Korfbal League voorbeschouwing #5

Korfbal League

Na vier ronden in de Cashback World Korfbal League zijn de onderlinge verschillen nog altijd klein. De eerste vijf ploegen hebben allemaal zes punten, daarna is KZ de enige ploeg met 4 punten. Dan drie ploegen met twee punten en DVO staat als enige nog met lege handen. Kunnen de Bennekommers daar in Amsterdam verandering in brengen? Speelronde vijf staat voor de deur, wat gaat er allemaal gebeuren?

PKC/SWKGroep – DeetosSnel
Met de terugkeer van DeetosSnel in de Korfbal League is ook de Drechtstedenderby terug. PKC lijkt het fiasco tegen Fortuna alweer vergeten te zijn, vorige week in het duel met DVO maakten de Papendrechters er een waar doelpuntenfestijn van en evenaarden zij het recordaantal doelpunten ooit in een Korfbal Leaguewedstrijd gescoord. DeetosSnel zou ook wel wat van de scoringsdrift van buurman PKC kunnen gebruiken. De Dordtenaren kwamen tegen TOP nog terug in de tweede helft, maar konden het de ploeg van Jan Niebeek nooit echt moeilijk maken. Het is maar de vraag of dat wel lukt tegen PKC zaterdagmiddag. Echter het blijft een derby, en in derby’s weet je het maar nooit…

Fortuna/Delta Logistiek – DOS’46
Na PKC lukte het Fortuna om ook KZ op slechts veertien goals te houden. De Delftse verdediging staat als een huis en vooralsnog slaagde alleen Blauw-Wit er in om onder de druk van Fortuna uit te komen waardoor de Delftenaren na vier speelronden ‘gewoon’ op zes punten staan. Opponent DOS’46 was drie keer dichtbij winst, maar moest in alle gevallen de overwinning laten aan de tegenstander, met als gevolg dat de Nijeveners na vier speelronden op slechts twee punten staan. Als we naar de historie kijken, lijkt het lastig om op voorhand een winnaar aan te wijzen. Twaalf keer won DOS’46, Fortuna veertien keer. Maken de twee kemphanen er ook zaterdagavond weer een spannend duel van?

Blauw-Wit – DVO/Accountor
Het leek er eerst niet op, maar Blauw-Wit won uiteindelijk na een goede tweede helft toch van DOS’46. Loraine Vissers hield haar ploeg eigenhandig in de wedstrijd door voor rust al zes keer te scoren. Voor de Amsterdammers is dus er geen vuiltje aan de lucht; ondanks de nederlaag in de eerste speelronde staan zij gewoon gedeeld bovenaan. Ook DVO moest even op gang komen in het duel met PKC, maar toen de spreekwoordelijke beer eenmaal los was, werd er lustig op los gescoord. Ondanks dat er verloren werd, konden de Bennekommers - die nog altijd puntloos onderaan de ranglijst bivakkeren – zelfvertrouwen tanken. En dat zelfvertrouwen kunnen ze goed gebruiken, op bezoek bij de hoofdstedelingen. Daniëlle Boadi benadrukte eerder deze week dat DVO toe is aan winst: “Aan de sfeer binnen het team merk je wel dat er weer eens gewonnen moet worden.” Tijd voor punten dus!

TOP/SolarCompleet – KCC/SO natural
Het gebeurt zelden, maar Celeste Split had een absolute off-day op bezoek bij DeetosSnel. Gelukkig zijn er bij TOP dan zeven anderen die het van haar overnemen, maar heel makkelijk ging het allemaal niet in Dordrecht vorige week. Hoe anders was het in Capelle aan den IJssel, echter niet in het voordeel van de thuisploeg. KCC werd met grote cijfers aan de kant werd gezet door LDODK. Tot 8-8 kon KCC bijblijven, maar met name de tweede helft kwam de ploeg van Erik Wolsink er eigenlijk niet meer aan te pas. Dat het zaterdag anders moet, moge duidelijk zijn, maar op bezoek in Sassenheim zal het ook nu weer een hele kluif worden voor de Capellenaren om aanspraak te maken op de winst. En met een zwaar programma voor de boeg zijn alle punten welkom in de strijd tegen degradatie.

LDODK/Rinsma Modeplein – KZ/Thermo4U
Op zondagmiddag mag KZ op bezoek bij LDODK. De Friezen staan er prima voor, zij wonnen drie keer al was het programma niet zo heel zwaar. LDODK heeft alle degradatiekandidaten nu gehad en de komende wedstrijden gaan we zien waar de ploeg van Henk Jan Mulder echt staat, als zij het op gaan nemen tegen de topploegen. Kunnen zij zich mengen in de strijd om de play-offs? KZ lijkt vooralsnog in de middenmoot te blijven hangen. De Koogers wonnen van de ploegen die strijden tegen degradatie, maar verloren van de beoogde play-off kandidaten. Het duel met LDODK kon wel eens een goede graadmeter zijn om te kijken waar Wim Bakker en consorten echt staan, met in het achterhoofd natuurlijk de doelstelling om in 2020 landskampioen te gaan worden.

Datum: 7 december 2018 - 17:00 uur
Door: Redactie Korfbal.