Korfbal League Recap #9

Korfbal League1

Speelronde negen van de Cashback World Korfbal League kende vier wedstrijden. We trapten af met PKC/SWKGroep vs. DOS'46. Een tumultueuze wedstrijd waarin DOS'46 uiteindelijk het hoofd koel hield en met de punten aan de haal ging. Op zondag was Blauw-Wit in eigen hal te sterk voor KZ/Thermo4U.

PKC/SWKGroep - DOS'46
Eerder deze week werd bekend dat de huidige bondscoach Wim Scholtmeijer samen met Jennifer Tromp volgend seizoen bij de Papendrechters aan het roer zal staan. PKC startte opnieuw zonder Laurens Leeuwenhoek, hij heeft nog altijd te veel last van een blessure. Daan Koppenol stond in de basis, ten faveure van Randy Oosting. PKC pakte een snelle voorsprong van 5-2, maar daarna kwam DOS'46 terug tot 6-6. Daarna nam DOS'46 het over met een voorsprong door het statische spel van PKC. Jelmer Jonker kreeg na een opstootje met Daan Koppenol de rode kaart en werd noodgedwongen vervangen door Max Malestein. Bij rust is de voorsprong voor DOS'46 één punt: 10-12. DOS'46 kwam ontzettend sterk uit de rust, de Nijeveners schoten zuiver en wisten dan ook uit te lopen. De gehele tweede helft was erg onrustig met veel frustraties van beide teams. PKC schoot niet goed genoeg waardoor DOS'46 een gaatje van zes kon slaan. Ook de rentree van Suzanne Struik kon niet voorkomen dat PKC puntverlies zou lijden. Hoewel DOS'46 Leander Zwolle nog geblesseerd van het veld zag gaan, liet het de overwinning niet meer uit handen glippen. Bonuspunten voor DOS'46, dat zo graag omhoog wil kijken. (Uitslag: 19-25)

GG/IJskoud de Beste - DVO/Accountor
In een sfeervolle hal ging de wedstrijd van start. Chris van Haren was na vier geschorste wedstrijden weer terug in de basis bij DVO en ook Susila de Klein had weer een basisplaats bij Groen-Geel. De thuisploeg startte erg fel aan de wedstrijd en liet op alle fronten merken dat het vol voor de winst ging. De Wormernezen konden verdedigend veel rebounds pakken een ook aanvallend konden ze veel herhalen en lieten ze dynamisch aanvalsspel zien. Tot aan 6-6 gingen de ploegen dan ook gelijk op, maar toen wist DVO de wedstrijd meer naar zich toe te trekken. Bij 7-10 was het eerste gat van drie doelpunten geslagen. Dit gat wist DVO tot aan de rust vast te houden: 12-15. Met name Gertjan Meerkerk schoot met scherp, want hij was al goed voor zes doelpunten. DVO kwam scherp uit de rust, want door twee damesdoelpunten stond het verschil al snel op vijf doelpunten. Echter, de uitploeg kon nooit écht loskomen, want Groen-Geel wist steeds dichterbij te komen. De zaal ontplofte toen Carlo de Vries de gelijkmaker binnen schoot (20-20). Er waren nog 11 minuten te spelen en een spannende fase volgde. Echter, DVO wist zijn hoofd koel te houden en het was Van Haren die DVO weer wat lucht gaf door de 21-23 binnen te schieten. Met nog twee minuten te gaan stond er een 22-26 stand op het scorebord en was de wedstrijd gespeeld. (Uitslag: 22-27)