Korfbal League voorbeschouwing #7

Korfbal League1

Nog één speelronde in de Cashback World Korfbal League en dan nemen we kleine winterbreak. Althans, niet voor de spelers die we natuurlijk zien bij de Korfbal Challenge. We sluiten het Korfbal Leaguejaar 2019 af met onder anderen PKC/SWKGroep tegen KZ/Thermo4U. En wat kunnen GG/IJskoud de Beste en Tempo betekenen tegen respectievelijk LDODK/Rinsma Modeplein en DOS’46?

PKC/SWKGroep – KZ/Thermo4U
Beide ploegen wonnen vorige week een belangrijke wedstrijd. De Papendrechters namen de koppositie over van LDODK, terwijl KZ in eigen huis met 25-23 te sterk was Fortuna/Delta Logistiek en daarmee een voorschot nam op de vierde plaats. Dus de koploper tegen de nummer vier. Het verschil tussen PKC en KZ is drie punten. Een even groot verschil op de drie achtervolgers. Afgelopen weekend ging bij PKC de aandacht uit naar Julie Caluwé. De Belgisch international, die deze week vertelde over haar ervaringen in Nederland, schoot zeven uit elf. Vorig jaar werd het nog een zeer ruime overwinning voor PKC: 34-22. Morgen is de NOS aanwezig bij deze wedstrijd. In de late uitzending van Studio Sport zal zaterdagavond een samenvatting te zien zijn.

Blauw-Wit – TOP/SolarCompleet
De Amsterdammers hebben iets recht te zetten. De ploeg van Gerald Aukes verloor met 24-23 bij Tempo, dat nog puntloos was. TOP boekte een reguliere 26-21 overwinning op Groen-Geel. De ploeg van Jan Niebeek was heersend in de rebound. Het vak met schutter Mick Snel, rebounder Tim Flokstra, Jet Hendriks en Sanne Jousma pakte honderd procent op de rebounds. TOP boekte vorig seizoen een 21-27 zege in Amsterdam. Voor TOP-speler Frank Mostard wordt het een bijzondere wedstrijd. Hij keert terug bij de ploeg waar de Amstelvener in 2013 zijn Korfbal Leaguedebuut maakte.

GG/IJskoud de Beste – LDODK/Rinsma Modeplein
Met een schot- en reboundpercentage van respectievelijk van 27 en 94 procent mag Groen-Geel terugkijken op een uitstekende wedstrijd tegen TOP. Maar, daar koopt de ploeg van Dico Dik niets voor als ze met 26-21 verliezen. Het zal de Wormernezen wel vertrouwen geven richting de laatste wedstrijd van 2019. LDODK kreeg vorig weekend de eerste teleurstelling van het seizoen te verwerken. De Friezen leden tegen PKC hun eerste verlies. Wie kan nog één keer knallen en met een gerust hart deelnemen aan het kerstdiner?

Fortuna/Delta Logistiek – DVO/Accountor
Fortuna en DVO zitten niet in hun meest goede fase. De Fortunezen verloren hun drie laatste wedstrijden (TOP-uit, LDODK-thuis en KZ-uit), terwijl bij DVO de aanvalsmachine hapert. Tegen Tempo ging het net goed, maar de vijftien goals tegen DOS’46 waren niet voldoende. Robbe de Wit (nul doelpunten) en Gertjan Meerkerk (niet getraind; drie goals) gaven niet thuis. Invaller Menno van der Neut was met vier treffers het meest trefzeker. Bij Fortuna, waar de geschorste Ard Korporaal ontbreekt, zijn er genoeg kansen. De twintig procent tegen KZ was onvoldoende voor de winst.

DOS’46 – Tempo
DOS’46 boekte na drie nederlagen juist weer een winst. Het was geen grootse overwinning bij DVO, maar dat telt op dit moment niet. Negentien doelpunten waren voldoende in de wedstrijd met tot nu toe de minste doelpunten: 15-19. Daarmee nam het de 18-17 van een week eerder tussen DVO en Tempo over. Het vertrouwen bij Tempo groeide wel daardoor en dat uitte zich tegen Blauw-Wit. De Alphenaren wonnen met 24-23. Het jaar van Tempo kan nu al niet meer stuk en het kan misschien nog mooier worden bij winst op DOS’46. Dan kan het zelfs de achtste plaats overnemen van Blauw-Wit. Dat zullen we zaterdagavond allemaal zien. Het belooft met deze vijf wedstrijden een mooie afsluiter van 2019 te worden.

Datum: 19 december 2019 - 17:00 uur