Korfbal League Recap #1

Korfbal League1

Onder toeziend oog van NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen openden Fortuna/Delta Logistiek en PKC/SWKGroep vrijdagavond in Delft het nieuwe Cashback World Korfbal Leagueseizoen. Zaterdagavond was het woord aan de overige acht ploegen. KZ/Thermo4U en TOP/SolarCompleet maakten er een zeer spannend duel van dat uiteindelijk onbeslist bleef. Celeste Split kon met zes seconden te spelen te winst voor TOP binnenschieten, maar miste de vrije bal. Het mediaoverzicht van speelronde 1 vind je hier.

Dit artikel wordt gedurende en na de speelronde aangevuld.

Tempo – LDODK/Rinsma Modeplein
Voor het eerst in de clubhistorie speelde Tempo een zaalwedstrijd op het allerhoogste niveau. De debutant kreeg LDODK op bezoek. Tempo begon goed aan de wedstrijd en kon via tussenstanden van 4-1 uitlopen naar een 9-5 voorsprong. LDODK kwam echter beter in de wedstrijd en kon op gelijke hoogte komen: 9-9. Daarna was het stuivertje wisselen en stonden beide ploegen om en om aan de goede kant van de score. Uiteindelijk was het Lieneke Pries die LDODK met een voorsprong de rust in schoot door een vrije bal te benutten: 12-13. Direct na rust leek LDODK het beslissende gat te slaan (12-16). Maar Tempo gaf niet op en kwam goed terug tot 17-18. Marloes Frieswijk zorgde voor de belangrijke 17-19. Deze voorsprong gaf de uitploeg niet meer uit handen en met nog vier minuten te spelen schoot Christian Dekkers LDODK naar zes doelpunten verschil: 18-24. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk floten de scheidsrechters af bij een stand van 20-25 eindstand. Hiermee zijn de eerste punten binnen voor de ploeg uit Gorredijk. Erwin Zwart werd topscorer met negen doelpunten. (Uitslag: 20-25)

KZ/Thermo4U – TOP/SolarCompleet
Voor beide ploegen was dit meteen een belangrijke wedstrijd in de strijd om de top vier. Alwin Out scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd vanaf de strafworpstip, maar Paul Anholts kon meteen daarna gelijk maken, ook vanaf de strafworpstip. Gedurende de eerste helft ging het gelijk op waarbij de ploegen om en om het initiatief hadden. KZ vocht zich na een 5-8 achterstand weer terug in de wedstrijd: 8-8. Uiteindelijk mocht Mick Snel met nog één seconde op de klok aanleggen vanaf de strafworpstip waardoor hij de ruststand bepaalde op 13-14 in het voordeel van de Sassemers. KZ kwam na rust goed uit de startblokken en boog de achterstand om in een 15-14 voorsprong. Echter, Celeste Split kon nu weer namens TOP gelijk maken. Daarna was het TOP dat vaak aan de goede kant van de score stond, maar nooit echt uit kon lopen. Met nog minder dan twee minuten te spelen was het Mick Snel die met zijn dertiende doelpunt van de wedstrijd TOP op voorsprong schoot: 27-28. Maar daarna was het Anna Kriek die namens KZ, met nog negen seconden op de klok, de gelijkmaker weer binnen schoot: 28-28. TOP kreeg in de resterende tijd nog de ultieme kans op de overwinning, maar Split miste de vrije bal waardoor de scheidsrechter bij 28-28 affloot. Een spannende wedstrijd waarin de punten gedeeld worden. Topscorers werden Mick Snel (dertien goals) en Marjolijn Schenk (zeven treffers). (Uitslag: 28-28)