Korfbal League voorbeschouwing #14

Korfbal League1

Ook speelronde veertien van de Cashback World Korfbal League levert een aantal mooie affiches op. Zo krijgen we de strijd om plek één tussen TOP/SolarCompleet en PKC/SWKGroep, terwijl daarachter KZ/Thermo4U een definitieve slag wil slaan en zodoende de concurrentie op vier punten kan zetten. En wie haakt aan: LDODK/Rinsma Modeplein of Fortuna/Delta Logistiek?

TOP/SolarCompleet – PKC/SWKGroep
Richting het einde van het seizoen kunnen beide ploegen weer beschikken over een aantal belangrijke krachten. Bij TOP keerde Nick Pikaar terug; Laurens Leeuwenhoek maakte minuten bij PKC, terwijl Arjen van Houwelingen op de achtergrond ook terugkeerde bij de Papendrechters. In de paar minuten die Pikaar (tegen Fortuna) speelde, leverde het hem wel een nominatie op voor Goal van de Week; Leeuwenhoek bekroonde zijn rentree (tegen Blauw-Wit) met een doelpunt. Dat was allemaal afgelopen weekend. Zaterdag staat de koppositie op het spel. PKC (20) en TOP (19) kleuren de bovenste plekken en gaan uitvechten wie met de beste notering de play-offs ingaat.

KZ/Thermo4U – DOS’46
Achter PKC en TOP vinden we KZ, dat met 25-29 won bij DVO. Het waren de ‘power girls’, die met 23 doelpunten een behoorlijke duit in het zakje deden. In de heenwedstrijd tussen DOS’46 en KZ (18-20) hielden de Koogse dames zich verrassend rustig: slechts vijf doelpunten. Toch waren weer de heren belangrijk. Dat maakt KZ dit seizoen een lastig te bestrijden team. Alle acht vinden ze makkelijk de korf. DOS’46 – met de teruggekeerde Jelmer Jonker – won met de Noordelijke derby van LDODK: 24-18, waardoor ook de ploeg uit Nijeveen weer aanspraak maakt op de play-offs. Op onderling resultaat staat DOS’46 positief ten opzichte van de buren.

Tempo – DVO/Accountor
Voor Tempo is het hopen. Hopen op een wonder. De ploeg van Wouter Blok verloor bij Groen-Geel de strijd om plek negen. Het verschil is twee punten, maar door het onderling negatieve verschil moeten de Alphenaren daar een punt bij op tellen. Er staan nog vijf wedstrijden op de teller. Tempo bewaart in ieder geval goede herinneringen aan het heenduel in Bennekom: 18-17. De hekkensluiter kon tot het einde mee. Mede doordat DVO incompleet was en raakte: geen Chris van Haren (geschorst), Menno van der Neut (blessure) en Gertjan Meerkerk haakte in de rust geblesseerd af. Allen zijn nu fit en/of speelgerechtigd. Grote vraag voor Tempo: hoe stoppen we Meerkerk af? Tegen KZ schoot hij vijftien keer raak.

Blauw-Wit (A) – GG/IJskoud de Beste
Groen-Geel won vorige week de strijd om plek negen van Tempo. Komende zondag wacht de strijd om plek acht, met Blauw-Wit als tegenstander. Het verschil op de ranglijst is maar twee punten. Groen-Geel kan dus op gelijke hoogte komen. Wil het ook nog het onderlinge voordeel hebben, dan moet de ploeg van Dico Dik de 27-33 uit de heenwedstrijd goed maken. Terwijl Groen-Geel won van Tempo, had Blauw-Wit niets in te brengen tegen PKC. Wekelijks lichtpuntje blijft Mandy Koelman, die met negen doelpunten haar record evenaarde. Zij prijkt met 62 doelpunten bovenaan de vrouwelijke topscoorderslijst. Marjolijn Schenk (57) en Julie Caluwé (54) zijn haar eerste concurrenten.

LDODK/Rinsma Modeplein – Fortuna/Delta Logistiek
Het is crisis in Gorredijk. De laatste drie wedstrijden gingen allemaal verloren. De 24-18 nederlaag tegen buurman DOS’46 kwam het hardste aan. Waar het tegen KZ en DVO kon terugvallen op het ontbreken van bepalende spelers, was tegen DOS’46 iedereen van de partij. Tot 3-3 was het nog een wedstrijd, daarna kon LDODK geen vuist meer maken. Fortuna verloor van TOP (21-26), nadat het een 10-6 voorsprong had. “In de tweede helft was TOP goed en wij slecht. We hielden ons niet aan het verdedigende plan en aanvallend was het ook niet goed genoeg”, oordeelde aanvoerder Thomas Reijgersberg. Beide ploegen weten wat er op het spel staat: de play-offs.

Datum: 14 februari 2020 uur