Korfbal League Recap #3

Korfbal League1

Speelronde drie van de Cashback World Korfbal League startte zaterdag in Papendrecht, waar promovendus GG/IJskoud de Beste het opnam tegen PKC/SWKGroep. Later op de avond werden nog drie wedstrijden gespeeld. Alleen Fortuna/Delta Logistiek en Blauw-Wit (A) treffen elkaar op zondag.

Dit artikel wordt gedurende en na de speelronde aangevuld.

PKC/SWKGroep - GG/IJskoud de Beste
De promovendus heeft tot nu toe geen punten weten binnen te halen, maar lijkt zich steeds beter te meten met het niveau van de andere Korfbal Leagueclubs. Ook PKC kon zich niet makkelijk ontdoen van Groen-Geel. Mede door een doelpunt van Olav van Wijngaarden in de laatste vijf seconden stond er een ruststand van 17-12 op het bord. Het verschil werd hierbij vooral gemaakt door de reboundende kracht van PKC en het grote aantal schotpogingen dat hierdoor ontstond. Groen-Geel kon bijblijven doordat ze een hoog scoringspercentage haalden. Maar alle schoten die er niet in gingen, waren voor de ploeg uit Papendrecht. Hierdoor kon Groen-Geel niet vaak herhalen. In de tweede helft wist Groen-Geel nog een aantal keer tot drie of vier doelpunten verschil terug te komen, maar PKC ging beter schieten waardoor het verschil uiteindelijk toch opliep. De Papendrechters bleven heersen in de rebound. Uiteindelijk pakte PKC 81 aanvallende rebounds, tegen slechts elf van Groen-Geel. De Wormernezen konden het hoge afrondingspercentage van de eerste helft niet vasthouden en moesten de overwinning aan PKC laten. (Uitslag: 33-24)

KZ/Thermo4U - Tempo
Beide ploegen hadden in twee speelronden nog niet gewonnen, maar hebben wel laten zien dat ze een goede ploeg als LDODK een aardig eind bij kunnen benen. De wedstrijd tussen de Alphense promovendus en de Koogers kreeg toch een minder spannend verloop dan van tevoren wellicht gedacht. KZ nam een 12-0 voorsprong, voordat Tempo na veertien minuten het eerste doelpunt wist te maken (12-1). KZ schoot met scherp terwijl Tempo moeite had om goede kansen te creëren. Er werd met een stand van 19-7 de rust in gegaan. Daarna kwam Tempo beter in de wedstrijd en liet het de achterstand niet verder oplopen. Dit kwam mede ook omdat KZ niet meer zoveel druk gaf als in de eerste helft. In de tweede helft werd er door beide ploegen evenveel gescoord (allebei dertien keer). Opvallend aan KZ-zijde was het aandeel van de dames in de score: maar liefst 26 van de 32 punten. Topscorer werd Marjolijn Schenk met negen treffers en aan de kant van Tempo was dat Jelle Steenbeek met zes punten. (Uitslag: 32-20)