopen weekend in ieder geval één ding duidelijk geworden: rechtstreekse handhaving zit er voor de ploeg uit Capelle aan den IJssel dit seizoen niet meer in. In het duel met Blauw-Wit kon KCC de tweede helft niet brengen wat het nodig had om te winnen, er werd slechts één keer gescoord na rust. Fortuna daarentegen heeft de vierde plek terug in handen en zal alles op alles zetten om deze te behouden. Voor Marcel Segaar zal het duel de laatste reguliere thuiswedstrijd zijn. De routinier neemt afscheid en hoopt dit natuurlijk te doen met het landskampioenschap. Zover is het echter nog lang niet, eerst moet de horde die KCC heet genomen worden. Overigens werd deze week bekend dat Frits Wip volgend seizoen coach van de Capellenaren zal zijn, hij komt over van Tempo.

DVO/Accountor – KZ/Thermo4U
De opluchting was groot zaterdag in Bennekom. Winst op DOS’46 betekende voor DVO dat het zich op eigen houtje veilig heeft gespeeld. De ploeg van Richard van Vloten kan nu vrijuit spelen, en dat is in voorgaande jaren wel eens anders geweest. Of dat voor tegenstander KZ prettig is, moet nog maar blijken. De druk ligt volledig bij de Koogers, zij moeten winnen om druk te houden op Fortuna dat één punt boven hen staat. Voor Romy Teunissen komt er na dit seizoen een einde aan haar Korfbal Leaguecarrière. Zij maakte dinsdagavond bekend afscheid te nemen van het topkorfbal en te kiezen voor haar maatschappelijke loopbaan. Hoe mooi zou het zijn om dan de laatste wedstrijd voor eigen publiek winnend af te sluiten.

DOS’46 – DeetosSnel
Het zat er geen moment in voor de Nijeveners afgelopen weekend. In Bennekom leek de wil en het fanatisme om te winnen bij iedereen te ontbreken. DOS'46 draait een matig seizoen: tegen de topploegen werden punten gepakt, maar de wisselvalligheid brak de ploeg op als het gaat om het maken van de stap naar de top-4. Dit weekend komt laagvlieger DeetosSnel op bezoek in Nijeveen, kan de Eendracht nog één keer massaal achter de ploeg gaan staan? Randy Oosting maakte bij de Dordtenaren eindelijk weer eens minuten afgelopen weekend, maar de vraag is of de terugkeer van de jeugdinternational op tijd komt om DeetosSnel te redden van directe degradatie. Die kans lijkt klein, maar DeetosSnel zal ergens hoop uit moeten putten in deze laatste wedstrijden van seizoen 2018/2019.

Blauw-Wit – LDODK/Rinsma Modeplein
Op zondagmiddag wordt in Amsterdam een – voor de thuisclub – heel belangrijk duel gespeeld. Blauw-Wit moet winnen van LDODK om nog in de race te blijven voor de play-offs. Diezelfde play-offs werden door de Friezen behaald na een knap gelijkspel tegen PKC in de eigen hal. LDODK is gegroeid ten opzichte van vorige jaren, vooral mentaal lijkt de ploeg sterker te zijn. Een achterstand van vier punten werd stoïcijns ongedaan gemaakt, waar men eerder nog wel eens knakte. Of het in de play-offs genoeg is om twee keer van de Papendrechters te winnen is de vraag, maar dat de vorm en de wil er is, is wel gebleken. Bij Blauw-Wit neemt Marc Broere afscheid van het publiek, in wat zijn laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie zal zijn. Lukt het om zijn carrière nog een staartje te geven? Dan moeten er bijzondere dingen gebeuren, maar niets is onmogelijk..

Datum: 15 maart 2019 - 17:00 uur
Door: Redactie Korfbal.