Korfbal League Recap #13

Korfbal League1

Groen-Geel is in de dertiende speelronde van de Korfbal League als winnaar uit de bus gekomen in de degradatiekraker met Tempo. Verder slaagde DVO er niet in zijn vijfde zege op rij te boeken, terwijl DOS'46 in eigen huis een constante overwinning boekte op LDODK.

Dit artikel wordt gaandeweg het weekend aangevuld.

GG/IJskoud de Beste - Tempo
Groen-Geel heeft belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kwam op een 3-0 voorsprong. Tempo, zonder de geblesseerde Tom Steenbeek, kwam daarna op gelijke hoogte, ondanks de verdedigend goede druk van de ploeg uit Wormer. Na een 9-8 ruststand ging Groen-Geel ook na de pauze weer voortvarend van start, en kwam het – mede dankzij een buzzerbeater in de schotklok van Lisanne de Bruijn – op 15-11. Dankzij een sterk reboudende Terrenc Griemink kon Groen-Geel eenvoudig blijven aanvallen en kon Tempo het gat niet verkleinen. (Uitslag: 17-13)

PKC/SWKGroep - Blauw-Wit (A)
PKC heeft een degelijke overwinning geboekt op Blauw-Wit (A). In de eerste helft namen de dames van beide teams het initiatief met twee snelle treffers van Julie Caluwé en twee vrije ballen van Mandy Koelman. Het begin was verder niet erg hoogstaand, op een mooie treffer van Richard Kunst na. Pas halverwege het eerste bedrijf begon het te lopen bij PKC en doordat Blauw-Wit niet kon bijblijven werd er gerust met 19-10. De bezoekers kwamen scherp uit de kleedkamer en brachten de spanning terug: 21-16. Via Richard Kunst en Olav van Wijngaarden werd het verschil weer acht, waarna Laurens Leeuwenhoek zijn rentree kon maken. PKC kon de wedstrijd vervolgens uitspelen, zonder dat Blauw-Wit nog gevaarlijk in de buurt zou komen. (Uitslag: 30-24)