Korfbal League Recap #4

Korfbal League1

Speelronde vier van de Cashback World Korfbal League startte in Amsterdam, waar de nummer twee PKC het opnam tegen de nummer acht Blauw-Wit. Ook de andere vier wedstrijden, waaronder Derby van het Noorden tussen LDODK/Rinsma Modeplein en DOS'46, werden op de zaterdagavond afgewerkt.

Dit artikel wordt gedurende en na de speelronde aangevuld.

Blauw-Wit - PKC/SWKGroep
Een boeiende pot tussen twee ploegen met verschillende ambities voor dit seizoen. Blauw-Wit had van tevoren een duidelijk plan bedacht: veel druk bij de dames en bepaalde spelers meer ruimte geven. Dit pakte goed uit, zowel aanvallend als verdedigend, maar aan de kant van PKC zat een excellerende Richard Kunst (dertien doelpunten), waardoor PKC af en toe een gaatje kon vinden. Echter, Blauw-Wit gaf nooit op en bleef aanhaken. Het was een wedstrijd die werd getypeerd door veel confrontaties rond de korf, wat resulteerde in veel vrije ballen en strafworpen. Door het sterke spel van Blauw-Wit kwam het zelfs nog op een voorsprong in de eindfase, maar na weer een strafworp en vrije bal kon Olav van Wijngaarden de eindstand op het bord zetten. PKC ging dus met twee punten naar huis. "We doen onszelf tekort door te weinig af te ronden en het missen van opgelegde kansen", aldus Gerald Aukes (Blauw-Wit). Ondanks de verloren wedstrijd heerste er toch tevredenheid bij de coach. "De komende weken worden interessant, maar we zullen vooral op onszelf en ons eigen spel moeten focussen." (Uitslag: 28-29)

TOP/SolarCompleet - Fortuna/Delta Logistiek
De wedstrijd kwam moeizaam op gang, maar het was Fortuna dat beter aan de wedstrijd startte. Joren van Nieuwenhuizen zorgde vrij snel voor een 0-2 voorsprong. Na vijf minuten spelen maakte TOP pas haar eerste doelpunt: 1-3. Daarna kwam TOP beter in de wedstrijd en via 3-3 kwamen de Sassemers op een 5-3 voorsprong. TOP profiteerde van de vrije mogelijkheden die het van Fortuna kreeg. Het leek erop dat TOP de wedstrijd naar haar hand kon zetten, maar via 7-7 en 9-9 ging de wedstrijd toch weer gelijk op. Celeste Split en Barbara Brouwers zorgden er namens TOP voor dat ze toch met een voorsprong de rust in konden gaan: 11-9. In de tweede helft zorgde Sanne Jousma voor het eerste verschil van vier doelpunten door de 13-9 binnen te schieten. Fortuna had het aanvallend erg lastig en kon moeilijk onder de verdedigende druk uitkomen die TOP gaf. Met nog ongeveer acht minuten te spelen was het Celeste Split die haar zesde en zevende doelpunt van de wedstrijd maakte. Hierdoor gaat ze Suzanne Struik voorbij in de lijst van alltime topscoorder bij de vrouwen. Het eerste verschil van acht doelpunten was gemaakt en een mooie publiekswissel volgde. Uiteindelijk won TOP verdiend met 26-18. (Uitslag: 26-18)