Korfbal League voorbeschouwing #5

Korfbal League1

De wedstrijden van de vijfde speelronde van de Cashback World Korfbal League zijn keurig verdeeld: de top vier kruist de degens (PKC/SWKGroep - TOP/SolarCompleet en Fortuna/Delta Logistiek - LDODK/Rinsma Modeplein), terwijl ook de onderste vier de concurrentie de baas willen zijn. Verder hebben we in Nijeveen het ‘duel der middenmoters’: DOS’46 tegen KZ/Thermo4U.

PKC/SWKGroep – TOP/SolarCompleet
Beide ploegen delen met zeven punten uit vier wedstrijden een gedeelde tweede plaats, terwijl PKC met minimaal verschil (+22 om +21) een beter doelsaldo heeft. PKC pakte afgelopen weekend ternauwernood een punt bij Blauw-Wit. TOP won op haar beurt ruim van Fortuna. Linksom of rechtsom: het wordt een interessant treffen tussen de ploegen, die uiteindelijk met de hoofdprijs in Ahoy willen staan. De afgelopen vijf edities (in Papendrecht en Sassenheim) ging telkens de thuisploeg er met de winst vandoor. Die lijn zal de afscheidnemende Daniël Hulzebosch door willen trekken. Zaterdagmiddag is de NOS ook in Papendrecht aanwezig, de samenvatting zal zaterdagavond in Studio Sport te zien zijn.

GG/IJskoud de Beste  - Blauw-Wit
Groen-Geel is na afgelopen weekend van de hatelijke nul af. De ploeg van Dico Dik won met zeer ruime cijfers van Tempo (15-28) en staat nu op twee punten, één meer dan de tegenstander van zaterdag. Iets zuidelijker was Blauw-Wit dichtbij een verdubbeling of zelfs verdrievoudiging van de punten, maar PKC ontfutselde er in extremis nog twee. Feit is wel dat beide ploegen vertrouwen zullen putten uit het voorbije weekend en met de belangrijke achtste plaats als doel hebben alle Noord-Hollanders het vertrouwen nodig. Wie staat na dit weekend boven de streep?

DVO/Accountor – Tempo
De Bennekommers willen het gat met de gevarenzone vergroten met een winst op Tempo. Robbe de Wit is vol vertrouwen, liet de Brabander eerder deze week weten. DVO hield er ondanks een goed resultaat bij KZ (27-27) een nare bijsmaak over nadat het een 23-27 voorsprong uit handen gaf. Tempo wil graag door, want de ontmoeting met medepromovendus Groen-Geel eindigde niet zoals verwacht en/of gehoopt. Ook voor Tempo geldt nieuwe ronde, nieuwe kansen en dan komt een incompleet DVO - waar Chris van Haren een schorsing van vier wedstrijden heeft gekregen – misschien op het juiste moment voor de Alphenaren.

DOS’46 – KZ/Thermo4U
We sluiten de zaterdag af in Nijeveen met het ‘duel der middenmoters’: de nummers vijf en zes van dit moment. Het is nog vroeg in het seizoen, maar voor beide ploegen zal misschien wel gelden dat deze wedstrijd een kwestie van af- of aanhaken is met het oog op de play-offs.  Afgaande op de laatste onderlinge zaalresultaten kijkt KZ het meeste uit op de ontmoeting, want de laatste vier edities gingen naar de Koogers. Schrale troost voor DOS’46: op het veld was de ploeg van Pascal Zegwaard nog met 28-18 te sterk.

Fortuna/Delta Logistiek – LDODK/Rinsma Modeplein
Wat kan LDODK dit seizoen tegen de topploegen? Die vraag wacht de huidig koploper op weg naar Delft. De Noordelingen – waar Friso Boode en Jurjen Bosma bezig zijn met hun laatste jaar - hebben acht punten, maar haalden deze tegen de middenmoot (KZ, DOS’46 en DVO) en hekkensluiter Tempo. Nu wacht het bovenste segment van de ranglijst: Fortuna-uit en volgende week PKC-thuis. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in 27-28, waarna LDODK ook in Gorredijk met minimaal verschil (26-25) won. Fortuna heeft iets goed te maken na de mindere wedstrijd tegen TOP. Bij een nederlaag kunnen de Delftenaren hun vierde positie verliezen aan DOS’46 of KZ, de volgende tegenstander.

Datum: 6 december 2019 uur