Korfbal League voorbeschouwing #4

Korfbal League

Aangekomen in de vierde speelronde van de Cashback World Korfbal League, waar dit weekend weer vijf mooie wedstrijden op het programma staan. Zien we dan na deze speelronde eindelijk verschuivingen ontstaan in de ranglijst? Of doen de favorieten waartoe ze in staat worden geacht en wordt het gat met de onderste regionen alleen maar groter? De kans op dat laatste lijkt redelijk groot, maar we laten ons graag verrassen. Speelronde vier staat voor de deur, wat gaat er allemaal gebeuren?

KZ/Thermo4U – Fortuna/Delta Logistiek
Een mooi affiche, twee verdedigend sterke ploegen tegenover elkaar. Een tactisch schaakspel in de maak? Wellicht, beide ploegen hebben tot nu toe slechts weinig tegentreffers hoeven incasseren. Echter, de statistieken van de onderlinge ontmoetingen tussen beide ploegen zijn wel erg in het voordeel van KZ. De Koogers wonnen negentien van de voorgaande dertig duels in de Korfbal League, de ploeg uit Delft won slechts negen keer. In de recente historie had KZ eigenlijk alleen moeite met KCC en verloor het van Blauw-Wit, waar Fortuna tegen datzelfde Blauw-Wit de ongeslagen reeks doorbroken zag worden. Het kan dus alle kanten op zaterdagavond in Koog aan de Zaan, als de gedeelde nummers één tegenover elkaar staan.

DOS’46 – Blauw-Wit
Voor de Nijeveners wordt het tijd voor punten als men de aansluiting bij de top niet wil missen. Ondanks het loodzware programma maakten zij in de afgelopen twee ronden steeds aanspraak op de winst, maar stonden ze aan het einde met lege handen. Of aan de goede kant van de score blijven wel gaat lukken tegen Blauw-Wit? De hoofdstedelingen maakten tegen PKC weinig indruk, maar wonnen daarna twee keer in eigen huis en zijn ook dit jaar weer een serieuze kandidaat voor de play-offs. Bovendien is Otto Fabius helemaal terug, hij was on fire tegen KZ met zeven doelpunten uit acht pogingen. DOS’46 weet wat het te doen staat en op voorhand kon dit wel eens een heel mooie wedstrijd worden.

DVO/Accountor – PKC/SWKGroep
DVO ontvangt zaterdagavond in eigen huis PKC. In de eerste twee speelrondes maakte DVO een prima indruk, ondanks dat er niet gewonnen werd. Afgelopen weekend echter kreeg de ploeg van Richard van Vloten een oorwassing van regerend landskampioen TOP. PKC legde een heel aardig potje op de mat in het duel met DOS’46. Beide ploegen gaven elkaar geen centimeter en schoten een hoog percentage. Kan DVO zich oprichten en het PKC moeilijk maken? Als we op de onderlinge resultaten uit het verleden afgaan zou het wel eens een heel lastig verhaal kunnen worden, van de zestien duels won DVO slechts één keer. Of er na dit weekend verandering in deze verhoudingen gekomen is, is maar zeer de vraag.

DeetosSnel – TOP/SolarCompleet
De Dordtenaren waren afgelopen weekend heel dicht bij een stunt in Friesland. Tegen LDODK werd een achterstand van zes goals in minder dan no time goed gemaakt, echter de eindsprint kwam te laat en LDODK kon de punten met moeite in eigen zak houden. Zaterdagavond krijgt de promovendus landskampioen TOP op bezoek dat een week eerder geen moeite had met een heel matig DVO. Winnen zal een zware kluif worden voor de ploeg van Gert-Jan Kraaijeveld, al zal de ploeg wellicht enig vertrouwen hebben opgedaan in de afgelopen ronden. De ploeg van Jan Niebeek lijkt eindelijk een beetje los te komen, kunnen de Sassemers hun frivole spel wederom tentoonspreiden tegen DeetosSnel?

KCC/SO natural – LDODK/Rinsma Modeplein
Door het oog van de naald kroop LDODK vorige week in de Kortezwaag. Een door DeetosSnel fel bekritiseerde strafworp redde het vege lijf van de Friezen en de 24-23 zege zal een opluchting zijn geweest voor de matig spelende ploeg. Ondanks dit slippertje is LDODK wel de meest trefzekere ploeg in de Korfbal League tot nu toe, waar KCC één van de minst scorende ploegen is. Daar tegenover staat wel dat LDODK  - samen met DVO – de meeste tegengoals heeft moeten incasseren na drie speelronden. KCC kon tegen KZ lang mee, maar heeft uiteindelijk na drie wedstrijden alleen kunnen winnen van DVO. Om uit de gevarenzone te blijven zijn ze in Capelle aan den IJssel toe aan punten en dat moet tegen LDODK gebeuren.

Datum: 30 november 2018 - 17:00 uur
Door: Redactie Korfbal.