Korfbal League voorbeschouwing #6

Korfbal League1

Krijgen we na de zesde speelronde van de Cashback World Korfbal League met PKC/SWKGroep een nieuwe koploper? Of houdt LDODK/Rinsma Modeplein de punten in Gorredijk? In Koog aan de Zaan de strijd om de vierde plaats tussen KZ/Thermo4U en Fortuna/Delta Logistiek en kan Tempo ten koste van Blauw-Wit de eerste punten van het seizoen pakken?

LDODK/Rinsma Modeplein – PKC/SWKGroep
De nummers één en twee ontmoeten elkaar in Gorredijk. LDODK is nog zonder puntverlies. Ook na de winst (22-23) van afgelopen week bij Fortuna, waar PKC het enige punt verloor. Na vijf wedstrijden zijn beide ploegen ook de meest scorende ploegen waarbij de Gorredijkse dames voor bijna vijftig procent van de doelpunten zorgen: 66 om 68. Het trio Marjolijn Kroon (26), Marloes Frieswijk en Lieneke Pries (beiden 17) kan misschien ook de doorslag geven tegen PKC. De laatste twee reguliere wedstrijden in Gorredijk eindigden beiden in 26-26. In de play-offs was PKC met 23-25 te sterk voor de Friezen.

Tempo – Blauw-Wit
Achter PKC en LDODK is Blauw-Wit derde op de ranglijst met meeste doelpunten. Met de 27-33 zege bij GG/IJskoud de Beste deden de Amsterdammers een flinke duit in het zakje én met ook het nipte verlies tegen PKC in gedachten kan Blauw-Wit hoger eindigen dan de huidige achtste plaats. Daar wil Tempo uiteraard een stokje voor steken. Aanvoerder Edwin van der Weijde is niet bang voor een nul-punten-scenario en denkt dat zijn ploeg tegen Blauw-Wit zeker een kans maakt. Het nipte verlies tegen DVO/Accountor geeft vertrouwen. Bij het vorige veldseizoen leverde de thuiswedstrijd nog een 23-21 zege op. Het kan dus zeker voor Tempo.

KZ/Thermo4U – Fortuna/Delta Logistiek
Fortuna begon uitstekend met vijf punten uit drie wedstrijden, maar na nederlagen tegen TOP/SolarCompleet en LDODK/Rinsma Modeplein heeft Fortuna de topvierpositie verloren aan KZ, dat vorig weekend won bij DOS’46 (18-20). Vorig seizoen eindigde het treffen tussen beide ploegen in een 14-19 overwinning voor de Delftenaren. In Delft volgde voor KZ de revanche: 17-25. Zijn na dit weekend de posities weer omgewisseld? Volgend weekend mag KZ naar PKC/SWKGroep, terwijl Fortuna DVO/Accountor ontvangt voor de korte kerstbreak.

TOP/SolarCompleet – GG/IJskoud de Beste
Zowel TOP als Groen-Geel verloor vorig weekend. TOP de topper bij PKC; Groen-Geel was de mindere in de derby met Blauw-Wit. De vooruitzichten zijn dat TOP, waar Jan Niebeek aan het eind van het seizoen stopt, met de winst aan de haal gaat. Groen-Geel verloor vier keer met telkens minimaal een verschil van zes. De winstpartijen van TOP eindigden overigens ook altijd met minimaal zes verschil. Hoe spannend wordt de wedstrijd aanstaande zaterdag?

DVO/Accountor – DOS’46
DOS’46 is met 108 tegendoelpunten de minst gepasseerde ploeg, terwijl DVO met Gertjan Meerkerk en Robbe de Wit het beste schuttersduo heeft. De grote vraag is of Meerkerk genoeg hersteld is van een enkelblessure, die hem in de rust tegen Tempo tot stoppen dwong. Trainer Richard van Vloten moet sowieso puzzelen na de schorsing van Chris van Haren. Eerste keus Menno van der Neut was niet fit, waardoor Daan Dijkstra zijn basisdebuut maakte. Welke herenkwartet stuurt Van Vloten het veld op tegen DOS’46 en kunnen de Nijeveners zich herstellen na drie achtereenvolgende nederlagen? Vorig seizoen bleven de punten in Bennekom na een 29-23 uitslag.

Datum: 13 december 2019 - 17:00 uur