Korfbal League voorbeschouwing #2

Korfbal League1

We zijn los! DOS’46, DVO/Accountor en LDODK/Rinsma Modeplein kijken tevreden terug op de eerste speelronde, maar wie van de drie heeft na de twee speelronde van de Cashback World Korfbal League nog steeds de volle buit? En komen Tempo, Blauw-Wit of GG/IJskoud de Beste af van de hatelijke nul?

Blauw-Wit (A) – DOS’46
We beginnen het weekend met koploper DOS’46, dat zaterdag (17.00 uur) op bezoek gaat bij Blauw-Wit. De Nijeveners begonnen het seizoen met een ruime overwinning (26-15) op Groen-Geel, terwijl de hoofdstedelingen onderuit gingen bij DVO. De laatste vier onderlinge ontmoetingen (uit en thuis) tussen Blauw-Wit en DOS’46 eindigden in een Amsterdamse winst. Zo won het vorig seizoen in eigen huis met 20-17, maar dat was allemaal voor de make-over. DOS’46 blijft de ploeg-in-vorm en wil de ploeg van Pascal Zegwaard aanspraak blijven maken op de play-offs, dan is een zege op Blauw-Wit een vereiste. Of roept Gerald Aukes met zijn vechtmachine zijn oude ploeg een halt toe en komt hij met Blauw-Wit van de nul af?

GG/IJskoud de Beste – Fortuna/Delta Logistiek
Na de wedstrijd in Amsterdam beleeft het publiek iets noordelijker het thuisdebuut van Groen-Geel. Groen-Geler Carlo de Vries weet dat zijn ploeg elke week volle bak moet geven. Zo niet, dan gaat het verkeerd. Dat werd duidelijk tegen DOS’46. Tegenstander Fortuna kijkt terug op een teleurstellend resultaat, aangezien het in de slotfase een winst op PKC uit handen gaf. Wel was duidelijk dat ‘usual suspects’ Nik van der Steen (tien doelpunten) en Fleur Hoek (vier) ook dit seizoen op schot zijn, terwijl Fortuna onder de korf sowieso het verschil kan maken gezien de reboundcijfers van speelronde één: Fortuna had met 82 procent het hoogste percentage rebounds, Groen-Geel met 45 procent het laagste.

TOP/SolarCompleet – DVO/Accountor
De topschutters van de eerste speelronde (Mick Snel en Gertjan Meerkerk) melden zich in Sassenheim, waar TOP en DVO elkaar treffen. De dertien treffers van Snel waren niet genoeg voor de winst bij KZ (28-28), terwijl de elf van Meerkerk dat wel waren tegen Blauw-Wit. De winst op de Amsterdammers geeft de Bennekomse burger vertrouwen, maar richting de tiende ontmoeting met TOP kijkt het liever niet terug op de vorige negen: acht keer verlies en maar één keer winst (in 2015). Vorig jaar werd DVO getrakteerd op een kansloze 32-17 nederlaag. Toch zal TOP DVO niet onderschatten, want twee weken geleden won TOP nipt bij het Theo Korporaal Korfbal Spektakel.

PKC/SWKGroep – Tempo
Vanwege trieste omstandigheden speelt PKC deze zaterdag niet om 15.30 uur, maar om 20.30 uur. Promovendus Tempo is te gast in Papendrecht. De ploeg uit Alphen aan den Rijn kon bij het debuut een helft mee met LDODK, maar moest de winst toch aan de Friezen laten. Elma Schreuder was het lichtpunt bij Tempo. Zij kroonde zich - mede door zes doelpunten - tot ‘Player of the match’  in de Limeshal. Bij PKC (op bezoek bij Fortuna) kon niemand zich onderscheiden. Met een volgens Laurens Leeuwenhoek ‘gestolen’ punt keerde PKC terug naar Papendrecht. De ploeg van Daniël Hulzebosch wil beter voor de dag komen in de PKC-hal, waar Tempo terugkeert na de verloren Hoofdklassefinale.

LDODK/Rinsma Modeplein – KZ/Thermo4U
We sluiten speelronde twee zondag (16.00 uur) af in Gorredijk. Beide ploegen kijken tevreden terug op de eerste speelronde: KZ hield TOP op een gelijkspel, terwijl LDODK zich niet liet verrassen door Tempo. LDODK-KZ kan zomaar de strijd van de dames worden. Marjolijn Schenk (zeven), Anna Kriek (vier) en Esther Cordus (drie) waren goed voor de helft van de Zaanse productie. Aan de Friese zijde scoorden Marloes Frieswijk en Marjolijn Kroon (oud-KZ) beiden vier keer. De kans is groot dat het spannend wordt, want beiden azen op de play-offs. Vorig jaar werd het 24-24 in Gorredijk. In Koog aan de Zaan won LDODK: 18-19.

Datum: 15 november 2019 - 17:00 uur