Korfbal League Recap #2

Korfbal League1

De tweede speelronde in de Cashback World Korfbal League startte met een enverend duel tussen Blauw-Wit en DOS'46, dat in extremis eindigde in een puntendeling. Terwijl de gehele Nijeveense aanhang dacht dat de winst binnen was, scoorde Loraine Vissers een buzzerbeater om zo een punt voor Blauw-Wit te redden (27-27).

Dit artikel wordt gedurende en na de speelronde aangevuld.

Blauw-Wit (A) - DOS'46
Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte in de eerste helft. Vlak voor rust sloeg DOS'46 een gaatje van drie, maar Mandy Koelman benutte vlak voor rust een vrije bal (haar vierde doelpunt) en bepaalde zo de ruststand op 9-11. In de tweede helft maakten Blauw-Wit en DOS'46 er een waar spektakelstuk van. Hoewel de Nijeveners aan de goede kant van de score bleven, kon Blauw-Wit steeds weer aanhaken. In de slotseconden van het duel leek Harjan Visscher met een afstandschot de winnende (26-27) te maken en de Nijeveense aanhang vierde al feest. Te vroeg gejuicht, zo bleek. De thuisploeg kreeg met twee seconden op de klok nog één aanval. Loraine Vissers scoorde in de zoemer de gelijkmaker en redde zo een punt voor de Amsterdammers. Topscorer voor DOS'46 was Harjan Visscher (tien doelpunten), bij Blauw-Wit was Mandy Koelman met negen goals nadrukkelijk aanwezig. DOS'46 heeft na afloop contact gezocht met het KNKV over de absolute slotfase van dit duel. (Uitslag: 27-27)

GG/IJskoud de Beste - Fortuna/Delta Logistiek
De wedstrijd kende een rommelig begin. Beide teams waren zoekende en waren niet scherp in de afronding. Uiteindelijk zorgde Terrenc Griemink voor de 1-0 voor de thuisploeg. Daarna begon Fortuna beter te schieten en stond er al snel een 2-7 tussenstand op het scorebord. Echter, Groen-Geel kwam vanaf dat moment beter in de wedstrijd en wist weer op gelijke hoogte te komen: 8-8. Fortuna liet zich niet gek maken en aan de hand van Nik van der Steen liep het uit naar een 12-18 ruststand. Van der Steen was tot dan toe alweer goed voor zes doelpunten. Ook na rust was Fortuna de betere ploeg. Groen-Geel liet met vlagen goed korfbal zien, maar was ook vaak te slordig in de passing. Hierdoor kwam de overwinning van Fortuna niet meer in gevaar. Joren van Nieuwenhuijzen kreeg nog een groene kaart voor een stevige overtreding op Carlo de Vries, waardoor Jimmy Swikker zijn opwachting mocht maken in de Korfbal League. Uiteindelijk bepaalde Martin Coevert in de slotseconden van de wedstrijd de eindstand op 26-32. Een verdiende overwinning voor Fortuna waarin Van der Steen net als vorige week goed was voor tien doelpunten. (Uitslag: 26-32)